Mobiili.fi Viranomaiset vaativat: paniikkinappula kaikkiin puhelimiin Intiassa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Kaikissa Intiassa myytävissä matkapuhelimissa on ensi vuoden alusta lähtien oltava paniikkinappulatoiminto. Lisäksi maan viestintäministeriö edellyttää, että kaikki matkapuhelimet on varustettava paikannus- eli GPS-laitteistolla vuoden 2018 alusta asti.

  Ministeriön vaatimusten taustalla on huoli naisten turvallisuudesta. Ministeri Ravi Shankar Prasadin mukaan teknologian tarkoitus on parantaa ihmisten elämää, ja mikäpä olisikaan parempaa kuin käyttää teknologiaa parantamaan naisten turvallisuutta.

  Numeronäppäimistöllä varustetuissa matkapuhelimissa näppäimistön painikkeiden 5 tai 9 täytyy toimia paniikkinappulana ja soittaa hätäpuhelu hädän osuessa kohdalle. Älypuhelimissa, joissa ei ole fyysistä numeronäppäimistöä, voidaan paniikkinappula toteuttaa joko erillisenä painikkeena tai esimerkiksi virtapainikkeen kolmoispainalluksena. Näin valmistajien ei tarvitsisi tehdä fyysisiä muutoksia laitteisiinsa vastatakseen Intian viestintäministeriön vaatimuksiin.

  Paniikkinappulan lisäksi ministeri vaatii, että vuoden 2018 alusta lähtien kaikki Intiassa myytävät puhelimet sisältävät GPS-paikannuksen. GPS-toiminto on tarkoitus yhdistää paniikkinappulaan niin, että paniikkinappulaa painettaessa lähettää puhelin myös laitteen sijaintitiedot pelastus- ja poliisiviranomaisille.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju