Viruksista

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja Esa Isopahkala, 6/8/02.

  1. Esa Isopahkala

    Esa Isopahkala Ylläpitäjä

    Palaute - 100%
    2   0   0

    Liittynyt:
    18/6/02
    Viestit:
    8227
    Tykkäykset:
    2183
    Puhelinmalli:
    Nokia 7 Plus
    Minulle tulee ajoittain virusten lähettämiä viestejä tai viestejä, jotka sisältävät viruksen. Olen myös silloin tällöin saanut ilmoituksen siitä, että lähettämässäni viestissä oli virus. Kuitenkin kun skannaan koneeni, mitään viruksia ei löydy (alla viimeisin raportti, skannattu myös Nortonilla pari viikkoa sitten). Mitenkähän tämä on selitettävissä? Onko torjunta-ohjelmat puutteellisia ja koneellani on virus vai lavastavatko virukset minut lähettäjäksi, vaikka en ole lähettänyt ko. viestiä?


     
  2. artzi Tunnettu jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    25/6/02
    Viestit:
    153
    Tykkäykset:
    0
    Kaikki virusohjelmat on "puutteellisia". Ja aina jäljessä viruksista. Sinulla päivitys on viimeinen.

    Useimmilla ihmisillä automaattipäivitys ei ole päällä, eikä sitä päivitystä muista itse tehdä. Tuohonkin ohj. automaattipäivitys on "hankala" asettaa toimimaan. Kun se on päällä, päivityksiä voi joskus tulla joka päivä / useimminkin! Jopa tähän ilmaiseen? Jotkin kaupalliset on oletuksena päivittämässä tunnin välein, jos tarvetta on...

    Tuon oma foorumi (JES!):
    http://www.free-av.de/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi

    Osa on Engl, lopulle käännöstä vaikka:
    http://babelfish.altavista.com/
     
  3. Esa Isopahkala

    Esa Isopahkala Ylläpitäjä

    Palaute - 100%
    2   0   0

    Liittynyt:
    18/6/02
    Viestit:
    8227
    Tykkäykset:
    2183
    Puhelinmalli:
    Nokia 7 Plus
    Tuolta foorumilta:

     
  4. Tumppu Tunnettu jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    18/6/02
    Viestit:
    1130
    Tykkäykset:
    37
    Puhelinmalli:
    6110
    Olen saanut muutamalta foorumin käyttäjältä viruspostia
    (onneksi tutkat ovat ajan tasalla... eikä liitetiedostoja todellakaan kannata avata jos niitä ei ole tilannut).

    Mietityttää vaan että onko foorumisoftassa joku bugi johon scriptit pääsevät helposti käsiksi... Tänään vaihdoin kiintolevyn kertaheitolla moninkertaiseksi ja Ghostin peilauksen jälkeen uudelleenkäynnistyksessä pc;n bios kysyi lupaa kirjoittaa mbr;lle...

    Tietenkin vastasin kieltävästi mutta tuli mieleeni että josko kyseessä onkin sellainen pöpö jota virusohjelmat eivät välttämättä huomaa johtuen juuri tuosta (suorasta) buuttisektorin tartunnasta. Jos joku saa minulta pöpöpostia niin voi ystävällisesti laittaa mailia (ilman liitteitä ;).
     
  5. Kotkis Aktiivinen jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    14/7/02
    Viestit:
    11124
    Tykkäykset:
    18
    Puhelinmalli:
    IPhone 5S
    Esim. norttonin "top virus threats" -listan ykkönen http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.klez.h@mm.html on juuri tällainen joka laittaa sinut lähettäjäksi, vaikket ole koko viirusta nähnytkään.
    Toimiakseen homma vaatii ihmisen (X), jolla on sekä sinun (Y) että jonkun toisen (Z) osoite sähköpostiosoitteistossaan. Kun X:llä on ko. virus, se laittaa sinut (Y) lähettäjäksi ja lähettää itsensä Z:lle. Sinä saat (ehkä) hommasta tietää, kun Z lähestyy sinua hämmästyneenä/vihaisena, että mitäs olet lähetellyt...
    Minulle kävi juuri näin: tapauksessani Z oli vielä melko ison firman työntekijä, joka ei saanut "lähettämääni liitettä auki". Ei ollut tajunnut mistä oli kyse -> viirus päässyt tod.näk. jo mylläämään. Tähän päivään mennessä en tiedä kenen koneelta viirus oli lähtenyt... kulkeutui se mullekin mutta norttoni hoiti hommansa hyvin ja havaitsi jo saapumisvaiheessa.
    -----
    Lisäyksenä vielä että kaikin puolin erittäin v-mäinen virus muutenkin: jos koneesi on infektoitunut, ko. virus valitsee satunnaisesti jonkun tiedoston (ml. esim. .doc, .jpg, .mpg etc.) jonka lähettää satunnaiselle osoitteistossasi olijalle.... ja ainakin minulla on tietokoneella myös tiedostoja, joita en soisi ihan jokaiselle menevän... ;)
     
  6. escobar

    escobar Aktiivinen jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    19/6/02
    Viestit:
    2310
    Tykkäykset:
    0
    Aivan, happends in every forum, jos pitää maili osoitteen näkyvillä! :( Joku saa kai kiksejä siitä että osaa lähettää mailia väärennetyillä tiedoilla (mikä ei ole kovinkaan vaikeata!)
     
  7. jim77 Tunnettu jäsen

    Palaute - 100%
    4   0   0

    Liittynyt:
    19/6/02
    Viestit:
    559
    Tykkäykset:
    0
    Skannaa koneesi varuiksi vielä jollain "AntiSpyWare" softalla kuten: Ad-Awarella
     
  8. NusNus Aktiivinen jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    19/6/02
    Viestit:
    1955
    Tykkäykset:
    2
    Puhelinmalli:
    Galaxy S4 Active
    Ankkafanilta on tullut minulle pari kertaa virus postia. Posteissa lukee jostain threadista jotain tekstiä tai sitten osia hänen pika viesteistä. Sitten siinä on attachmentti jota en ole uskaltanut koskea. Viesti roskiin ja nopeasti vaan.
     
  9. Niko Maekinen

    0   0   0

    Liittynyt:
    19/6/02
    Viestit:
    278
    Tykkäykset:
    0
    Niin tuo lähettäjän väärentäminen on aika yleistä ja osoitteiden nappaaminen vastaanotetuista maileista.. Esim kaveriporukassa on 1, jolta tulee päivittäin noin 10 mailia, jotka lähtee 20:een osoitteeseen.

    No tulipa Bugbear jonkun tuntemattoman tytön koneeseen.. Ja laittoipa se tyttö sitten mullekin tulemaan sen. No norton blokkas sen kyllä heti. En ole koskaan kirjoitellut kyseiselle henkilölle, mutta katselin muita vastaanottamiani sähköpostejani. Ja sieltä ns. jumalattomasta maili-litanjasta löytyi sen tytön osoite...

    Paras oli kun se viesti mikä tytöltä tuli oli aikasta hempeä.. Eli varmaan joku maili, minkä kys.henk. on aikanaan lähettänyt jollekin ihanalle miehelle. :)

    Mukava scenario on todella, että koneella on arkaluontoista asiaa, ja ne lähteekin kilpailijalle mailissa.. Jumankauta siinähän yrität kiistää vuotaneesi tietoja kilpailijalle.
     

Jaa tämä viestiketju