Virus.?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja adahlm, 27/3/07.

 1. adahlm

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  nyt se sitten iski omaan luuriin (N6600). ilmeisesti bt:n kautta.. Bluutootti on muille näkymätön ja luuri ei ole kysynyt lupaa sovelluksien asentamiseen. mutta kuitenkin se sitten lähetti puhelinluettelon yhdelle ryhmälle samanaikaisesti yhteensä n. 15 tyhjiä sms-viestiä.

  Onkohan tässä joku virus kyseessä vai joku muu haittaohjelma?. Asensin luuriin vielä f-securen ohjelmiston siihen mutta se ei ainakaan löydä mitään.

  Toinen mahollisuus on tietysti että puhelin on ollu taskussa ilman näppäinlukkoa. Vaatii tosin melko monta painallusta oikeassa järjestyksessä että tyhjä viesti lähtee ryhmälle,
   
 2. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16588
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Veikkaan mainitsemaasi toista mahdollisuutta.
   
 3. re2

  re2

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/3/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti & Sonera
  sama tapahtui täällä

  Prikulleen samanlaisen ilmiön koin itse tänä aamuna. Noksun E70 päätti lähettää tyhjän tekstiviestin kaikille järjestyksessä ensimmäisen soittajaryhmäni jäsenille!

  Asensin niinikään F-Securen tuoreimman virustutkan, joka ei puhelimesta onnistunut mitään haitallista löytämään.

  Hetken päästä ryhdyin tarkistamaan puhelimen lokitietoja uudelleen ja huomasin, että myös loki oli nollautunut. En tiedä olinko sitten itse kiireessä sen vahingossa tyhjentänyt, oliko loki tyhjentynyt SIM-kortin vaihdon yhteydessä vai piileekö luurissa oikeasti virus/mato-pirulainen?

  Sattumoisin päivitin luuriin juuri eilen uusimman softaversion ihan virallisella Nokia Software Updaterillä. Pistää tietenkin miettimään voisiko näillä asioilla olla mitään tekemistä keskenään?

  Mietin edelleen myös tuota virhepainalluksien mahdollisuutta, mutta se kyllä vaatisi melkoisen näppäinsequenssin toteutuakseen. Tämän vaihtoehdon todennäköisyyttä pienentää sekin seikka, että osalla ao. soittajaryhmän jäsenillä on tallennettuna saman nimen alle useampi puhelinnumero. Niinpä puhelin kysyy ryhmälle viestiä lähetettäessä jokaisen tällaisen tapauksen kohdalla erikseen kumpaan numeroon viesti halutaan lähettää.

  Laskin huvikseni montako näppäinpainallusta tällaisen prosessin suorittamiseksi tarvitaan omassa puhelimessani ja onnistuin vähimmillään selviämään yhdellätoista painalluksella. Tähän tarvittiin ainoastaan navigointipainiketta sekä vasemmanpuoleista softkey-näppäintä, jotka molemmat ovat kyllä sopivasti ulostyöntyviä. Navigointitikkua pitää enimmäkseen painella, mutta ainakin kerran oikeassa kohdassa myös kääntää oikealle.

  Pitäisin näin ollen tuota virhepainallusteoriaa aika epätodennäköisenä. Puhelin oli kyllä farkkujen takataskussa, mutta näppäinlukko oli muistaakseni päällä, enkä juurikaan muista istuneeni alas tapahtuman aikaan (jolloin näppäimet helpommin painuisivat itsekseen).

  Vieläkö löytyy muita samaan ilmiöön törmänneitä?

  -re2
   
 4. Topsu26

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/6/05
  Viestit:
  62
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HD2 - Saunalahti
  Kyseessä tuskin on virus, sillä ne vaativat asentamisen ja F-Secure kyllä löytäisi ne jos niitä olisi. Sitäpaitsi, Suomessa on nuo virukset nähtävästi todella harvassa, Turkissa sellainen oli jokatoisella, täällä ei ole yhtäkään tullut vastaan. Ja jos esimerkiksi jää valikko tai viestit päälle, mahdollisuus kasvaa.

  Nokialla on muuten uusi ulkoasu sivuissaan, samanlainen kuin muilla kielillä on ollut jo joskus.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos et ole valinnut suojausasetuksissa "lukitse jos eri SIM" niin kortinvaihdon yhteydessä tyhjennetään viimepuhelut ja muutamia muita asioita.

  Ensimmäisenä tulee mieleen ettei olisi varsinaista virusta, mutta voisiko olla asennettuna jotain muuta softaa joka tekee vähän omiaan tarkoituksella tai tahtomattaan. Tulee myös mieleen "tiimi" ohjelma jolla pyritään helpottamaan tiimi työskentelyä.

  Jos sinulla aktiivisessa työpöydässä luoviesti kuvake niin tyhjän viestin lähteminen voi sujua taskupainaluksilla , tosin silloin luulisi että niitä lähtisi myös osoitekirjan ensimmäisille silloin tällöin.
   
 6. re2

  re2

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/3/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti & Sonera
  No tuo selittäisi kyllä lokitietojen tyhjenemisen. Hyvin harvoin joudun SIM-korttia puhelimessani vaihtamaan. Nyt jouduin.

  Mitään erityistä "tiimiohjelmaa" en ole erikseen puhelimeeni ainakaan asentanut, mutta aktiiviselta työpöydältäni kyllä löytyy heti ensimmäisenä pikakuvake viestitoimintoihin.

  Tästä syystä en pidä ollenkaan mahdottomana, etteikö kyse tosiaan olisi virhepainalluksista. Minun tapauksessani vain tuntuu kovin epätodennäköiseltä, että tuo massalähetysprosessi on päässyt toteutumaan noin kaikkien valintojen ja vahvistusten kautta.

  Kuten kirjoitin, käsipelillä samaa simuloidessani jouduin lyhyimmänkin kaavan kautta painelemaan nappuloita kaikkiaan 11 kertaa ja juuri oikealla tavalla oikeassa järjestyksessä. Olisi helppo ajatella, että jokin vahvistus olisi jäänyt tekemättä ja viestit siten lähettämättä pelkässä virhepainalluksien tapauksessa.

  Puhelin ei ollut edes kovin pitkään taskussa viestit maailmalle sinkoutuivat ja muistelen todella näppäinlukonkin olleen päällä. En varmaan olisi huomannut koko hommaa, jollei näytölle olisi ilmestynyt lähtevien viestien jonon -symboli, merkiksi epäonnistuneesta lähetyksestä yhteen ryhmässä olleista numeroista (lankapuhelinnumero).

  BT-virukseen/troijalaiseen en usko tässä tapauksessa itsekään, kun sinihammas on suurimman osan ajasta pois päältä, mutta verkosta on joskus tullut jos jonkinnäköistä .sis-pakettina asentuvaa teemaa yms. latailtua. Menepä nyt noistakin aina tietämään sisältävätkö jotain ylimääräistä. Taidan olla varovaisempi näidenkin kanssa jatkossa.

  - re2
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Painalusten ei tarvitse mennä tietyssä järjestyksessä, ryhmällä lähettäminen vaatii tikun painelemisen lisäksi lähinnä sopivaan paikkaan pari muuta liikettä, kerran oikealla, ja vihreäluuri. Eli jos tikku naksuttaa pohjaan kovasti niin homma ei ala-alusta.

  Silti tuntuu uskottavalta että esim. jossain teemassa tai muussa sis paketissa olisi ollut kiva lisä ominaisuus.
  Teemojen osalta asentaessa ei pitäisi kysellä viestintä oikeuksia...
   
 8. re2

  re2

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/3/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti & Sonera
  hyvä on...

  Nämä kommentit alkavat pikku hiljaa rauhoittaa minut uskomaan, että kyseessä ehkä sittenkin oli vain näppäinlukon aukeaminen ja sitä seurannut pitkähkö näppäinten painumisen tuottama syötesarja.

  E70 on kuitenkin kulkenut taskussa päivittäin jo reilut puolisen vuotta ilman, että vastaavaa olisi koskaan aiemmin päässyt tapahtumaan. Kun edes vahinkopuheluita taskunpohjalta ei ole tullut tehtyä, tuntui moinen "joukkopostitus" kovin epätodennäköiseltä tällaisesta syystä.

  Tämän viestiketjun aloittanut kirjoitus oli omiaan nakkaamaan bensaa liekkeihin, kun tapahtumat sattuivat ajallisestikin näin lähekkäin.

  Sen verran otin asiasta opikseni, että järjestelin työpöydän sovelluskuvakkeet eri tavalla. Eipä ainakaan yhtä helposti pääse enää virhepainalluksien kautta viestivalikkoon.

  - re2
   
 9. adahlm

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Outo homma... mullakin lähetti puhelinluettelon ensimmäiselle ryhmälle tyhjän viestin. Ryhmässä myös muutama nimi jossa useita numeroita. Tämän jälkeen olen muuttanut viestikeskuksen numeroa ja laittanut ensimmäiseen ryhmään olemattomia numeroita. Eikä ole yrittänyt lähettää mitään sen jälkeen.
  Näppäinlukosta en ole niin varma, ei ollut vielä silloin automaagista lukkoa..

  Vieläkin oudompi että ainakin kaksi tismalleen samanlaista tapausta vielä saman viikon aikana..
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Löytyskö muuta yhteistä tekijää?
  Tosin aivan eri softan koneet, joten en oikein usko siinä virus/bugi suhteessa yhteiseen tekijään.
   

Jaa tämä viestiketju