Viestintävirasto patistaa alentamaan yhdysliikennemaksuja

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja tipi, 7/12/06.

 1. tipi

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/03
  Viestit:
  112
  Tykkäykset:
  0
 2. aimo Vieras

  0   0   0

  Aika kova isku DNA:lle, joka ei ole suostunut neuvotteluissa Elisan eikä TeliaSoneran kanssa laskemaan yhdysliikennemaksuaan 10 sentistä alaspäin. Nyt on pakko.

  Tilannehan on varsin mielenkiintoinen, sillä ilman sopimusta olisi katkennut teleliikenne DNA:sta Soneraan ja Elisaan sekä toisinpäin ensi vuoden alussa. Tämä taas on laiton tilanne.

  Mielestäni DNA:n toiminta on ollut täysin käsittämätöntä, mutta vihdoin joutuu DNA:kin taipumaan.
   
 3. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Mikäs tuossa niin ihmeellistä on, rahastivat kun saivat tilaisuuden. Mitä järkeä Saunan Säästäris oli, paitsi yhdysliikennemaksuilla rahastaminen?
   
 4. aimo Vieras

  0   0   0

  Saunalahden yhdysliikennemaksuista päästiin muiden operaattoreiden kanssa sopimukseen, eikä tarvinnut viranomaisten puuttumista peliin.

  Ei rahastamisessa mitään pahaa ole, kunhan se tapahtuu hyvän markkinahengen mukaisesti.
   
 5. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  ...jonka jälkeen liittymän myynti lakkautettiin kokonaan...Syitä voi jokainen itse miettiä...
   
 6. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Tuohon Säästärin vastaanotetuista puheluista maksetun hyvityksen lopettamiseenhan taisi olla syynä se, että pikkutytöt postasivat nettiin numeroitaan ja läähättäjät sitten soittelivat niihin ja tytöt saivat vastaanotosta puheaikaa. Tästähän tuli päätös koskien Dna Prepaidia ja Säästärillä oli myös vastaava systeemi, ja Dna ja Saunalahti lopettivat edun antamisen.
   
 7. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Re: Viestintävirasto patistaa alentamaan yhdysliikennemaksuj

  Asiaa. Tuota hinnastoa saisi käyttää myös ulkomailta saapuviin puheluihin, ja kaikissa maissa. Mites EUn vastaava hanke etenee?
   
 8. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Hyvä kyllä että tuota DNA:n sponssia aletaan pienentämään, ja teennäisen korkeita yhdysmaksuja muutenkin.

  Silmään pisti muuten: "Mikäli yritykset tekevät sopimuksen yhdysliikenteen hinnoista Elisan ja TeliaSonera Finlandin jo aiemman neuvottelutuloksen perusteella, vuoden 2007 korkein sallittu hinta on 8,2 senttiä minuutilta ja alin 6,5 senttiä. Mikäli yritysten keskinäisissä neuvotteluissa ei saavuteta yhteisymmärrystä, alhaisempaan hintatasoon tulee siirtyä nopeammin, jolloin vuoden 2007 hintojen yläraja on 6,5 senttiä ja alaraja 5 senttiä."
  Herää kysymys onko TS:llä ja Elisalla nyt intressejä neuvotella, kun jumittamalla neuvottelut saavat pienennettyä edelleen tuota DNA:n saamaa sponssia?
  Toki omatkin maksut pienenevät, mutta onko tällä kuinka isoa merkitystä, kun liikenteen voisi olettaa menevän suunnilleen tasan, oleellistahan on silloin hintaero, ei hinta.
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niin... mun mielestä keskustelu on aivan turha kun meillä ei ole kellään tiedossa sitä mikä on pointti koko asiassa. Ainoa huomattava asia on hintojen nousu Elisan uudessa liittymässä. Todellista syytä hintojen ylhäällä pitoon ei ole tiedossa. Kaikki mitä on sanottu, on Elisan sanomaa ja koskee vaan korkeaa yhdysliikenne maksua. Ainoa mitä mä olen koko jupakassa huomannut, on Dna liittymien määrän nousu vienyt Dna:n "miljoonakerhoon". Soneralla ja Elisalla on 2 kertaa enemmän liittymiä. Nyt kun kerrankin joku kusettaa Elisaa, alkaa marmatus. Eihän Elisalla ole muuta ässää ikinä ollut hihassa kuin huijata asiakkaitaan/kiristää ja väätää "viruskampi" alas jotta saadaan myytyä tyhmille F-securea. Eläköön DNA! ;))
   
 10. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6893
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Sorry kun hieman editoin tekstiäsi lainauksessa. Mutta nyt se näyttää oikealta, toiset puhuu yhdysliikennemaksuista ja sinä tuot vanhan vainoharhan esiin. (elisa ja f-secure)
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Vanhan vainoharhan huomasi sekin jolla oli linux koneessa ja sellanen palomuuri yrityksessä, jossa ei voi olla edes mahdollista virukset. Sitä näpelöi sentään insinööritasoa oleva ihminen, kun hänelle kerroin asian tuossa servin taakse viimeviikolla, se oli ihmetelly sitä katkomista samallalailla. Se kun oli soittanut ja kysellyt, olivat tutkineet asiaa toinen jääny vaan ihmettelemään kun "asia tuli kuntoon", mikäs se oli... Kuin myös eräs apteekki, kuin mä ja pari muutakin.

  Anyway... Toin vaan sen huomioksi, ettei Elisallakaan puhtaat jauhot ole pussissaan. Ja kun tuohon kiinnitit huomiota. Itse asiaan...

  Suotta marmattaa että heitä huijataan ja heidän siivellä eletään. Mitä lie onkaan takana, se ei meille näillä keskusteluilla paljastu se oikea syy. Todennäkösesti Dna:lla se oikea syy on tiedossaan. Arvailla voi jos haluaa. Sekin on vainoharhasuutta sitten ;)
   
 12. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Mutta Säästärin uusmyynti lopetettiin jo aikoja sitten..
   
 13. aimo Vieras

  0   0   0

  Mitähän oikein tarkoitat? Pointtihan on tarkalleen tiedossa: yhdysliikennemaksujen on vastattava todellisia kustannuksia. Viestintävirasto on kehittänyt kustannusten kohdentamis- eli FIFAC-mallin avulla tehdyt arviot hinnoista. Sonera ja Elisa olisivat halukkaat laskemaan ko. maksuja, mutta DNA ei.

  Mitähän liittymää oikein tarkoitat?

  Miten niin ei ole tiedossa? Mitä suurempi ero on yhdysliikennemaksuissa, sitä enemmän Elisalta ja etenkin Soneralta siirtyy rahaa DNA:n pussiin. Viime vuosina kyse on ollut miljoonista euroista. Viestintäviraston mukaan tuo saattaa vääristää kilpailua, joten kaikkien etu on, että yhdysliikennemaksut vastaisivat todellisia kustannuksia.

  Aivan, eli vahvoja perusteita yhdysliikennemaksujen alentamiseen on. Miksei DNA sitten laske niitä? Elisan mukaan DNA haluaa elää muiden siivellä, Sonera varmasti samaa mieltä mutta ilmaissut asian hieman diplomaattisemmin.
   
 14. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Todellisia kustannuksia...mutta kenen todellisia kustannuksia? Jos Dnalla on korkeammat kulut johtuen mm. vähemmästä asiakasmäärästä niin eikös silloin ole perusteltua pitää korkeampia yhdysliikennemaksujakin..

  Siis viittaan siihen että jos kiinteät kulut on jotka ei muutu mutta isommalla asiakasmäärällä saa enemmän tuloja vaikka hinnat olisikin pienemmät niin silloinhan se kuittaantuu sillä jo.
   
 15. aimo Vieras

  0   0   0

  Kunkin operaattorin omia. Operaattoreiden toimittamien tietojen perusteella Viestintävirasto on tehnyt laskelmat minkä suuruisia nuo kustannukset ovat.

  Tottakai on. Ensi vuonna Viestintäviraston mukaan hintahaitari saa olla 6,5-8,2 snt/min. Tuohon korkeimpaan taksaan (8,2 snt/min) on DNA:n käytännössä pakko laskea.
   
 16. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Mikä siinä on ettei tällä foorumilla voi puhua yhtään mistään, ilman että joku on välittömästi kertomassa kuinka tämä on vain kyseisen/kilpailevan operaattorin/puhelinmerkin fanipoikien panettelua/ylistystä, ja kuinka vastaava tapaus toisella operaattorilla/puhelinmerkillä ei olisi mitään.

  Saisiko foorum softaan automatisoitua tämän avautumisviestin lisäämisen joka ketjuun, niin käyttäjien ei tarvitsisi turhaan vaivautua?
   
 17. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Eivät Elisa ja Saunalahtikaan kovin innokkaita neuvottelijoita aiemmin olleet yhdysliikennemaksujen osalta...kunnes pistivät hynttyyt yhteen ja Elisa sai verkolleen volyymihyödyn. Sittenhän vasta se katkera hammastenkiristely dnan suuntaan kunnolla alkoikin. Taisi unohtua aimolta. ;)
   
 18. aimo Vieras

  0   0   0

  Kyllä Saunalahti ja DNA olivat paljon tuota ennenkin "tapelleet" yhdysliikennemaksuista, ainakin siitä lähtien kun Saunalahdesta tuli virtuaaliverkko-operaattori.

  Jostain syystä aloitti Sonerakin hammastenkiristelyn samoihin aikoihin kuin Elisa. Liekö kahdessa voimaa enemmän kuin yhdessä...

  Edit. Yksi esimerkki Saunalahden ja DNA:n erimielisyyksistä.
   
 19. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Soneran kommentit ovat olleet huomattavasti hillitympiä ja yleisesti yhdysliikennemaksujen alentamista puoltavaa. Huonoa taktiikkaahan se Soneralta olisi jos ei nykytilanteessa pyrkisi yhdysliikennemaksujen laskemiseen. Varsinkin kun Elisa toimii asiassa äänitorvena.
   
 20. aimo Vieras

  0   0   0

  Juuri näin on asia. Tämän päivän Helsingin Sanomissa Sonera toivoo jopa tasasuuruisia yhdysliikennemaksuja.
   

Jaa tämä viestiketju