Mobiili.fi Vesihöyryä tupruttelevassa älypuhelimessa riittää virtaa viikoksi kerrallaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 24/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 6


  Brittiläinen Intelligent Energy on esitellyt polttokenno-osaamistaan iPhone 6:lla, joka saa virtaa vetykäyttöiseltä polttokennolta ja toimii jopa viikon ilman lataamista. Polttokennossa yhdistyvät kapselimaisesta säiliöstä saatava vety sekä ilmasta saatava happi, tuloksena pieniä määriä vesihöyryä ja lämpöä, sekä tietysti virtaa puhelimen käyttöä varten.

  Intelligent Energy on onnistunut sovittamaan polttokennonsa iPhone 6:n kuorien sisään, perinteiseen tapaan ladattavan litiumioniakun rinnalle. Ulkoisesti ainoat muutokset puhelimeen ovat takakuoren aukot, joista vesihöyry pääsee poistumaan, sekä kuulokeliitäntä, jonka kautta laitteeseen tankataan vetyä.

  Intelligent Energyn iPhone on vasta prototyyppiasteella, mikä tarkoittaa että myyntivalmiiksi teknologia voitaisiin saada arviolta parin vuoden kuluttua, mutta Intelligent Energyn mukaan asia riippuu myös siitä, kuinka pian heidän yhteistyökumppaninsa haluaa edetä asian kanssa. Aiheesta uutisoineen The Telegraphin mukaan Intelligent Energyn huhutaan työskentelevän tiiviisti yhdessä Applen kanssa, mutta sen enempää Apple kuin Intelligent Energykään ei suostunut mahdollista yhteistyötä kommentoimaan.

  Intelligent Energy maalailee visiota, että jatkossa matkapuhelinkäyttäjille voitaisiin myydä vaihdettavia vetykapseleita, jotka tarjoaisivat puhelimelle energiaa viikon tarpeiksi. Yhtiöstä arvellaan, että jos kapseleita myytäisiin noin lattekupillisen hinnalla, voitaisiin yhteensä puhua jopa 400 miljardin euron vuotuisesta liikevaihdosta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju