Viron malli (asiakkaan palkitseminen + roaminghinnoittelu)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Kotkis, 15/2/04.

 1. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Juttelin erään virolaisen kanssa matkapuhelinasioista ja hän kertoili sikäläisestä systeemistä seuraavaa (osittain näitä on kyllä täälläkin aikaisemmin käsitelty):

  - Radiolinja Eestillä on käytössä asiakkaan palkitsemisohjelma, jossa asiakas saa prosentuaalisen alennuksen firmalle tuomansa rahamäärän mukaan. Ko. henkilölle tuli juuri 25000 kruunun summa täyteen ja hän saa nyt 8,5% joka laskustaan pois. Seuraava (ja viimeinen) porras on kuulemma 50000 kruunua ja 10%.
  Minä näkisin tämän tyyppisen toiminnan myös Suomessa mielellään. Mutta taisi olla kilpailuviranomaisten mielestä ns. huono juttu.
  Sen, joka tähän vastaa että onhan Suomessakin etuohjelma, boonus, iltapuhelut tms., vedän virtuaalihirteen... :p

  - Samainen operaattori on ottanut Vodafone-yhteistyön myötä jonkinlaisen lähialue-hinnoittelun käyttöön, jossa RLE:n liittymällä Suomessa, Latviassa ja Liettuassa yhteistyöverkossa roamaava ei joudu maksamaan vastaanottomaksua.
  Mielestäni tämä on hyvä ja reilu etu, jonka toivoisi tulevan Suomenkin Radiolinjalle (maina juuri nuo tärkeimmät lähimatkakohteet Ruotsi, Viro, Norja/Tanska). Ja Soneralle sama juttu, varsinkin kun TeliaSoneralla löytyy omaa verkkoa vissiin joka Pohjoismaassa. (Älytöntä muuten on, että Soneran ulkomaanpuhelut on yhtä kalliita esim. kaikissa verkoissa Ruotsissa.)
   
 2. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Re: Viron malli (asiakkaan palkitseminen + roaminghinnoittel

  Mitäs tuohon sitten voi muuta sanoa, kun se on niin.. mitä pidempään puhut sen halvemmaksi tulee :)
   
 3. dreamy83

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  asiakas maksaa

  On ihan totta, että tuollainen olisi ihan mukava. Mutta itse kannatan että näiden sijaan alennetaan puhelutaksoja. Tämä vain siksi, että usein näiden bonusohjelmien markkinointi on arvokasta touhua, järjestelmien rakentelu plus sen lisäksi usein palkattua henkilökuntaa hoitamaan tätä asiaa. Juuri tämän tyyppisestä kustannusrakenteesta johtuen edut asiakkaalle ovat pienemmät vrt. se, että puheluhintoja vain yksinkertaisesti lasketaan.
  Itse olen vakaasti sitä mieltä, että nuo bonushöskät eivät käy edes puhekannustimina kovinkaan hyvin. Usein asia on näin, että halpa minuuttitaksa se on joka pistää puhumaan. Jos nyt katsotaan ulkomaan lomamatkoja, niin silloin laskua tuntuu kertyvän ainakin itselleni usein kovin vähän koska hinnat ovat niin halvatun korkeat.
   
 4. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Paras palkitsemisohjelma olisi jos uskollisia asiakkaita palkittaisiin esim. asiakkaana pysymisen mukaan prosenttialennukset esim. 5 vuotta asiakas=5% laskusta pois jne.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tulkitaan herkästi kilpailun rajoittamiseksi .
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Odotan innolla kuka täällä Suomessa keksii järkeistää Roaming-hinnat (TeliaSoneralla ja Radiolinjalla olisi siihen hyvät mahdollisuudet). On hupaisaa seurata kuinka tekopyhästi näitä nykyisiä tasahinnoittelujärjestelmiä kehutaan halvaksi.
   
 7. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Kaksi operaattoria voivat hyvin keskenään pitää ulkomaanpuhelu hinnat korkealla. Tämä nähtiin jo aikanaan, kun matkapuhelinoperaattoreita ei ollut muita kuin Tele ja Radiolinja.
  Radiolinjan tullessa matkapuhelin biznikseen laski puheluhinnat vähän ja mitä enenmmän on tullut operaattoreita, niin sitä halvemmiksi hinnat ovat tulleet kotimaan liikenteessä. Roaming hinnoissa moista kilpailua ei vielä ole ollut.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En kiistä vaikutusta ollenkaan, mutta varmaan asiaan on vähän muutkin jutut vaikuttaneet.
  Ilman muuta tähän täytyy tulla jotain muutoksia, mutta ongelmana on varmaan myös se että verkot missä vieraillaan eivät ehkä tarjoa mitään "sisärengas" hintoja, jos näin niin EU kilpailuviranomaisilla olisi töitä.

  Niin pitkään kun vastaanottaminen menee käytettävän verkooperaattorin haluaman ulkomaanoperaattorin mukaan, pysyy noikin maksut korkealla ja kolme suurta pitävät kahta ulkomaan suuntaa, halpaa ja kallista joista kallis pakko syötetään känny(TM) kansalle.

  Jos soitat ulkomailla kaverille sadanmetrin päähän, joutuvat kummatkin maksamaan sika hinnan.

  Ei ihme että näillä suurilla ulkomaansuunta operaattoreilla on varaa mainostaa.

  Jos Saunalahdesta tulee virtuaalioperaattori, ilmeisesti silloin se pystyy hoitaa itse noin ulkomaan osuudet?
   
 9. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Toivotaan että näin käy, sillä oikea ja terve kilpailu kyllä alentaa myös roaming-hintoja nykyisestä hmm "ryöstöhinnoista"
   
 10. Ged

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/11/02
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  0
  No nyt EU ottaa roaming-hinnoittelut tutkintaan. Tosin EU-pyörät pyörii sen verran hitaasti (autoverotus!!) että voipi kestää vuosia ennenkuin mitään tapahtuu.

  http://www.theregister.co.uk/content/59/35725.html
   
 11. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Artikkelissä mainitaan mm. tutkinnat Coca-colaa vastaan jotka on käynnistynyt 1999 - siihen verrattuna nopsastihan nuo autoverojutut tuli ;)
   

Jaa tämä viestiketju