1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.
 2. Nokia 8 on julkaistu

Mobiili.fi Videolla: Näin lataat puhelimesi sipulin ja elektrolyyttien avulla

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 24/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  569
  Tykkäykset:
  2
  [​IMG]
  Puhelinta voi ladata sipulia hyödyntäen. Tätä ei kannata kuitenkaan välttämättä kokeilla kotona.


  Onko akku loppumassa puhelimestasi ja laturi on hukassa? Puhelimen lataamiseen löytyy myös muitakin keinoja kuin perinteinen tapa. Yhden vaihtoehtoisista keinoista YouTubessa esittelee HouseholdHacker, joka näyttää, kuinka puhelimen akkua voi täyttää sipulin ja elektrolyyttien avulla.

  Lataustoimenpiteeseen tarvitset sipulin, nestettä, jossa on elektrolyyttejä, sekä latausjohdon. Nesteeksi kelpaa esimerkiksi urheilujuomat kuten Gatorade.

  Aluksi sipuliin täytyy tehdä muutamia reikiä, jotta neste pääsee sipulin sisuksiin. Tämän jälkeen sipuli upotetaan nesteeseen, joka sisältää elektrolyyttejä ja sitä pidetään nesteessä vähintään 30 minuuttia. Tämän jälkeen sipuli nostetaan nesteestä ja pinta kuivataan hyvin. Sitten sipuli onkin valmis toimimaan laturina. USB-latausjohdon pää työnnetään sipuliin sisälle ja puhelin alkaa latautua.

  Videon mukaan tällä latausmetodilla puhelin saa virtaa 15-20 minuutin ajan. Akun varaustila nousee tuskin monella prosentilla, mutta jonkun verran laite voi saada virtaa.

  Latausmetodia ei kuitenkaan kannata kokeilla kotona, sillä USB-johdon pää, joka tungetaan sipuliin, ei välttämättä pysy enää käyttökunnossa. Ellei siis ole todella paha hätätilanne, kannattaa puhelin ladata tuttuja metodeja käyttäen. Video kannattaa ottaa ennemminkin vitsinä kuin puhelimen latausniksinä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju