Mobiili.fi Viestintävirasto tiedottaa: Androidista korjattu 78 haavoittuvuutta – mutta milloin saat...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Android-laitteissa haavoittuvuuksia.


  Googlen jo julkaisemat Android-käyttöjärjestelmän lokakuun tietoturvakorjaukset sisältävät paikan yhteensä 78 haavoittuvuuteen, tiedottaa Viestintävirasto.

  Yhteensä Googlen tietoturvakorjausten paketti koostuu 48 päivityksestä. Niiden korjaamista haavoittuvuuksista 7 on luokiteltu kriittisiksi. Kriittisiä haavoittuvuuksia korjataan Linux-ytimessä, MediaTek-ajurissa sekä Qualcommin piirisarjassa, kertoo Viestintävirasto. Haavoittuvuudet Linux-ytimessä sekä MediaTek-ajurissa voivat mahdollistaa haitallisen ohjelmakoodin suorittamisen käyttöjärjestelmän ytimessä.

  Google on jo julkaisut 5. lokakuuta päivitykset Nexus-sarjan laitteille sekä Androidin avoimen lähdekoodin versioon (AOSP). Päivitykset on myös jaettu laitevalmistajaille sisällytettäväksi näiden omiin Android-versioihin, mutta valmistajat tuovat päivitykset omiin laitteisiinsa oman aikataulunsa mukaisesti – jos ylipäätään tuovat. Nopeimmissakin tapauksissa tämä voi kestää kuukauden tai pari.

  Oman Android-laitteensa version voi tarkastaa Android-puhelimesta Asetukset-sovelluksen alla olevasta Tietoja puhelimesta -osiosta. Mikäli tietoturvakorjauksen tason päiväys on vanhempi kuin 05.10.2016, on laite haavoittuva nyt julkaistuille päivityksille. Mikäli laitteesta ei löydy Android security patch level -osiota, on laiteessa todennäköisesti käytössä vanha Android-versio ja se on myös tällöin haavoittuva. 01.10.2016 päivätyt koontiversiot sisältävät korjaukset osaan mainituista haavoittuvuuksista.

  Jos päivitys on saatavilla, laitteet tarjoavat sitä automaattisesti. ”Päivitys on syytä asentaa viipymättä”, Viestintävirasto kehottaa. Mikäli käytössä on laite, jolle tietoturvapäivityksiä ei julkaista, kannattaa laitteen turvallisuutta lisätä jollakin Google Play -kaupasta saatavissa olevalla tietoturvaohjelmistolla, todetaan lopuksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju