Mobiili.fi Virtahuolet pian ohi? Uusi akku varastoi energiaa viisi kertaa nykyisiä enemmän

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2184
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Lupaavia ideoita nähdään silloin tällöin, mutta pääasiassa akkuteknologia on viime vuodet polkenut paljolti paikallaan. Mobiililaitteiden virtatarpeet sen sijaan ovat kasvaneet, minkä vuoksi laturin tai lisäakkujen kuljettaminen on tullut monille tutuksi. Uusimman toivonpilkahduksen tarjoaa litium-ioni-akkujen korvaajaksi pyrkivä teknologia.

  BGR kertoo uudesta tutkimuksesta, joka julkaistiin Nature-tiedelehdessä tammikuussa. Raportissa kuvaillaan uudenlaisen ”litium-happi-akun” prototyyppiä, jonka toiminta perustuu litium-superoksidille.

  Tällaisen akun kerrotaan voivan varastoida jopa viisinkertainen määrä energiaa perinteisin litium-ioni-akkuihin verrattuna. Ikävä kyllä toimivan prototyypin valmistaminen on perinteisesti ollut vaikeaa, koska litium-superoksidi on termodynaamisesti epävakaata eli toisinsanoen reaktioherkkää.

  Tuoreessa tutkimuksessa on kuitenkin löydetty tapa vakauttaa tilanne. Näin litium-superoksiiin perustuva akku ei ylikuumene niin helposti. Tutkijoiden mukaan löydös avaa tien täysin uudenlaisen akun valmistamiseen. Samalla tutkijat myöntävät, että lisätutkimusta tarvitaan. Litium-happi-akkuja ei siis nähdä laitteissa aivan heti, mutta siemen virtatilanteen parantumiseen tulevaisuudessa on nyt ehkä kylvetty.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju