Viestien vastaanotto takkuilee..!?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Misku, 20/12/07.

 1. Misku

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  7/7/04
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Puhelimena SE k750i, 1.5v vanha puhelin ja Saunalahden Tekstari liittymänä.

  Ongelmana on että kun puhelin esimerkiksi yöllä usein pois päältä, ja kun aamulla sen avaan, eivät yön aikana lähetetyt viestit tule heti puhelimen avattua, vaan tulevat vasta sitten kun "herättelen" puhelimen, eli lähetän itse viestin jollekkin. Parhaana esimerkkinä oli kun lähetin viestin iltapäivällä ja yöllä lähetetyt 3 viestiä vastaanotin heti viestini lähetyksen jälkeen.

  Ja alkuun oletin että tapahtuu vain kun puhelin pois päältä, mutta tapahtui myös puhelimen ollessa pitkään päällä, pitkään myös käyttämättä. Mutta joskus puhelin toimii kyllä ihan normaalistikkin... =/

  Syytänkö operaattoria vai puhelinta?

  Pähkäillyt nyt tämän ongelman kanssa pari viikkoa, kunnes muistin tämän sivun (Kävit viimeksi: 05.06.06 kello 16:56 ), apu varmasti löyty pian. :) OH and by the way, etsin kyllä foorumin, ehkä en vaan osaa, mutta en löytänyt vastaavaa.. :D


  Hyvät joulut, ja kiitokset
  Misku :)
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mjaa.. hmm.. vois kuulostaa kännykän lähettimen katkoilta... se oikeen jaksa pysyy vireessä jotain syystä tai toisesta. No sitte kun rassaat sitä, se nostaa tehoja, alkaa tapahtumaan. Vaikee sanoo kuin ei nää... käytä huollossa mutka jos sulla on takuu ja älä ihmettele.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On enemmän tai vähemmän normaalia että pois verkosta olleenseen luuriin viestit tulee kun kerkiää, varsinkin jos ne on lähetetty vieraasta verkosta.

  Et kertonut mistä viesteistä on kyse, SMSllä tuota tapahtuu, MMS yleisempää.

  Jos käytät 3Gtä, ja sen suhteen pientä ongelmaa, niin toki lisää virhemahdollisuutta, samoin jos pelkällä 2Gllä on vähän hankala-alue.
   
 4. samumanu Vieras

  0   0   0

  K750i ei oo 3g.
   
 5. Misku

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  7/7/04
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  juu sms puhe.. takuuta jäljellä kai kesään, kuitin ku vielä löytäs.. ja jos ei löydy, se on pakko ostaa k550i! :)
   
 6. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  Viestit

  Niin kun puhelimen laittaa päälle niin sim-kortti rekisteröityy keskukseen, jolloin keskus lähettää viestit tilaajalle, ainakin pitäsii lähettää heti.
  Miksi myös tapahtuu kun puhelin on pitkään päällä ja käyttämättä? Jos puhelimella ei tehdä mitään toimintoa, joka vaatisi yhteyden keskukselle asti, se kuuntelee vain tukiasemaa, joka pystyy ohjaamaan/kertomaan puhelimelle kanavien tehotasot ja jne. Niin silloin puhelimen sim-rekisteröinti keskuksesta putoaa/voi pudota pois listalta. Ja uudet viestit saapuvat esim. kun suoritetaan puhelu, jolloin puhelin sim-rekisteröityy uudestaan listalle puhelun muodostusvaiheessa.
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Samaa koitin lyhyemmän kaavan kautta selittää... Parempi käskee vaan viedä huoltoon, koska se ei ole itse tekemässä mitään tälle. Ei millää pahalla. Hyvä selvitys itseasiassa...

  Tota, Misku, kuitittomuus ei ole este... pikemminkin hidaste. Kyllä puhelimen kuuluu kauemmin kestää kuin puoltoistavuotta. Jos kuitenkin kuittia hamuat puhelimeesi, mene liikkeeseen ja kerro edes suurinpiirtein milloin ostettu. kuukauden tarkkuudella esim. pitäs löytyy. Mutta kandee asioiden helpottamiseksi tehdä se, että käyt juttelemassa sen paikan kanssa minkä kautta puhelin lähetetään huollolle. Jos mikään noista ei toimi, ota kuluttajaneuvojaan yhteyttä.
   
 8. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  Huoltoonko

  Tähän väliin olisi kiva saada Miskulta lisää tietoa että katkeileeko puhelut, heikko kenttä, miten puheluissa äänet kuuluu. Jos niissä on vikaa voidaan alkaa epäilee puhelimen rf puolta.
  Mutta tuo mitä laitoin tuosta sim-kortin rekisteröinnistä niin on hyvinkin keskeinen asia tässä viestien perille tulossa.
   
 9. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Juu ja ei. SIM rekisteröidään toki puhelimen kännistyksen yhteydessä ja sen jälkeen operaattorista riippuen n. 8-12 tunnin välein. "Idlenä" puhelin kuuntelee signalointikanavaa, jota kautta myös SMS:t lähetetään. Jos signaali heikkenee ja puhelimen mielestä parempi solu samalla Location Area:lla kuuluu, niin puhelin vain alkaa kuuntelemaan sitä ja toiminnan tulisi olla aivan samanlaista, ellei sitten operaattorin päässä ole tieto "tavalla tai toisella" matkapuhelimen olemassaolosta hukkunut. Location Area:aa vaihdettaessa puhelin joutuu rekisteröitymään uuteen alueeseen. Location Area:n kokoa arvioitaessa voisin hyvin arvata, että ko. alue on Elisan verkossa juurikin sama kuin Saunalahden Reviirit.
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Loppujen lopuksi se puhelimen huoltoon vieminen oli se pointti.
   
 11. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  huoltoon?

  Niin ja mitä se huolto voi tehdä matkapuhelinverkon toiminnalle?
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niin no, voi puhelimessakin olla ongelmia... Noo, kuhan kokeilee vaikka ensin toisella puhelimellakin, niin sekin ois jo jotakin.
   
 13. Misku

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  7/7/04
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Ei oo puheluis ollu mitään ongelmaa, tulee ajallaan, ei oo katkeillu, kentässäkään ei mitään vikaa, puheluissa äänet kuuluu niinku ennenkin.

  Ja niin, voihan sen viedä huoltoon ja katsoa mitä siellä sanotaan, vihaan vaan noita huoltoja ku kestää ikuisuuden saada puhelin takasin ja varsinkin jos siellä todetaan että eivät osannu ratkasta asiaa. :D

  Tuli lähes hölmö olo että ei oo tajunnu kokeilla tota toisella puhelimella. Täytyy laittaa tänä yönä testiin :)
   

Jaa tämä viestiketju