Mobiili.fi Viikon sovellus: Aja hiljaa -navigaattori pyrkii suojelemaan lapsia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2158
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Kuvakaappauksia Aja Hiljaa -sovelluksesta


  Vakuutusyhtiö If on julkaissut uuden navigaattorisovelluksen, joka pyrkii suojelemaan lapsia. Aja Hiljaa -sovelluksen idea on simppeli: navigaattorin ääniopasteiden ääni muuttuu lapsen ääneksi, kun ihminen ajaa sellaisella alueella, jossa lapsia on paljon – esimerkiksi koulujen lähettyvillä.

  ”Vaikka ihmiset tietävät, että ylinopeus lisää vakavien vammojen riskiä, suurin osa ajaa silti liian lujaa. Siksi muistutus heiltä, jotka ovat vaarassa loukkaantua, voi saada aikaan muutoksen.”, kerrotaan Google Playn esittelyssä.

  Aja Hiljaa toimii täysin normaalina navigaattorina ja sen pohjana on käytetty OpenStreetMapia. Käyttäjät voivat myös itse auttaa Ifiä kehittämään sovellustaan. Ifin verkkosivujen kautta voi ehdottaa alueita, missä navigaattorin äänen pitäisi vaihtua lapsen ääneksi, jos siis ääni ei ole vielä muuttunut.

  Sovelluksen idea on varsin mainio, mutta toteutus ei ainakaan toistaiseksi ole virheetön. Google Playn arvioiden mukaan sovellus ei varoita lainkaan esimerkiksi ylinopeuksista, mikä on sinänsä huvittavaa, koska Aja Hiljaa -sovelluksen ideana on saada ihmiset ajamaan nopeusrajoituksien mukaan. Myös itse karttoja on kritisoitu.

  Pikaisen kokeilun jälkeen sovellus toimi hyvin ja ääni tosiaan muuttui lapsen ääneksi lähialueiden pihateiden ja koulujen ympäristössä. Sovelluksessa on kuitenkin vielä parannettavaa – juurikin arvostelujen mainitsemissa kohdissa. Sovellus ei huomauta ylinopeuksista. Aja Hiljaa -sovelluksen hakutoiminto on melko heikko. Se löytää tarkat osoitteet, mutta esimerkiksi koulun tai kauppakeskuksen nimeä on turha edes yrittää hakea.

  Ifin Aja Hiljaa -sovellus on ilmainen ja sen voi ladata Androidille Google Playsta tai iOS-laitteelle Applen App Storesta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju