Viestien sensuroinnista...

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja Bosse, 7/3/05.

 1. Bosse

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  0
  Olisi mielenkiintoista lukea kommentteja siitä, minkälaisten viestien poistaminen on keskustelupalstoilla mielestänne oikeutettua. Kaikki arvostelu pois? Kaikki loanheitto tulee sietää? Vai jotakin siltä väliltä? Mitä laki asiasta sanoo?
   
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  ei kai laki mitenkään poistamista rajoita, taitaa pikemminkin edellyttää tietynlaisten "rikollista toimintaa" edistävien viestien poistamista. Muistaakseni tälläisillä julkisilla foorumeilla administraattori vastaa tietyllä tavalla lehden päätoimittajaa ....
  Jos viittaat tuonne Sauniksen palstalle, niin mielestäni heillä on kyllä paranneltavaa tuon sensuroinnin osalta ... mutta sehän on myöskin paljolti kiinni siitä mitä käyttäjät hyväksyvät. jos käyttäjät riittävän äänekkäästi nousevat sensurointia vastaan, niin kyllä se loppuu.....
   
 3. Bosse

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  0
  Raimiokselle: en viittaa nyt yhtään mihinkään tiettyyn palstaan.

  "...jos käyttäjät riittävän äänekkäästi nousevat sensurointia vastaan, niin kyllä se loppuu..." Tämän en usko nettipalstoilla toimivan. IRL kyllä.
   
 4. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Re: Milloin viestien sensurointi oikeutettua?

  Pois, jos teksti:
  *on lain vastainen/törkeä/rasistinen
  *halventaa tiettyä kansalaisuutta/syntyperää/uskontoa/yms
  *on selkeää vääristelyä/väärän tiedon levittämistä/roskapostia

  Ei-virallisella siis yksityisellä areenalla ylläpitäjä määrää linjan. Jos linja on liian tiukka/löysä, käyttäjät kaikkoavat. Yksityishenkilöä ei saa mielestäni lyödä liian rankasti ainakaan anonyyminä. Yrityksestä ja yhteisöstä saa kirjoittaa vapaammin jo ihan lainkin mukaan. Kannattaa lukea, mitä laki sanoo esim. kunnian luokkauksesta, ennen kuin alkaa tykittämään. Vaikka palstalla olisinkin sensuroija/moderaattori, hänen vastuunsa on lain mukaan hyvin kevyt verrattuna kirjoittajaan. Lähinnä samanlainen, kuin päätoimittajan vastuu yleisöosastokirjoituksesta. Suurin vastuu on aina kirjoittajan.

  edit klo 23.32
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Milloin viestien sensurointi oikeutettua?

  Pakollisten lisäksi, riippuu aivan siitä milalinen palsta.

  Joillain palstoilla kaikki "turha" pois, mukaan lukien mielipiteet

  Jossain perusteltuja asiallisia komentteja voidaan sallia muut pois.

  Joissa vain lainvaatima suodatus.
   
 6. pjka

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/3/05
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Halventavat ja lainvastaiset viestit kokonaan pois. Muuten ketjut lukkoon ja viestit näkyviin, jos esim. on monta päällekkäistä ketjua samasta asiasta. Täällä moderointi toimii, samaten kuin suurimmalla osalla muista lukuisista keskustelupalstoista, joita tulee seurattua. Toisissa paikoissa taas viestejä häipyy kovaa tahtia ja jopa ylläpito neuvoo, millaisia mielipiteitä kyseisellä "keskustelualueella" saa esittää. Se ei anna hyvää kuvaa.
   

Jaa tämä viestiketju