Mobiili.fi Videolla: Unohda puhelimen kanssa heiluminen – tältä näyttäisi Pokémon GO HoloLens-laseilla

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Eilen virallisesti Suomessakin julkaistu Pokémon GO on vajaassa kahdessa viikossa saanut maailmalla aikaan hurjan buumin, jolla on niin positiiviset kuin negatiivisetkin lieveilmiönsä. Peli on saanut ihmiset liikkeelle ja huomaamattomasti kohottamaan kuntoaan, joskin joissain tapauksissa järki on unohtunut kotiin ja onnettomuuksiakin on sattunut. Joka tapauksessa Pokémon GO on hyvä esimerkki lisätystä todellisuudesta (AR, augmented reality), kun digitaaliset hahmot valloittavat olemassa olevia ympäristöjä älypuhelimen näytöllä. Peli on juuri sitä, mihin esimerkiksi Microsoftin HoloLens-lasit olisivat omiaan.

  Joukko ohjelmistokehittäjiä on tehnyt mielenkiintoisen konseptin, joka tuo Pokémon GOn Microsoftin HoloLens-laseille, ja napannut sen videolle. Kyseessä ei ole millään tavalla virallinen Nintendon tai Niantic Labsin hyväksymä Pokémon-peli tai -sovellus, vaan pelkkä konsepti ja osoitus siitä, miten Pokémon GO voisi Microsoftin AR-laseilla toimia. Lasien ansiosta käyttäjän ei tarvitse kantaa älypuhelinta mukanaan, vaan lasit tuovat hahmot ympäröivään maailmaan ja hahmojen nappaamiseen käytettävää poké-palloa heitetään sormilla ohjaten.

  Pokémon GOta lienee turha odottaa Microsoftin laseille virallisesti saapuvaksi, mutta ainakin video osoittaa, että edessämme odottavat mielenkiintoiset AR-ajat.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju