VINKKI: Kahden tai useamman Nokialaisen synkronointi (Kaleteri, Kontaktit, Tehtävät, Sähköposti)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Voimalaituri, 18/12/10.

 1. Voimalaituri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/04
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  1
  En löytänyt aivan vastaavaa ketjua, joten uutta kehiin. Itselläni on aina käytössä ammattisyistä kaksi puhelinta ja tähän asti ikuisuusongelmana on ollut kalenterimerkitöjen ja kontaktitietojen hajautuminen laitteiden välillä. Googlen palveluiden käyttäjänä olen useita kertoja suurin toivein yrittänyt ratkaista ongelmaa Google Sync palvelulla ja MFE:llä, mutta valitettavasti se tuntuu toimivan Nokian Mail For Exchangen kanssa erittäin huonosti - useammin kuin kerran synkronoinnin päälle asettaminen on tuhonnut kontaktit jommasta kummasta kapulasta, mutta ei ole ladannut palvelimelta uusia tilalle.

  Pitkän etsiskelyn jälkeen ratkaisu taisi vihdoin löytyä sieltä mistä sen pitäisikin: Microsoft tarjoaa ilmaista ActiveSync-palvelua Hotmail/Live käyttäjille ja Nokialaiset ovat virallisesti tuettuna. Olen tuota nyt vähän testaillut (mm. N900 ja N8) ja nätisti siirtyivät kontaktit ja merkinnät palvelimelle, ja sitä kautta toiseen puhelimeen. Ja jos ei Hotmailin sähköpostille ole tarvetta, niin MFE:stä saa mailin synkronoinnin pois päältä.

  Lisää aiheesta ja ohjeet: http://www.nokia-download.com/2010/12/mobile-activesync-done-right.html
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hyvä vinkki aloittajalta

  Muut luin email, niin pilvissä yksi konsti on ihan Ovi palvelu, SyncMLllä ja jos mallissa vakio ajastus niin sillä, jos ei niin manuaalisesti tai esim Symbian koneissa SIM(?) ohjelmalla. Tämä siis jos kyse yhdestä kalenterista useassa laitteessa, nykyään on tuettuna useita kalentereita, mutta kaikki laitteet ei tue.

  Jos ei edes verkkopalvelua halua käyttää, niin laitteiden välinen synkronointi BTn yli, on manuaalisempaa (pitää luurista startata ja luurien pitää olla BT kantaman sisällä)

  Edelläolevat ehkä kevyempään käyttöön kuin Mfe, mutta toimii myös Nokialaisissa joissa ei MfE tukea ja yleensä varsin vakaa ja kevyt luurille.

  Jos Google käyttää niin sekin taitaa tukea SyncMLää osoitekirjassa, mutta ei kalenterissa. vai muistatko mitä se tukee milläkin ?


  Sähköposti (jos ei MFe) yleensä kannattaa hoitaa suoraan sähköpostipalvelimeen. jolloin kaikissa identtinen meininki ilman kikkailua, yksikertaisimmillaan perinteinen IMAP4 palvelin.

  Tämä varmaan monelle ihan hyvä info, ja yksivaihtoehto lisää, ja kun nykyään kiusaa se että SyncML ei ole pohjoisamerikkalaisissa alustoissa natiivisti oikein tuettu, MfE tuellisille palveluille on kysyntää
   
 3. Voimalaituri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/04
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  1
  SyncML:stä on minulla vain huonoja kokemuksia. Joskus takavuosina tuota tuli kokeiltua (E71/E66) ja sain aikaiseksi vain kontaktikannan korruptoitumista, niin että kaikki kohteet näkyivät kahtena. Viimeksi kun Oveen tuota kokeilin, niin muutama nimi tippui matkalla - en jäänyt tutkimaan että mitkä ja miksi.

  Live MFE synkkaa puoltaa se, että siinä on itse Microsoft palvelinpään tarjoana, sekä läheinen partneri (Nokia) client puolella. Tässä ympäristössä MFE:n luulisi toimivan niin hyvin kuin mahdollista on. Monissa synkronointipalveluissa palvelinpäässä ei ilmeisesti ole aito Exchange serveri, vaan jonkinlainen emulointi (Google, NuevaSync), joten toimivuus on pitkälti kolmannen osapuolen käsissä. Esim. Googlen implementaatio on surkea, ja eipä taida G:llä olla hirveästi intressejä sitä korjatakkaan.

  Live / Hotmailin saa konffattua myös mailiproxyksi, mutta tätä en ole vielä kokeillut. Liven saa hakemaan esim. Gmail postit, jolloin myös Google-käyttäjä (tai mikä tahansa POP3 posti) saa kaiken informaation kulkemaan Liven ja MFE:n kautta jos niin haluaa. Tällä ei tosin saavuteta muuta lisäarvoa, kuin se että luuriin ei tarvitse säätää kahta accounttia. Itse en ole tätä vielä kokeillut, mutta pitää testata paremmalla ajalla.
   

Jaa tämä viestiketju