Mobiili.fi Video: tyytymätön asiakas tuhoaa tuhansien eurojen edestä esittelytuotteita Apple Storessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Apple Store Dijon.


  Useat sivustot ovat julkaisseet videoita Ranskan Dijonissa sijaitsevasta Apple Store -myymälästä, jossa ilmeisen tyytymätön asiakas tuhoaa useiden tuhansien eurojen arvosta Apple-tuotteita, etupäässä iPhoneja ja iPodeja sekä ainakin yhden MacBookin ja iMacin, petankkikuulalla iskemällä.


  iPhonote.com-sivuston mukaan ranskalaismies ilmaisee tyytymättömyyttään, kun Apple ei suostunut hänen ”oikeuksiinsa kuluttajana” eikä ”korvannut hänen kameraansa”. Kovin paljoa tietoa miehen suuttumuksen syistä ei ole, mutta ilmeisesti kyse on jonkinlaisesta tyytymättömyydestä Applen takuupolitiikkaan.


  Mies onnistuu epäpyhällä ristiretkellään tärvelemään useita laitteita, ennen kuin kauppakeskuksen vartijat saapuvat paikalle ottamaan miestä kiinni. Sillä välin myymälässä huutaa hälytyslaite, jonka henkilökunta ilmeisesti laukaisi saadakseen muut asiakkaat nopeasti ja ulos myymälästä.


  Vartijat saapuvat puhuttamaan miestä, joka poliisia odoteltaessa yrittää juosta karkuun, mutta jää nopeasti uudelleen kiinni. Miehen vastarinta tyrehtyy lopulta vartijoiden voimankäyttöön.

  Apple on linjannut takuukäytäntöjään Euroopassa maakohtaisesti. Esimerkiksi Applen Suomen sivuilla mainitaan iPhonen takuusta seuraavaa:

  ”Applen yhden vuoden rajoitettu takuu on vapaaehtoinen valmistajan takuu. Se tarjoaa käyttäjälle kuluttajansuojalain piiriin kuulumattomia oikeuksia, kuten esimerkiksi tuotteiden puutteisiin liittyviä oikeuksia.

  Applen yhden vuoden rajoitetun takuun edut siis täydentävät kuluttajansuojalain suomia oikeuksia, eivät korvaa niitä.

  Kuluttajat voivat valita, vaativatko he oikeuksiaan Applen yhden vuoden rajoitetun takuun vai kuluttajansuojalakien nojalla.”

  Vastaavasti myös Ranskassa Apple tarjoaa yhden vuoden rajoitetun takuun, minkä lisäksi takuukäsittelyissä otetaan huomioon Ranskan lain vaatima kahden vuoden kuluttajasuoja. Tiedossa ei ole, minkä sortin ongelma kiukustuneen ranskalaismiehen Apple-laitteessa oli.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju