Vertaillaanpas Xperiaa ja iPhonea

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Gifu, 4/6/09.

 1. Gifu

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/03
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Noniin, kovasti on ketjuja luettu ja luureja hypistelty. Xperiaista tosin vain dummya. Koitan tässä pähkäikkä kumman puhelimen ostaisin, loppusuoralla on siis iPhone ja Xperia. Nokian E75 tippui juuri pois laskuista näppäimistön vuoksi. Ylärivillä tulee liikaa virhepainalluksia harjoittelun jälkeenkin, ei vaan sovi minun peukaloille. Iphonella kirjoittaminen sujuu kohtuullisen mukavasti pienellä harjoittelulla. Xperia vaikutti dummyn perusteella hyvältä.

  Nyt olisin kiinnostunut kuulemaan henkilöiden mielipiteitä jotka olette molempia luureja käyttäneet (ei vaan kokeillut), millaisia ajatuksia puhelimet herättää ja kumman puoleen vaakakuppi kallistuu ja miksi.

  Arvostan hyvää näyttöä, sujuvaa nettiselailua ja sähköpostia. Iphone vakuuttaa omaan käyttöön ja olen kallistumassa siihen. Jotenkin vaan Xperian kiinnostaa ja houkuttaa... Tuo näppis kai siinä on ja vähän kammoan styluksen käyttöä. Ehkä siihen tottuu.

  Kertokaapas mielipiteitä ja onko jotain mitä en nyt ota huomioon.
   
 2. Benkku15 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  18   0   0

  Liittynyt:
  11/9/07
  Viestit:
  2641
  Tykkäykset:
  125
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 7 Plus 256GB Jet Black
  Näistä kahdesta unohda Xperia kokonaan,buginen,hidas (wm), eikä se qwerty loppu peleissä experiassa ole kauhean hyvä, ja koko rakenne wm muutenkin sekaava, ja säätöä.

  iPhonen plussat:

  Näyttö, tarkkuus
  Softa, nopea ja kiva väri maailma
  Kapasitiivinen Näyttö ehdottomasti parempi kosketusnäyttö puhelimessa.
  Hyvän näköinen
  8-16GB muistia.
  3.0 päivityksen jälkeen mahdollistaa sen että voi vaakatasossa tekstata (eli QWERTY vaaka tasossa) jne...

  Miinukset:
  Takakuori naarmuntuu helposti :)
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mutta se on oikea älypuhelin mm monijo ja softa monipuolista.
   
 4. Tehy03 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  978
  Tykkäykset:
  89
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus (Jet Black)
  Molempia käyttäneenä kääntyisin kyllä iPhonen puoleen, jos nettiselaaminen ja sähköposti ovat ykkössijalla. Xperiallakin ne onnistuu hyvin, mutta kyllä iPhone on sutjakkaampi, erityisesti nettiselaamisessa. Xperialla toki kirjoittaminen on nopeampaa ja onhan siinä parempi kamera...
   
 5. Gifu

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/03
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Jeps, itse ihastuin Iphonessa tuohon netin käytettävyyteen. Tuo moniajo vähän harmittaa, mutta eipä enää hirveästi tule käytettyä irkkiä, meseä, yms. puhelimella.

  Pystyykö Xperiaa käyttämään ilman kynää ollenkaan edes perusjutuissa vai onko se jokapäiväinen kapistus? Jos nyt ajatellaan esim sähköpostin käyttöä? Siinähän on paneelit ja ilmeisesti aika hyvin konfattavissa eri näkymät? Toisaalta ikää alkaa olemaan sen verran ja herneiden heilunta hidastumaan uhkaavasti että jaksaakohan tässä hirveästi enää säätää. Sekin puhuisi tuon iPhonen puolesta: yksinkertainen puhelin yksinkertaisille ihmisille ;). Tosin en tiedä miten näppärä tuo Xperia on suoraan pakasta vedettynä. Kaikkea kivaa siihen tuntuisi löytyvän ja illat saisi menemään puhelinta säätämällä näppärästi.

  Nokian 5800 hylkäsin saman tien kun vertailin niitä keskenään iphonen kanssa. Onko xperiassa samanlainen tuntuma ja yhtä heikosti toimiva tuo kosketusnäyttö?

  Vielä jos vähän malttaisi niin katson tuleeko se uusi iphone tässä kuussa.
   
 6. Benkku15 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  18   0   0

  Liittynyt:
  11/9/07
  Viestit:
  2641
  Tykkäykset:
  125
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 7 Plus 256GB Jet Black
  Sanoisinpa jopa jo että iPhonen softa tarjonta on laajempi kun kellään muulla, (jailbreik/appstore), ja kyllä iPhonea saa muokattua tarpeeksi, ja moniajon saa myls (jailbraikkaamalla) eli sitten voit käyttää ohjelmia saman aikaisesti.

  Mutta iPhone on kyllä ylivertainen peli/hauskuus/surffilautana ja musa vehkeenä myös. Ja X1 näyttö vastaa hyvin pitkälti 5800xm:än reagointia, ehkä sony hieman huonompi kylläkin.
   
 7. Tehy03 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  978
  Tykkäykset:
  89
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus (Jet Black)
  Xperian käyttö onnistuu osittain sormilla. Useimmat paneelithan on suunniteltu käytettäväksi ilman kynää, mutta Windows Mobilen omat valikot ovat varsin pieniä ja niissä kynän käyttö on tarpeen.
   
 8. Warra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/07
  Viestit:
  104
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  HTC 10/Moi
  Iphonen omistaneena ja xperian omistavana voin heittää omat arviot:

  Iphone:
  + Simppelimpi käyttöliittymä
  + Nettiselain hyvä
  + Näyttö isompi
  + Musiikkisoitin parempi
  - Itunes
  - Rampautettu bluetooth/mms
  - Kerää karmeasti sormenjälkiä ja pikkunaarmuja
  - Pitkiä tekstiviestejä ja sähköposteja ei mielellään kirjoita, pelkän näytön tökkimisisestä ei saa kovin hyvää tuntumaa sormiin

  Xperia:
  + Näytön tarkkuus
  + Ominaisuudet softassa, muokattavuus
  + Kamera parempi, puhelimen rakenne laadukkaampi (materiaalit)
  + Näppäimistö jolla naputtaa ilokseen
  - Ajoittain kaivettava stylus esille (SPB Mobile Shell paneeli vähentää kyllä tarvetta erittäin paljon)
  - Nettiselaus hitaampaa ja siinä nyt ainakin stylusta tarvitsee enemmän

  Summasummarym: Simppeliä käytettävyyttä: Iphone. Ominaisuuksia power userille: Xperia. Ihan eri tyylisiä puhelimia, kannattaa vertailla ominaisuuksia kumpia enemmän itse tarvitsee. Itselleni iphone oli turhankin "herkkä" puhelin, vaikkakin on erittäin kaunis laite ja aiheuttaa halua omistaa se. Jos ei ole aikaisemmin winmobile käyttistä käyttänyt, niin siihen tottuminen kestää varmaankin kauemmin kuin iphonen helppoon käyttöliittymään.

  Threadin aloittajalle, nettiselaukseen todellakin iphone, mutta toisaalta sähköposteihin xperia. Fyysinen QWERTY helpottaa naputtamista kummasti.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin no, laite on kuitenkni aika pahasti rampautettu monen perus mobiilisovelluksen toteuttamisen suhteen. Kesä tuo toki parannuksia.

  Aloittajalla ei ollut paljoa vaatimukse, www selailu ja email. Iphonen selain hyvä ja sen rajoitukset eivät montaakaan häiritse. Win koneen vakio selain ei ole mikään riemuvoitto, joten se varmaan menee vaihtoon jos siihen päätyy.

  Viestintälaitteena en kyllä myöskään Xperiaa torppaisia.

  Kuitenkin kaksi hyvin erityyppistä laitetta ja tietämättä mitä kysyjä perusolettaa puhelimesta ja kuinka hyvin mainitut laitteet tuntee yleisesti, ettei ole mitään vääriä käsityksiä joita ei edes tule mieleen kysyä.

  Jos hakee perus surffilautaa niin iPhone voi olla erinomainen valitan, jos selaimen ominaisuudet täyttää tarpeet, niin todella erinomainen valinta. Jos vielä valitessa kumman tahan päättyisi Soneran kytkyyn niin ei sekään kytky varmaan ylitsepääsemätön ongelma.
   
 10. JAK Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  1/3/07
  Viestit:
  2408
  Tykkäykset:
  356
  En ole koskaan ymmärtänyt mitä puhelimessa tekee moniajolla? Eikös se moniajo tule iPhoneenkin 3.0 versiossa? Voisiko joku valaista mitä sillä moniajolla oikeasti tekee?
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Se tietenkin riippuu mitä laitteella tekee. On sitä ennenkin ilman moniajoa pärjätty, esim joskus aikoinaan Palmin kämmen koneista se puuttui.

  Jos haluaa laitteeseen muutakin toiminallisuuksia kuin käyttäjän kanssa vuorovaikutteinen UI. sovelluksia jotka tekevät itsenäisesti jotain, esim. urheiluun, autoiluunliityvät sovellukset, kuvaamiseen taustalla liityvätä sovellukset, yleensäkkin ne mitä voivat palvella käyttäjää tai laitetta taustalla.

  Avain tärkeimissä asioissa asiaa on kierretty tai jopa toteutettu, email ei aivan jäädy, vaikka se ei olisikaan aktiivisenä. MP3 soitin ja puhelu sujuu "taustalla" (ei tässä varsinainen OS ominaisuus, vaan rauta), no se toiminnallisuus löytyy kehitysmaa malleistakin.

  IM ym. softissa varsin tärkeä ominaisuus, sitä ongelmaa yritetään kiertää tietyin ratkaisuin. Streampalvelut myös kaipaisivat sovellusten taustalla-ajoa.
  Ei, siihen alkavat toimimaan tietyty jutut joilla yritetään vähän kiertää moniajona puuttumista. Toivottavasti moniajo jossain vaiheessa tulee, odottaako sitten virratonta rautaa, vai koodareita, en tiedä.
   
 12. ilkkes Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/08
  Viestit:
  1270
  Tykkäykset:
  49
  esim. kuuntelee musiikkia samalla kun surffaa netissä.
   
 13. jk

  jk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  19   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1435
  Tykkäykset:
  104
  Puhelinmalli:
  Useita erillaisia
  Ja onnistuu myös iPhonella.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuikkase seleimella jonnekkin saitille, kuuntele sieltä musiiikkia, vaihda navigointi sovellukseen, pistä opastaan vaikka Ouluun, sen jälkeen mene emailiin ja vastaa johonkin viestiin, Musiikki soi, navikaattori opastaa ?

  Vaihtoheotisesti voi kokeilla taustalla selaimen sijasta jotain muuta asennettua stream soitinta, tai OGG soitinta.

  jokin IM softa tietenkin hyrrää taustalla nätisti, ja jokin toine GPS softa lokittaa paikkatietoa ja askelmitari toimii, ja Shozy uploudaa kuvia rahaukseen kotiin FTP palvelimelle.
   
 15. Mosquito

  Mosquito Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/10/07
  Viestit:
  884
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy GT-I9300
  En ole varma oletko jo poistanut vaihtoehdoista mutta entäs:
  Htc Touch Pro 2?

  Pesee nimittäin xperian mennen tullen ;)
   
 16. Gifu

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/03
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Joo, kyllähän se minun puhelin olisi iphonen ja xperian sekoitus. Tuon HTC:n suhteen tullaan makuasioihin, en vaan pidä sen ulkonäöstä/muodosta. Joten senkin unohdin listalta, kuten kaikki muutkin syystä taikka toisesta.

  Laitteet on tosiaan erilaisia ja iPhonen melkein jo hommasinkin, joku tuossa xperiassa vaan viehättää :).

  Soneran kytky ei ole ongelma, se on oikeastaan pelastus, muuten ei olisikaan varaa kerralla kumpaakaan maksaa. Käytän Telefinlandia sillä muiden operaattorien verkko ei vastaa miltään osin Soneran verkkoa johon olen ollut tyytyväinen, ja telen liittymällä jopa edullisesti :).

  Jaa, mutta toimiikohan tuo xperia Telen kortilla... iphone ainakin toimii... pitääkin se selvittää vielä, tai aloittaa armoton säästäminen .

  EDIT: siis Soneran verkko toimii asuinpaikallani parhaiten, muualla toki muut toimii yhtähyvin tai paremmin. Ei ollut tarkoitus aloittaa operaattorivertailua. Otin vaan kantaa tuohon sonera-kytky kommenttiin...
   
 17. kitevesku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/08
  Viestit:
  1243
  Tykkäykset:
  230
  Puhelinmalli:
  Windows Phone
  Oletko nähnyt Pro2:n luonnossa? Suljettuna sen muotokieli on hyvin lähellä iPhonea. Kuvissa Pro2 näyttää paljon isommalta ja "muovisemmalta" mitä se oikeasti on.

  Pro2:n etu on kookas näyttö, joka vaikuttaa myös näppiksen kokoon positiivisesti.

  VESKU
   
 18. Anestic

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/09
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  0
  Kun saa ehdottaa niin vilkaise LG Arena. Ainakin arvostelussa, jonka luin, kehuttiin maasta taivaaseen. Käytettävyys olisi ilmeisesti kohdillaan. Hinta ei myöskään ole paha. Sekin on vähän niinkuin nuiden väliltä...
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Muistatko mikä käyttöjärjestelmä tuossa oli ?
   
 20. Anestic

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/09
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  0
  LG:n oma uusi S-Class. Toimii ilmeisesti kuin unelma ja olihan se vikkelä kun kävin sitä hypistelemässä. Sama kuin tuossa Crystalissa mikä on tulossa.

  http://www.gsmarena.com/lg_km900_arena-2666.php

  Linkkiä, löytyy kattava arvostelu. Tuossakin on melkein kaikki ominaisuudet, mitä vois kuvitella tarvitsevansa, edulliseen hintaan. Ja kamerakin on asiallinen. Kieltämättä vähän multimedia painotteinen. Eli ei mikään bisnespuhelin.
   

Jaa tämä viestiketju