Vertu Ascent Ti käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Janne Ruokonen, 9/8/09.

 1. Janne Ruokonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  8800SE, Saunalahti
  Yritin kovasti kaivella käyttökokemuksia ko. luurista, siinä onnistumatta. Tässä siis pähkinänkuoressa tästä hiukan eksklusiivisemmasta puhelimesta.

  Jo myyntipakkaus hämmentää. Painoa on ehkä kahden tusinakännykän paketin verran, ja tekstit rajoittuvat mustan, kiiltävän suojapahvin valkoiseen VERTU-logoon. Tylsä IMEI-tarra kertoo laitteen olevan merkiltään Vertu, ja malliltaan Ascent Ti, eikä eroa pätkääkään Nokian vastaavista. Laite on tehty UK:ssa, ja pakkaus Thaimaassa. Itse laite sekä lisätarvikkeet on pakattu kahteen keinonahkaiseen(!) laatikkoon, jotka avautuvat korumaisen arvokkaasti.

  Mukana seuraa itse puhelin, datakaapeli, laturi (aivan tavallinen, liitäntä micro-USB), ohjekirja, kiillotusrätti sekä ohjelmisto-cd. Ei mitään spesiaalia tällä saralla, siis.

  Jos esim. 8XXX-sarja tuntuu kädessä arvokkaalta, tuntuu Vertu kultaharkolta. Paino, materiaalit, työn jälki... Kuvat eivät kerro kymmenesosaakaan totuudesta. Näppäintuntu on ensiluokkainen, joystickia lukuun ottamatta (siitä myöhemmin lisää). Laitteen kyljistä löytyy kaksi nappia; toinen kameralle (kaksitoiminen) ja toinen Concierge-palvelulle. Erillisiä painikkeita äänenvoimakkuudeen säätöön ei ole. Virta- / profiilinäppäin löytyy laitteen yläosasta keskeltä. Ko. näppäin on varsin jäykkä.

  Laitteen värinämoottori murahtaa Nokialle tyypilliseen tyyliin puhelinta käynnistettäessä. Oletusarvoisesti laite päästää myös Vertua varten sävelletyn melodian. Kaiutinääni on yksi parhaista kuulemistani. Ruudulle paljastuu analogi-tyyppinen kello. Erittäin kaunista.

  Softa on hiukan jalostettu S40. Ei todella mitään erikoista. Käyttö olisi varsin nopeaa, ellei ohjaintikku olisi luokattoman jäykkä. Virhepainalluksia tulee jatkuvasti. Jäkykästä tuntumastaan huolimatta joystick helisee. Käsittämätöntä. Saattaa toki olla yksilövikakin.

  Vehkeen arkikäyttö on mutkatonta ja suvuvaa, mikäli ohjaintikun puutteista pääsee yli. Puhelinääni on hiukan metallinen, mutta selkeä. Suhinaa on normiluureihin verrattuna vähemmän. Akunkesto liikkuu jossain normaalin alapäässä. Paljon puhuva joutunee kantamaan vara-akkua mukanaan.

  Varauksetta en Ascent Ti:tä voi suositella. Ohjaintikun soveltuvuus omaan sormeen kannattaa käydä toteamassa. Tosin kukapa kokeilematta 6000 euron puhelinta ostaisikaan. Nokian lippulaivamyymälän palvelu oli Vertun osalta ensiluokkaista ja ystävällistä.

  Kysykää, jos on kysyttävää. Vastaan mielelläni. :)
   
 2. mass243

  mass243

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/08
  Viestit:
  375
  Tykkäykset:
  0
  Millainen oli toimitusaika? Siis tilauksen tehtyäsi kesti kuinka kauan ennenkuin puhelin oli kädessäsi? Ostitko omaan laskuun vaiko firman piikkiin - onkohan tuolla vaikutusta palvelun laatuun ja toimitusten kestoon...?
   
 3. Janne Ruokonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  8800SE, Saunalahti
  Laitetta löytyy useamman värisenä suoraan hyllystä, joten yleisesti ottaen toimitusaika on muutaman minuutin luokkaa.

  Kerro ihmeessä, jos löydät firman joka maksaa työntekijälleen Vertun. :)
   
 4. mass243

  mass243

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/08
  Viestit:
  375
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän noita lienee vaikka millä mitalla. Kaikki on sitten vaan siitä omasta pallista kiinni... ainakin valmistajalla itsellään noita on tarjolla kunhan positio vaan on riittävän kovaa luokkaa :)  Onkos verkkojen 'oton' herkkyydessä eroa millään tavalla normaaliin puhelimeen? Eli lähinnä 3G:n toiminta... onko herkempi kuin normaalit puhelimet? Vaikka samaa kuraahan noissa sisällä lienee kuin siinä 700 euron kapulassakin antennien osalta?


  Niin ja tärkein meinasi unohtua:
  Onko hankkimasi puhelin Kiinan 'vertu' vaiko Vertu :) :)
   
 5. Janne Ruokonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  8800SE, Saunalahti
  En ole huomannut kuuluvuudessa mitään eroa muihin.

  Aito tuo.
   
 6. kimmo Vieras

  0   0   0

  Olen itse kanssa aidosti hämmästynyt saman toteamuksen puolesta..kyse kuitenkin, jos ei nyt ihan N95n suosiota saavuttaneesta, mutta kuitenkin kokolailla "massoille" suunnatusta luurista.
  (muistaakseni viime kymenlaakson työttömät ryn kokouksessa näin 6lla samanlaisen).
  Ominaisuudet varmaan selviäisi jostain netistäkin, mutta kun kerta tilaisuus on..millainen on itse luurin paino verrattuna vaikkapa johonkin "tusinakännykkään". Luuri varmaan antaa kädessä "jämäkän" tunteen?
  Onko tämä sitä minimalismia? :)
  Luulisi että 6lla tonnilla saisi edes puukotelon, jos ei aitoa nahkaa raaskita pistää..vai onko tämä sitä "vihreetä ajattelua", minkä avulla saadaan kaikesta kallista.
  Now youre talking. Sitähän minäkin että pitää siinä jotain eroa olla omaan 6110aan. En tuollaista luuria ole pidellyt räpylässä, mutta jotain hieman arvokkaampia kyllä..kyllä "muovirimpulan" ja laadukkaasti tehdyn eron tuntee, eri asia sitten paljonko siitä on valmis maksamaan.
  Mitä tällä concierge-palvelulla saadaan tehtyä ja minne se puhelu(olettaisin että siitä kyse?)menee?
  Pari kuvaa luurista ja valikoista olisi hieno juttu..myös tuo melodia olisi kiva kuulla.
  Voiskohan toi joikkari parantua käytössä..näin voisi tietty olettaa/toivoa. Voihan sen laittaa SCF-huoltoon joikkarin vaihtoon, jos vaikka helinät lakkaisi. :)
  Merkillistä..:)
  Miksi, vai onko kyse siitä kun on mahdollista?
   
 7. Mr.Tyson Vieras

  0   0   0

  Oma KK-ketju 6 tonnin luurille on hieno asia. Alkaa meinaan näkymään yhdellä jos toisellakin tänä talouden kukoistuksen aikana.. Itsellekkin kelalta moista luuria tarjottiin että saan pidettyä kelaan ja sossuun yhteyttä.
   
 8. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  846
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
  Oliko nää sitä sarkasmia vai harmittaako teitä noin kovin kun jollain on pistää 6000 euroa puhelimeen?
   
 9. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  ^itse vastaan että harmittaa^
  6teuroa vastaavista ominaisuuksista, mutta oikeasti vähemmän kuin n97..

  osta multa 2110 myyn sen 4000e joten säästöä tulee 2000e jolla ostaa katurispektiä
   
 10. Mr.Tyson Vieras

  0   0   0

  Tota ekaa jos et muuten ymmärtäny.. Toki voisi ostaa muutamalla kympillä samoilla ominaisuuksilla varustetun luurin ja laittaa loput vaikka mun ja kimmon tileille puoliksi.
   
 11. kimmo Vieras

  0   0   0

  Oli siinä olevinaan yritetty sitä vitsin tynkää, kuten tarkkaan yrittämälla voisi ajatella. Tokihan "huumorini" useinkin vaikeaselkoista, mutta mielestäni loput viestistäni lukemalla voisi päätellä että en minä kateellinen/harmistunut ole siitä että jollain tällainen on. Tämä nyt menee vielä niillä "rajoilla" mitä itse ymmärrän rahankäytöstä(jos on mitä käyttää), oikeastaan syitä "miksi joku tällaisen ostaa" kysyinkin tuossa viestissäni.
  En muista naisen nimeä, joku julkkis, kallein käsilaukkunsa taisi olla 100000, tjs..sellaiselta ihmiseltä ottaisin kyllä luottokortin pois ja laittaisin holhouksen alaiseksi. Tämä siis esimerkkinä sellaisesta tuhlaamisesta mitä en ymmärrä "vaikka kuinka olisi rahaa", tahi ukko maksaisi.

  Olen itse täysin sitä mieltä, että jos tässä keskustellaan pelkästään Vertun käyttökokemuksista, niin kokolailla lyhyt ketju tulee..jos taas tässä voi keskustella ylipäätään tällaisen kenties statusarvoaan kohottavan välineen hankkimisesta/omistamisesta jne. niin ehkäpä siitä saisi jotain ihan mielenkiintoista aikaan.
  Aloittajastahan asia on kiinni, eli jos haluaa ylimääräiset kommentit tästä poistettavaksi, niin yvtä vaan kimmolle.
  PS en ole kymenlaakson työttömät ryn jäsen, enkä käy missään työttömien kokouksissa muutenkaan.
   
 12. kimmo Vieras

  0   0   0

  Harmitti, tahi ei..niin kyllä se nyt on ihan varmasti selvää Tötteröllekin, ettei se laatu ja statusarvo ole välttämättä riippuvaista ominaisuuksien, tahi vipujen määrästä.
  Koitetaan nyt olla lyömättä ihan läskiksi tätä ketjua ja annetaan Vertun omistajan pitää rahansa.
   
 13. Mr.Tyson Vieras

  0   0   0

  Tahi menettää tässä tapauksessa. :) No kukin tyylillään ja mikäs siinä jos löytyy millä mällätä. Käyttökokemukset tässä ketjussa tulee joka tapauksessa olemaan yksinpuhelua.. Ellei Benkku yllätä.
   
 14. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Benkku voi yllättää ainoastaan sillä kiinan vertullaan.
   
 15. Tissot Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  793
  Tykkäykset:
  5
  Mukavahan se on kuulla millainen Vertu käytössä on. Valmiusaika kiinnostaa ja akun tehot. Laitatko muutaman kuvan, olisi kiva nähdä minkälaiselta näyttää normikuvissa.
  Onko tuo Concierge-palvelu enää käytössä, jos on niin mihin maahan puhelut menevät?
   
 16. Janne Ruokonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  8800SE, Saunalahti
 17. kimmo Vieras

  0   0   0

  Olihan tuossa videossa "hieman" toivomisen varaa, mutta kyllä siitä selvän sai. Asiallisen näköinen/oloinen luuri, "build quality" varmasti astetta parempi kuin vaikkapa N97ssa.
  Onnittelut luurin hankkimisen johdosta..onhan se aina kiva kun on sellaisia leluja mitä ei ihan joka pojalla ole. :)
   
 18. Crossfade

  Crossfade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/02
  Viestit:
  2011
  Tykkäykset:
  0
  Tähän ketjuun sopii NY:stä nappaamani kuva, jollain oli ilmeisesti hävinnyt puhelin ja uusi piti saada pikimmiten. Luuri taskuun ja loput rojut kadulle..

  Toi alkumelodia oli todella karmaiseva, mutta takakuoren napsadus toi jo sitä luksusta mukaan.. :)
   

  Liitetyt tiedostot:

  • vertu.jpg
   vertu.jpg
   Tiedostokoko:
   52,3 KB
   Katseltu:
   139
 19. poppah

  poppah

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/2/03
  Viestit:
  549
  Tykkäykset:
  0
  Ihan hyvä pätkä ja alkaa tuo Vertun ideakin aueta. Ei sitä pukuakaan (kaikki) joka päivä päällä pidä. Tai pukukello vois olla lähempänä omalla kohdalla.

  Onko tuossa mitään suojaa varkautta vastaan, eli saa varmaan lukittua viestillä(?) kuten muutkin mutta muuta?
   

Jaa tämä viestiketju