• Palvelimen muutostöiden yhteydessä on palautettu eilisaamuinen varmuuskopio eli sen jälkeiset viestit ovat poistuneet.

Verkon katoaminen

vto

Rating - 0%
0   0   0
Joined
Dec 13, 2004
Messages
13
Reaction score
0
Joihinkin käytössäni olleisiin puhelimiin on tullut sellainen vika, että kun virran kytkee päälle puhelin löytää verkon, mutta viimeistään parin minuutin kuluttua sen kadottaa. Joskus myös näyttää olevan moitteettomasti verkossa, mutta kuitenkin numeroon soitettaessa ilmoittaa että yhteyttä ei saada.
Kerran vikaa yritettiin korjata takuun puitteissa, mutta ilman menestystä. Olen ymmärtänyt, että kyseinen vika on kohtalaisen yleinen ja yleensä puhelin päätyy romukoppaan. Lähinnä mielenkiinnosta olisi mukava tietää, mistä kyseinen vika johtuu? Itse oletan sen olevan komponenttitasolla, mutta se on vain arvailua. Kokemuksia ?
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Rating - 0%
0   0   0
Joined
Jun 21, 2002
Messages
42,687
Reaction score
362
Kuvailemasi tilanne että puhelin kirjautuu verkkoon nätisti ja siellä pysyy hetken kunnes putoaa pois "pysyvästi" on suhteellisen harvinainen ongelma, varsinkin jos ei ola kaksitoimisessa tilassa, ja ei ole paikasta kiinni, joka kyllä tuo mieleen että vikaa on jossain, SIMissä, laitteessa tai jossain muualla. jos ongelma esiintyy usealla laitteella samalla SIMillä, niin SIM ongelma nousee mieleen.

Mutta muuten:
Olen ymmärtänyt, että kyseinen vika on kohtalaisen yleinen ja yleensä puhelin päätyy romukoppaan.
Radiopuhelimia, joten ihan tyypillistä että välillä putoaa verkosta, ilman sen kummoisempaa vikaa. Romukoppa tapaukset ovat sitten rikkoontuneita, aika harvinaista, mutta vanhoissa koneissa mm. aikojen saatossa tulleet mekaaniset rasitukset voivat vaikuttaa.

Itse oletan sen olevan komponenttitasolla, mutta se on vain arvailua. Kokemuksia ?
Kvauksen perusteella voi olla normaalia verkko häröilyä, paikalista ongelmaa, tai softaongelmaa/päätelaitteen ja operaattorin välistä epäyhteensopivuutta jne.
kaksitoimissa 3G luureissa paikallisesti voi olla hyvinkin tyypillista että laite välillä tavoittamattomissa, voi tietenkin ilmetä joissain paikoissa 2G verkoissakin, multiSIM sun muut kuviota lisäävät omaa väriä tapahtumiin.

Ongelmapaikatkin elää, operaatorit tekevät verkkopäivityksiä, eli aijemmin hyvin toiminut paketti voi huonolla säkällä alkaa oireileen kuvatulla tavalla.
 

vto

Rating - 0%
0   0   0
Joined
Dec 13, 2004
Messages
13
Reaction score
0
putoaa heti

SIM ongelma se ei ole ollut ja esiintyy kaikkialla ja joka kerta. Yhden Nokia 3320 puhelimen sai palautumaan
verkkoon kun painoi napakasti puhelimen keskikohdalalta. Kuvittelisin, että emolevyn taipuminen olisi asiaan vaikuttanut. Jonkinlainen katsos lienee tässä tapauksessa kysymyksessä.
Muista ainakin Nokia malleissa 8210, 3310 ja 3320 olleen tällainen vika. Uudempien mallien tyyppejä en edes muista.
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Rating - 0%
0   0   0
Joined
Jun 21, 2002
Messages
42,687
Reaction score
362
SIM ongelma se ei ole ollut ja esiintyy kaikkialla ja joka kerta.
Tuosta kyllä tulee mieleen että SIM ongelma, aika kova säkä että kaikki luurit hajoaisi noin vain yhtä-äkkiä.
Kuvittelisin, että emolevyn taipuminen olisi asiaan vaikuttanut. Jonkinlainen katsos lienee tässä tapauksessa kysymyksessä.
Muista ainakin Nokia malleissa 8210, 3310 ja 3320 olleen tällainen vika. Uudempien mallien tyyppejä en edes muista.
Kovasti iäkkäitä noi on, jos olisi kyse yksittäisistä niin sopisi hyvin kuvaan että laitteissa vikka, taipumiset jne. aiheuttavat ongelmia (esim 8210). Jos olet noin luurit kerännyt jostain rojulaatikosta minne kerätty rikkinäisiä niin se tukisi vahvasti ajatusta että ovat rikkinäisiä :). Vanhoissa koneissa voi myös olla SIM yhteensopivuus ongelmia joidenkin tuoreimpien SIMien kanssa.

Aloituksesta sanoit että on tullut vika, joka toisi mieleen että jotain on tapahtunut, operaattorit ovat kovasti päivitelleet verkkoja, mutta se tuo kuitenkin vahvasti mieleen että SIMille on jotain tapahtunut. tuskin nyt kaikkia on verkostakaan plokattu ulos, vai oletkot luurit hankkinut/saanut samasta paikkaa?
 

vto

Rating - 0%
0   0   0
Joined
Dec 13, 2004
Messages
13
Reaction score
0
vikakuvailu

Kuvailin vian esiintymisen huonosti. Samankaltaiset viat ovat tulleet uutena hankittuihin puhelimiin ehkä parin vuoden käytön jälkeen. Ehkä 15 vuden aikana käytössä ollut n 20 erilaista puhelinta joista 5-6:een tullut samankaltainen vika. Viimeisimmät muistan 3220 ja N95.
SIM:n kun vaihtaa toiseen puhelimeen niin toimii normaalisti ja pari kertaa SIM vaihtunut tuoreempaan. Luulisin, että vika ei ole SIM:ssa.
Minulla ei ole hajuakaan kauanko luurin pitäisi normaalissa käytössä kestää? Lieneekö se pari vuotta normaali kun puhutaan n 1500 min/kk. Muunlaisia vikoja puhelimissani ei ole juuri esiitynyt kuin tuo verkon häviäminen ja siitä on selvinnyt heittämällä puhelin romukoppaan ja totta on, että viime vuosina esiintymistaajuus on pienentynyt. Mutta mielestäni tilastollisesti aika yleinen vika jos omakohtaisesti n 25% käytössä olleista puhelimista on romuun tästä syystä päätynyt.
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Rating - 0%
0   0   0
Joined
Jun 21, 2002
Messages
42,687
Reaction score
362
Kuvailin vian esiintymisen huonosti. Samankaltaiset viat ovat tulleet uutena hankittuihin puhelimiin ehkä parin vuoden käytön jälkeen. Ehkä 15 vuden aikana käytössä ollut n 20 erilaista puhelinta joista 5-6:een tullut samankaltainen vika.
Ok, nyt ymmärsin.
Viimeisimmät muistan 3220 ja N95.
Listalla oli malleja joissa kontaktihäiriöt ja osien juotosten irtoilu (no ei välttämättä ihan irtoilu) ei ole harvinaista, mm. lyijyttömään siirtyminen oli aikoinaan haasteellinen, samoin sitä ennen BGA tyyppisten koteloiden tulo. aijemmalla listalla oli malleja joissa näytön kontakteja vaihdeltu ja malleja joissa antenni nykyisiä herkempiä vauriotuun, joissain kaksitaajuus puhelimissa toisen kaistan vika saatto ilmetä vasta kun sille tuli tarvetta jne.

N95ssa ja muutenkaan nykyään tuon tyyppiset ilmiöt laitteesta johtuvana ovat harvinaisempia (*. rauta pysyy aika hyvin kasassa, no ehkä mikki on ollut viimevuosina pinnalle noussut heikompana lenkkinä, joissain ehkä näyttö herkempi kuin jossain toisessa (näin on toki ollut 20vuotta). ja kosmeettiset vauriot joitain ärsyttävät.

(*
Nykyään on tyypillisempaa 3G verkoissa paikalliset ongelmat, jotka voivat ilmetä mm. siinä että verkko ei aina puhelun tullessa tavoita puhelinta, joka nyt ei suoranaisesti laite vika, vaan enemmän tai vähemmän alueellinen ominaisuus. Verkkoon sisälle ja sielä heti pois, on aikas harvinaista.

Minulla ei ole hajuakaan kauanko luurin pitäisi normaalissa käytössä kestää? Lieneekö se pari vuotta normaali kun puhutaan n 1500 min/kk.
Parivuotta on aika hyvä yleistys, yleensä paljon puhuminen ei ole ongelma, vaikka lämpökin vaikuttaa, putoamiset, väännöt, kosteus vähän mallista riippuen lyhentää elinikää.
Eli jos puhelin parinvuoden käytöjän jälkeen oireilee niin vähän käytöstä riippuen normaalia, joillain puhelimet kestää paljon pidempään, joka aivan mahdollista jos ei huonoasäkää, jollain toisella parivuoden saavuttaminen on enemmän tai vähemmän vaikeaa.
 
Top Bottom