Videolla: iPhone 7 vietti 24 tuntia Kuolleenmeren suolavedessä – näin siinä kävi

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216
Mobiili.fi-2017-01-29-kello-14.39.19-700x393.png


Jonkinasteinen vedenkestävyys alkaa tätä nykyä löytyä jo useammista puhelinmalleista, mutta esimerkiksi IP67- tai IP68-luokitusten yhteydessä on hyvä muistaa, että ne testataan makealla vedellä. Elektronisten laitteiden altistuminen suolaiselle merivedelle tai esimerkiksi uima-altaiden klooripitoiselle vedelle saattaa olla paljon tuhoisampaa.

Erinäisistä puhelintempauksistaan tunnettu TechRax julkaisi hiljattain videon, jossa näytetään, mitä IP67-luokitellulle iPhone 7:lle tapahtuu, kun se altistetaan 24 tunnin ajaksi Kuolleenmeren erittäin suolaiselle vedelle. Kuolleenmeren suolapitoisuus on jopa 10-kertainen tyypilliseen meriveteen verrattuna.

Vaikka puhelin olisikin vedenkestäväksi luokiteltu, ei se välttämättä pidemmällä aikavälillä selviä esimerkiksi meriveden suolan aiheuttamasta korroosiosta. Esimerkiksi iPhonen käyttöohjeissa kehotetaan minimoimaan altistuminen merivedelle, ja IP68-luokiteltujen Samsungin ja Sonyn puhelimien kohdalla ohjeistetaan huuhtelemaan puhelin makealla hanavedellä, mikäli puhelin on altistunut suolaiselle vedelle.

Katso alta, miten TechRaxin testissä kävi.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom