Virtalähde M50-puhelimeen- akun tilalle

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja TqB5MI6A, 2/3/03.

 1. TqB5MI6A Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/02
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  1
  www.rterikosturva.fi/M50

  Pykäsin tuollaisen. Akuke Siemensin M50-puhelimeen.

  Motiivi: Lataus ei onnistu, kun datakaapeli paikoillaan. Ensin nokkelana tietenkin virittelin laturin datakaapeliin kiinni. Ongelmaksi tuli tosin se, että akku tyhjeni silloin tällöin selittämättömästä syystä- lopulta selvisi, että akku toki latautuu täyteen, mutta sen jälkeen puhelin unohtaa laturin. Eikä se ole kuulemma edes vika, vaan ominaisuus.

  Lopullinen ratkaisu oli se, että akku ei tyhjene koskaan. Joten, mittasin tuon akun fyysilliset mitat, ja suunnittelin 4,0 voltin regulaattorin akun tilalle. <ko. linkin kuvat> Suunnittelin piirilevyn, pistin siihen 317-regulaattorin sekä pikkuisen sälää, konkkaa yms. Mitoitus meni nappiin, kortti pysyy akun tilalla jetsulleen, ilman apukiinnikkeitä.

  Verkkolaitteena minulla on tuollainen kirppiseltä ostettu 9 voltin DC-poweri. Periaatteessa mikä tahansa poweri kelpaa, 6 voltista 30 volttiin, mutta mitä pienempi jännite, sitä viileämpänä tuo viritys käy. 13,8 voltin poweri olisi siitä näppärin, että siihen voisi pistää esim. 0,8 Ah lyijyhyytelöakun, jolloin laite toimisi verkkosähköstä riippumatta.

  Mitoitus meni kivasti, rankasti surffatessa regulaattori nousee n. 60 asteeseen, kunhan kännykän takakantta ei sulje. Silloin se voisi mennä äärirajoille- en ole mitannut vielä.

  Kysymys kuuluu,
  Olisiko kiinnostustusta, jos tekisin noita muutaman? Hinnasta en vielä tiedä, piirilevy on kallein osa.

  a) pelkkä piirilevy. Tilaaja hankkisi osat itse, eli 317-regu, jokunen vastus, jokunen konkka, pari diodia, ylijännitesuoja. SMD-osia kaikki.
  b) Kokoisin tuon kortin, ja toimittaisin sen, tosin ilman muuntajaa.

  Olisiko tuollaiseen kiinnostusta? Jos tähän voisi kirjoitella kommentteja, vastauksia, kokoisin näin hiukan galluppia, pääsisin vähän kustannuksia haarukoimaan.
   
 2. Jarza Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  468
  Tykkäykset:
  3
  Linkin kuvat näyttää tehdasvalmisteiselta laitteelta...oletko tehnyt vastaavanlaisen virityksen..eroaako m50 millään lailla me45, onko sama akku ja 3 nastaa joista keskimmäinen on joku lämpötilaanturi nasta? Ainakaan me45 ei käynnisty pelkästään jos syöttää virtaa muuntajasta + ja - nastoihin.
  Mut jos se pelaa 45 niin sit kyl kiinnostusta löytyy..joka tapauksessa jotain pitää viritellä et saa akun pois käytöstä.
   
 3. TqB5MI6A Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/02
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  1
  Tietenkin se näyttää tehdastekoiselta. Sehän on minun tekemä. Hyvinkin todennäköistä, että tuo on maailman ainoa tuollainen laite.

  (Eihän tuollaisen tekeminen vaadi kuin skema- ja piirilevycädin, esim. pads. Sitten vain tilataan piirilevy, ja kootaan laite.)

  Nelivitosta en valitettavasti tunne- minulla kun itselläni on vain tuo M50-puhelin. Akun kolmas nasta on tosiaan lämpötila, mutta tod.näk M50 käyttää sitä vain latauksen aikana, ei koskaan muulloin. Kun kokeilit, niin millä jännitteellä? Akun nimellisjännite ei riitä; esim. M50 akkuun on leimattu 3,6 volttia, mutta sillä jännitteellä puhelin ei välttämättä edes käynnisty. Täyteen ladattu akku on n. neljä volttia- kokeilin 3,8, 3,9 jne, ja seurasin näytöltä akkupalkkia, joten tuo neljä volttia akusta on turvallinen.

  Jukka Kähkönen
   
 4. Mr. J007K4

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/03
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Kyllähän tuollainen laite kiinnostaisi ME45:seen. Tosin hinnasta tarvitsee keskustella. Nettikäyttö hieman hankalaa akun kanssa jos ei tee kaapelivirityksiä joista akun käyttöikä kärsii. Tosin uusi (tarvike)akku maksaa n. 20e.

  Itse tuli kokeiltua syöttää 3210n laturista suoraan ME45:seen virtaa. Puhelin huoltoon ja uudet sisuskalut. (Laturissa merkinnät 355ma ja 3.7v antoi ulos ilman kuormaa yleismittarille n.8v akussa merkintä 3.7v ja 840mah antoi ulos 4.1v täynnä ilman kuormaa)

  Itse kun olen tällainen tohelo koheltaja menin kokeilemaan ja hajotin puhelimeni ja nyt jälkeenpäin kysyn että miksi puhelin hajosi. Ehkä liikaa virtaa?
   
 5. TqB5MI6A Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/02
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  1
  Li-ioniakun nimellisjännite on 3,6 volttia, täyteen ladattuna näköjään jotain neljän voltin huituville.

  Laturista tulee taas mallista riippuen tuon 8 volttia kuormittamattomana- mutta kuormitettuna esim. tuo nelisen volttia. Eli jos olisit pistänyt laturin perään tuon reilun 300 mA kuorman, niin ulostulojännite olisi ollut se nelisen volttia.

  Puhelin kuormittaa milliampeeriluokkaa, jos sitäkään, lepotilassa... eli jos pistää tuon kahdeksan volttia puhelimeen, niin omaa syytä, kun puhelimensa rikkoo. Laturia ei ole tarkoitettu syöttämään puhelinta suoraan. Laturi kun on pelkkä verkkovirtalähde, ja yleensä reguloimaton verkkovirtalähde- puhelimen tehtävä on toimia varsinaisena laturina.
   
 6. Jarza Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  468
  Tykkäykset:
  3
  En usko et m50 ja me45 eroaisi paljoakaan toisistaan akku ja latausjännitteiden puolesta.
  Akkulaturissa lukee 5v 0.4A mut ilman kuormitusta 8.7v.
  Akussa 3.7v/840mAh, akunkoko: 37mm leveä ja 54mm pituus.
  Jos teet pelkän virtalevyn ja tarkat ohjeet siitä mitkä osat tulee mihinkin ja tarkat komponentti arvot niin kokoominen onnistuu myös itseltäni...
  Mut laske jotain hintaa piirilevylle ja komponenteille.
   

Jaa tämä viestiketju