Mobiili.fi Viranomainen saattaa kieltää Samsungin uutuuspuhelimen lentokoneissa – Note7:n räjähtävät...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Palanut Galaxy Note7.


  Samsungilla alkaa olla käsissään jo painajaismainen tilanne sen uuden Galaxy Note7 -puhelimen kanssa. Jo kymmenissä tapauksissa Note7:n akku on räjähtänyt ja aiheuttanut vähintään vaaratilanteen, ellei jo selkeästi vahinkoakin ympäristölleen. Saattaakin olla, että akkujen räjähdysriski johtaa vielä kieltoon kantaa Note7:ää mukana lentokoneessa.

  Gizmodo-sivusto on ottanut yhteyttä Yhdysvaltain ilmailuhallintoon FAA:han ja kysynyt, rajoitetaanko riskialttiiden laitteiden kuljettamista lentokoneissa. Viranomaisen vastaus oli, että asiaa selvitetään. FAA tutkii asiaa ja työstää ohjeistusta aiheesta, ja on siis mahdollista, että matkustajia kielletään ottamasta Note7-puhelimia mukaan FAA:n määräyksiä noudattaviin lentokoneisiin, eli käytännössä ainakin kaikkien sikäläisten lentoyhtiöiden koneisiin.

  FAA:n kannalta tilanne on monimutkainen, sillä vaikka Samsung on keskeyttänyt laitteiden toimitukset ja ilmoittanut korvaavansa jo toimitetut laitteet uusilla, ei takaisinkutsua ole Yhdysvalloissa järjestetty yhdessä kuluttajaviranomaisten kanssa. Niinpä riskialttiita laitteita saattaa vielä löytyä asiakkailta ja yleisestä myynnistä. Tämän vuoksi FAA ja muut tahot joutuvat nyt pohtimaan, miten asian kanssa edetään.

  FAA on muun muassa vuonna 2015 kieltänyt leijulaudoiksikin kutsuttujen pienten tasapainoskoottereiden ottamisen mukaan lennoille, kun halpojen skoottereiden akut saattoivat ylikuumentua ja syttyä tuleen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju