Viranomaiset muiden edelle 4G -verkossa – Elisa ja Nokia testasivat ensimmäisenä Pohjoismaissa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103
Elisa ja Nokia ovat testanneet ensimmäisenä Pohjoismaissa viranomaispalveluiden priorisointia kaupallisessa 4G-verkossa. Suoritetussa testissä simuloitiin kriittisten viranomaisten tiedonsiirtopalveluiden toimivuutta mobiiliverkon ruuhkatilanteessa.

Kriittiseksi luokiteltuja viranomaispalveluja ei voida siirtää kaupalliseen 4G-verkkoon ennen kuin niiden toiminta verkon ruuhkatilanteessa on saatu varmistettua. Tapoja taata yhteyksien toimivuus ovat viranomaisyhteyden priorisointi, altapurku, palvelun saannin etuoikeutus ja ryhmävideopuheluyhteys. Tällä hetkellä viranomaisten tiedonsiirtopalvelut toimivat jo osittain kaupallisessa 4G-verkossa.

”Viranomaisten tiedonsiirron toimivuuden varmistaminen poikkeustilanteessa kuten esimerkiksi suuronnettomuus- tai katastrofitilanteessa on jokaisen kansalaisen etu. Haluamme varmistaa, että viranomaisilla on käytettävissään uusimmat datapalvelut sekä 4G-verkon kaikki olemassa olevat taajuudet, jolloin kapasiteetin optimointi verkon kuormitustilanteessa toimii tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Nyt tehdyillä testeillä osoitettiin viranomaispalveluiden moitteeton toimivuus Elisan verkossa”, Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen kertoo.

Nokia on toimittanut Elisan kaupallisen LTE-verkon, jossa testit tehtiin. Lisäksi demossa käytetyt viranomaispuhelimet käyttivät Nokian sovellusta, joka mahdollisti videoryhmäpuheluyhteyden 4G-verkossa.

”Viranomaisliikenteen priorisointi liittyy 4G-verkon perusominaisuuksiin ja tämän toiminnon käyttöönotto on välttämätöntä kaupallisissa verkoissa, joissa halutaan taata viranomaisliikenteelle etuoikeus. Elisan kanssa toteutettu testi osoittaa priorisoinnin toimivuuden ääritilanteissa, ja testi on edistysaskel yhä toimintavarmempien viranomaislaajakaistapalveluiden kehityksessä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin”, Nokian radioverkkojen markkinointijohtaja Kai Sahala toteaa.

Elisan mukaan viranomaispalvelujen siirtämistä kaupallisiin 4G-verkkoihin selvitetään useissa maissa – pisimmällä ollaan Englannissa, jossa on jo sovittu viranomaisten puhe- ja datapalvelujen siirtämisestä kaupalliseen 4G-verkkoon. Suomessa tiedonsiirtopalveluiden laajamittaista siirtämistä 4G-verkon päälle selvitetään parhaillaan yhteistyössä ministeriöiden, Viestintäviraston, viranomaisten ja operaattoreiden välillä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom