Videopuhelujen laatu ja toimivuus Suomessa?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja nuck, 10/5/06.

 1. nuck

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/5/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Harkitsen parhaillani 3G-puhelimen hankintaa nimenomaan videopuhelujen soittamisen vuoksi. Tahtoisin kuitenkin tietää tarkemmin, että miten hyvälaatuista on videopuhelujen videokuvan välitys ja montako kuvaa sekunnissa yleensä vaihtuu. Liekö Suomen operaattorien välillä jotain eroja videopuhelujen laadussa?

  Netistä löytyy hieman ristiriistaista tietoa muiden maiden videopuhelujen toimivuudesta. Ruotsissa "3" -operaattorin puheluissa kerrotaan videon kuvan nopeuden olevan 14-15 kuvaa sekunnissa ( http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=12&news_id=36829 ), mutta Isossa-Britanniassa saman operaattorin videopuhelujen nopeuden sanotaan olevan noin 6 kuvaa sekunnissa ( http://www.telecomasia.net/telecomasia/article/articleDetail.jsp?id=150802 ).

  Jälkimmäisen artikkelin mukaan on operaattorin päätös, että käyttääkö se puhelimesta lähtevän videokuvan siirtämiseksi 64Kb/s- vai 128Kb/s -kaistanleveyttä. Miten suomalaiset operaattorit ovat mahtaneet päättää? Entä eroavatko eri puhelinmallit kovin paljon toisistaan kuvanlaadun puolesta?

  Näistä aiheista tahtoisin kuulla foorumilaisten kokemuksia ja ajatuksia tai vinkkejä aihetta käsittelevistä verkkosivuista ja lehtiartikkeleista.
   
 2. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Riippuen ihan siitä missä puhut sen videopuhelun... Käsitykseni on, että 5-20 välillä on tuo päivitystaajuus, nimenomaan riippuen verkon ominaisuuksista.

  Live-kuvaan lienee vielä pitkä matka, jopa mahdoton. Broadcast taso ei koskaan.
   

Jaa tämä viestiketju