Ventus G730 GPS -dataloggeri

Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
11.8.2006
Viestit
403
Reaktiopisteet
0
Bongasin Murosta tällaisen, enkä löytänyt haulla mitään juttua ko. laitteesta. Tämä mokkulan kokoluokkaa oleva laite siis tallettaa muistiin kulkemasi reitin ("ihan missä tahansa") ja sitä voi sitten jälkeenpäin tarkastella kartalta, datana jne. Laitoin välittömästi tilaukseen, koska kesällä pitäisi tehdä parikin ulkomaanreissua, ja molemmilla reissuilla tulee ajeltua vuokra-autolla ihan kiitettävästi. Näkee sitten jälkeenpäin missä sitä on tullut harhailtua. :)

Kokemuksia?

95253_01.jpg


En laita suoraa linkkiä etten saa mitään bannia mainostuksesta, mutta Verkkokauppa.comista tilasin omani n. 35 euron hintaan.

edit: valmistajan sivut: http://www.ventusdesign.com/products/g730-ventus-gps-logger-1/
 

VS79

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
27.6.2003
Viestit
356
Reaktiopisteet
5
Puhelinmalli
S8
Hankin tuon ja nyt on ollut mukana pari hiihto-ja kävelylenkkiä.
Hyvin tuntuu ottavan reitin tiedot haltuun ja todella kätevästi saa palikan oman ohjelman kautta katseltua kuljettua reittiä.

Softa näyttää erillisessä inforuudussa kuljetun matkan tiedot (nopeus ja korkeus).
Helposti saa säädettyä, että miten laite rekisteröi gps-tietoa, esim. eli monen sekunnin välein rekisteröi kuljettua matkaa. Tosin tuota pitää vielä hienosäätää, että kuljetun reitin tiedot tulisivat mahdollisimman tarkasti palikalle.

Helppokäyttöinen ja tuntuu toimivan todella hyvin. Ja iso plussa tulee siitä, että parilla klikkauksella näkee google-mapsista kuljetun reitin.
Edullisuutensa puolesta siis erinomainen laite.
 

jukra

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2002
Viestit
3068
Reaktiopisteet
0
Puhelinmalli
Z5
Minulla on ollut ko. loggeri käytössä muutaman kuukauden (siitä lähtien kun VK otti myyntiin).

Lähinnä juoksu ja fillari lenkkikäytössä tuo on ja ihan varauksessa ei voi kehua. Jos loggeri on povitaskussa josta kännykän loggeri ottaa reitin todella helposti talteen, niin tällä tulee hutiosumia vähän väliä.
Repun taskusta jossa kännykän loggeri myöskin toimii ei tällä tee oikein mitään - voi tarkkailla lähinnä minkä kuntien alueella on pyörinyt, tarkasta reitistä ei tietoakaan.
Jos loggausvälin säätää 1s/1m kuormittuu ilmeisesti loggeri joskus liikaa ja taas tulee hutiosumia.
Olen käyttänyt välinä 2s/3m, tällä loggeri toimii jokseenkin (+itse mokkula vaikka pyörän ohjaustangossa kiinni eikä taskussa) - vieläkin tekee sellaista että heittää reitin 100-200m sivuun kuljetusta. Lisäksi jos reitillä on tiukkoja neulansilmämutkia niin loggeri vetää itsensä jojoon ja arpoo älyttömän sikermän virhepaikannuksia ennenkuin löytää itsensä oikealle reitille.

Sinällään nuo virhepaikannukset ei haittaa, tuolla softallahan niitä voi jälkikäteen reitistä poistaa - kunhan se olisi kätevämpää. Miksi ihmeessä track edit tilassa ei voi taustalla olla kartta kun se muuten on mahdollista sinne saada. Nyt joutuu harmaata taustaa vastan arpomaan reittiä oikeaksi ja vähän väliä käydä kartan puolella katsomassa tuliko oikein arvottua.

Kätevää softassa on tuo html tiedostoksi tallentaminen google maps tuella - kunhan vielä muistaisi API keyn ettei joka kerta pitäisi erikseen sitä syöttää.

Summasummarum, halvalla saa halvan loggerin. Tällä kuitenkin mennään kun puhelinta ei viitsi joka lenkillä rehata mukana.
 

ylisähkäri

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
28   0   0
Liittynyt
6.12.2009
Viestit
661
Reaktiopisteet
18
Puhelinmalli
Galaxy S9
Itse hommasin kanssa tuon laitteen ja ihan oletusasetuksilla tallensi kulkemani reitin tarkasti, ainoa oli tuo satelliitin löytämiseen viive mikä mielestäni aika pitkä.
Montako tuntia tuohon käytännössä voi tallentaa reittitietoa?
 

Whig

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2002
Viestit
1452
Reaktiopisteet
610
Puhelinmalli
170.275 MHz transmitter
Tuli sitten myös tuollainen hommattua mutta ei ole vielä tullut... saakos tuosta muuten mitään ulos ilman mukana tulevaa softaa?
 

Whig

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2002
Viestit
1452
Reaktiopisteet
610
Puhelinmalli
170.275 MHz transmitter
Top Bottom