Mobiili.fi Viikonloppuna Suomen suurin sisätilojen drone-kisa: Elisa Drone Racing League

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  EDRL.


  Helsingin Messukeskuksessa järjestetään jälleen tänä viikonloppuna Assembly-tapahtuma.

  Tänä vuonna samalla Assemblyn yhteydessä 5.-6. elokuuta Elisa järjestää Suomen toistaiseksi suurimman sisätiloissa pidettävä drone-kisan.

  Drone-kisassa ideana on selvittää esterata kauko-ohjattavalla lennokilla mahdollisimman nopeasti. Lennokkeja lennätetään virtuaalilasit päässä, ja kamera välittää laseihin kuvaa lennokin ohjaamosta. Elisan järjestämään kisaan on kutsuttu 16 Suomen parasta drone-lennättäjää.

  ”Maailmalla droneilla kisaamisesta eli drone racingista on tullut todella suosittua. Isoimmissa kisoissa palkintopotit ovat suuria, Dubain Drone World Prix -kisassa pääpalkinto oli 250 000 dollaria ja sen voitti 15-vuotias poika. Lajissa voi siis menestyä iästä riippumatta. Uskomme, että drone-kisat kasvattavat suosiotaan myös Suomessa ja halusimme tälläkin kertaa olla ensimmäisten joukossa tuomassa uutta teknologiahittiä Suomeen, Elisan Software Services -yksikön johtaja Sampo Raudaskoski toteaa.

  Elisan järjestämä drone-kisa on myös Suomen ensimmäinen drone-kisa, jossa on rahapalkinto. Voittaja saa 1 000 euroa, joka kilahtaa tilille heti, kun ensimmäinen drone lentää maaliportista sisään. Kisa on avoin yleisölle, ja sitä pääsee seuraamaan Assemblyjen pääsylipulla. Lisätietoa löytyy kisan verkkosivuilta.

  ”Tässä kisassa on varsin haastava ja tiivis rata. Koptereita lennätetään pimeässä, ainoastaan portit on valaistu, ja lisähaastetta tulee savukoneiden savusta. Koptereiden huippunopeus on lähes 150 km/h ja kisoissa radan suorittamiseen menee noin 2–3 minuuttia. Lähestulkoon kaikki harrastajat rakentavat ennen kisoja testiradan, jolla pystyy hieman harjoittelemaan suoritusta. Harjoittelusta huolimatta kisoissa sattuu ja tapahtuu, varikolla käy kova kuhina kun koptereita korjataan ja kisoissa hajoaa aina muutama lennokki, drone-kisaaja Ari-Pekka Repo kertoo.

  Assemblysta muuta lisätietoa ja niiden muu ohjelma löytyy sen omilta sivuilta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju