Mobiili.fi Vertailu videolla: iPhone 7 Plussan 3 gigatavun RAM-muisti ei tuo suurta hyötyä – ainakaan...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 7 Plus ja iPhone 7.


  iPhone 7:ssä on 2 gigatavua RAM-muistia, kuten aiemmissa iPhone 6s:ssä ja iPhone SE:ssä. iPhone 7 Plus korottaa RAM-muistin määrän iPhoneissa ensi kerran 3 gigatavuun.

  9to5Macin alta löytyvällä videolla kokeillaan, millainen hyöty iPhone 7 Plussan suuremmasta RAM-muistista käytännössä on. Toteutustapana on reilun 20 välilehden avaaminen Safari-selaimella molemmilla puhelimilla rinnakkain ja palaaminen sivuille vastakkaisessa järjestyksessä.

  Lopputuloksena iPhone 7 Plussan suuremmasta RAM-muistista ei tässä testissä ole käytännössä mitään hyötyä. Huhutusti Apple lisäsi suuremman RAM-muistin suurempaan iPhone-malliinsa sen sisältämän kaksoiskameran takia. Uusi kamera tallentaa käytännössä joka kuvaan lähes tuplasti tietoa, joka vaatii myös suurempaa välimuistia prosessoinnin nopeuttamiseksi.

  On mahdollista, että Apple rajoittaa Safari-selaimensa muistinkäyttöä niin, ettei Plussan 50 prosenttia suuremmasta RAM-muistista ole tässä kohdin hyötyä. Aiemmin Applen hypätessä iPhoneissa ja iPadeissa 1 gigatavusta 2 gigatavuun RAM-muistia, oli muutos helposti havaittavissa Safarin päivittäisessä käytössä aiemman ärsyttävän eri välilehtien jatkuvan uudelleenlatautumisen jäädessä historiaan kohtuullisilla välilehtien määrillä.

  iPhoneissa käytössä oleva iOS-käyttöjärjestelmä ei yleisesti teknisen toteutuksensa vuoksi vaadi yhtä paljon RAM-muistia kuin Android-laitteeet.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju