Viivakoodilukija 7650:aan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja sm, 15/11/02.

 1. s

  sm

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/02
  Viestit:
  303
  Tykkäykset:
  0
  lähde: http://www.tietokone.fi/uutta/tuoteuutinen.asp?news_id=18672

  "Tiedonsiirto infrapunalla
  Rescontrolilta viikakoodilukija Nokia 7650:aan
  Espoolainen Rescontrol on tuonut markkinoille taatusti erilaisen kännykkälisälaitteen. BR 650 on Nokia 7650 -puhelimeen liitettävä viivakoodilukija, joka siirtää datan puhelimeen infrapunaliitännän avulla. Laite kiinnitetään puhelimen yläosaan ja kiinnitys varmistetaan kuulokeliitäntää menevällä lukitsimella.

  50 gramman painoisessa lukijassa on oma akku, jota voidaan ladata puhelimen omalla laturilla. Valmistaja lupaa laitteelle yhdellä latauksella noin 48 tuntia käyttöaikaa. Rescontrol BR 650 maksaa 640 euroa."

  Keksiikö joku, mikä tuon käyttötarkoitus voisi olla? Itse en ainakaan vielä keksinyt hyötykäyttöä... ;)
   
 2. F

  Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Et ilmeisesti työskentele kaupan alalla? Tuotteiden inventointi ja tiedon lähetys esin gprs:llä pääkonttorin koneelle olisi ainakin yksi sovellutus mikä tulee heti mieleen
   
 3. Esa Sakkinen

  Esa Sakkinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  870
  Tykkäykset:
  0
  No, eikö olisi mukava, jos voisit tehdä ostoksia siten, että kulkiessasi kaupoissa ottaisit ensin kaupan ovesta viivakoodin, nappaisit tuotteita kännykän 'ostoslistalle' ja kotona lopulta päättäisit mitä hankit mistäkin ja lähettäisit tilaukset. Kuljetusfirma poimisi kaupoista haluamasi tuotteet ja toisi kotiovelle.

  Kaupassakäynnistä tulisi melkein yhtä helppoa kuin asioiminen nettiputiikissa! ;)
   
 4. s

  sm

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/02
  Viestit:
  303
  Tykkäykset:
  0
  Joo, en työskentele kaupan alalla. Tuo tuli kyllä itsellenikin mieleen, koska joskus 5 vuotta sitten olin mukana toteuttamassa varastojärjestelmää, joka toimi radiopäätteillä.

  Ja ihan loogista sinänsä, että sympparipuhelinta varten tulee tällainen, sillä Psionhan valmisti ennen paljonkin varastoihin tarkoitettuja käsilaitteita viivakoodilukijoilla... ;)
   
 5. A

  Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
 6. l

  lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1486
  Tykkäykset:
  1
  Samoin tilaukset. Tavallisille asiakkaille tästä on myös hyötyä GPRS:n yli. Menet liikkeen sivuille, luetutat viivakoodin ja saat puhelimen näytölle tarken tuoteselosteen, mahdollisesti tarkemman kuin paketissa. Samaan voidaan liittää vielä reseptejä.

  Valitettavasti en nyt muista mihin alaluokkaan tuo kaupoissa yleisesti käytössä olevat EAN13, EAN8, UPC-A ja UPC-E -koodit kuuluvat. Laitteella voisi siis periaatteessa lukea pankkilaskujen viivakoodit ja täten maksaa laskuja kätevästi puhelimella. Viivakoodiin sisältyy saajan tilinumero, viite, eräpäivä ja summa (sekä valuutta).

  E1 - jatkoa:
  Laite näyttää senverta pieneltä että pankkiasioinin voinee unohtaa ellei sitten siitä kehitetä kaukaa luettavaa, siis lukee lähes parin metrin päästä tai sitten kyvämäinen. Tällöin viivakoodin pituudella ei ole niin paljoa väliä kuin tuossa.
   
 7. Mika

  Mika

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  641
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 3G
  Luulisi että kameraa voisi jotenkin hyödyntää viivakoodinlukijana
   
 8. s

  sm

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/02
  Viestit:
  303
  Tykkäykset:
  0
  Teoriassa joo, mutta käytännössä ei tarpeeksi nopeaa ja sujuvaa. Jos olet joskus käyttänyt kunnollisa viivakoodinlukijaa, tiedät mitä tarkoita. :)
   
 9. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eihän siinä mitään koodillista estettä, mutta ongelmia, viivakoodi täytyisi lukea aika läheltä --> kuvan valotus / terävyys ongelma. Ja sen jälkeen jonkin pitäisi tehdää koodi joka tulkkaa kuvan, onhan näitä tehty PClle. Mutta 7650:n kameralla erittäin vaikea ellei mahdoton saada sellaista kuvaa mistä koodin voisi tulkata, ehkä sitten 3650lla
  Ammatti käytössä niillä ei tee mitään ja tuossa linkissä mainitussa laiteessa taitaa olla laserlukija mikä ainakin mahdolistaa varsin ammatimaisen käytön, tosin hintakin jo antaa sitä odottaa.
  Olishan se kiva WAPilla ja kamera pohjaisella lukijalla maksella laskuja:)
   
 10. N

  Niklas Lindstroem

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/9/02
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Voisihan olla että vartiointifirmoilla olisi käyttöa tuollaiselle...

  kaikki ovat varmasti huomanneet rakennuksíen ovissa/karmeissa näitä vartiointiliikkeen tarroja joissa on viivakoodit. niiden koodien sisällöstä en tiedä mutta kuitenkin...
   
 11. T

  Tonppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/02
  Viestit:
  695
  Tykkäykset:
  0
  "Voisihan olla että vartiointifirmoilla olisi käyttöa tuollaiselle...

  kaikki ovat varmasti huomanneet rakennuksíen ovissa/karmeissa näitä vartiointiliikkeen tarroja joissa on viivakoodit. niiden koodien sisällöstä en tiedä mutta kuitenkin..."

  Ei kai niissä koodeissa ole mitään ihmeempää. Vartijat lukevat ne ja laitteet rekisteröivät, että vartija on käynyt paikalla. Niillä siis seurataan vartiojoiden työmoraalia. Muuten sitä herkästi istuisi Veijon Esson baarissa.
   
 12. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Tai miten olisi se tavallisin eli laskujen maksu kotona? Olisi minusta ainakin kiva, ettei laskujen tietoja joudu näpyttelemään käsin nettipankkkiin.

  On tosin aika tyyris tuota ajatellen.

  t. tero
   
 13. -

  -tiger-

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/02
  Viestit:
  384
  Tykkäykset:
  0
  tietokone-lehti on muutenkin suunnattu enemmän yrityskäyttöä varten. joten useimmille tän foorumin lukijoille taitaa olla mikrobitti lähempänä tarkoitusperiä.