Viisi historiallista Nokia-laitetta, joita ei koskaan julkaistu

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
10476
Reaktiopisteet
37


Nokian pitkään historiaan älypuhelimissa mahtuu niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Tiettyjen laitteiden menestyspotentiaalia emme kuitenkaan koskaan saa tietää, sillä monet lähes valmiiksi kehitetyt laitteet peruttiin vain hetki ennen julkaisua. Viisi esimerkkiä mielenkiintoisista, mutta julkaisematta jääneistä laitteista, on kerätty alle.

Nokia N950
Nokia siirryttyä vuonna 2011 valmistamaan Windows Phone -puhelimia, jäivät monet yhtiön alun perin suunnittelemat MeeGo-puhelimet kehitysasteelle. Yksi hyllytetyistä puhelimista oli Nokia N950, joka liikkui myös Lauta-nimellä. Puhelimen teknisiin tietoihin lukeutuivat 1 GHz:n suoritin, 8 megapikselin takakamera ja 3,9 tuuman ”Clear Black” AMOLED-näyttö. Ulkoisesti näkyvin osa oli fyysinen QWERTY-näppäimistö, joka muistutti aiemmin julkaistua Nokia E7 Symbian-puhelinta.

MyOrigo
Yksi Nokian historian mielenkiintoisimmista laitteista oli vuonna 2003 kehitteillä ollut MyOrigo. Kosketusnäyttöpuhelin oli selvästi aikaansa edellä ja Nokialle tarjoutua mahdollisuus tekniikan kehittämiseen jo vuosia ennen Applen tuloa markkinoille. MyOrigo ei kuitenkaan koskaan päätynyt konseptia pidemmälle, koska johtotasolla arveltiin, ettei sormenjälkiä keräävä puhelin menestyisi.

Nokia M510 web
Hieman MyOrigon tapaan myös Nokia M510 web oli reilusti aikaansa edellä. Vuonna 2001 myyntiin aiotusta tabletista valmistettiin tuhannen kappaleen erä, joka ei kuitenkaan koskaan päätynyt kuluttajille asti. Jo kertaalleen kuluttajamyyntiin hyväksytty projekti peruutettiin kalkkiviivoilla ja lopulta valtaosa valmistuneista tableteista tuhottiin. Tätä myöten Nokian tablettikehitys pysäytettiin pitkäksi aikaa, ja seuraava kuluttajamyyntiin suunnattu tabletti nähtiin vasta 12 vuotta myöhemmin Lumia 2520:n myötä.

Nokia Lumia 1030
Viime vuosien aikana Nokia, ja myöhemmin Microsoft, peruivat merkittävän määrän Windows Phone -puhelimia. Yksi mielenkiintoisimmista peruuntuneista projekteista oli Lumia 1030, joka tunnettiin myös McLaren-työnimellä. Puhelimen oli tarkoitus olla seuraaja Lumia 1020:lle ja samalla olla ensimmäinen ”kokonaan” metallirunkoinen Lumia-puhelin. Poikkeuksena metallirunkoon oli puhelimen alaosan antennipaikka, jota ympäröi muovi.

Nokia Moonraker
Nokialta ei koskaan nähty Apple Watchin kaltaista älykelloa, mutta lähellä julkaisua oltiin vuonna 2014, jolloin Moonraker-kello oli käytännössä valmis kuluttajamyyntiin. Käyttöliittymältään ja ulkoasultaan hyvin pitkälti Lumia-puhelimia mukaileva älykello oli tarkoitus tuoda kuluttajille yhdessä Lumia 930:n kanssa, mutta Microsoftin ostettua Nokian puhelinliiketoiminnan tuli suunnitelmiin muutoksia. Lopulta Moonraker-älykelloa ei koskaan tuotu kuluttajille asti, vaan Microsoft keskittyi omiin Band-rannekkeisiinsa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom