Venäläishuhu: Nokian tuleva huippupuhelin perustuu Sharp-puhelimeen – luvassa 23...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15391
Reaktiopisteet
103

Tähän Sharp Aquos xx3 -puhelimeen uuden huippu-Nokiaan väitetään perustuvan.


Venäjältä kantautuu uusi Nokia-puhelinhuhu. Osittain kyse on tosin vanhojen asioiden kertaamisesta, ja kuten aina muutenkin, kannattaa myös tähän huhuun suhtautua varauksella. Kenties tässä tapauksessa nyt vielä tavallista enemmän.

Huhun kertomassa tarinassa voi kuitenkin ainakin olla totuuden siemen.

Worket-nimisen käyttäjän venäläisessä Vkontakte-yhteisöpalvelussa julkaisemat tiedot kertovat tulevan Nokia-puhelimen, johon viitataan P1-nimellä, perustuvan Sharpin jo kesäkuussa 2016 julkaisemaan Aquos xx3 -puhelimeen – muutamin päivityksin. Asiasta on kertonut jo myös muun muassa PhoneArena.

Sharp kuuluu nykyään Foxconnin omistukseen, ja Foxconn puolestaan käytännössä pitkälti suunnittelee ja valmistaa uudet Nokia-puhelimet – toki suomalaisen Nokian sopimuskumppanin HMD Globalin ohjatessa toimintaa.

Aiemmin on huhuttu nimenomaan, että jatkossa samoja puhelimia myytäisiin muualla Nokia- ja Japanissa Sharp-merkillä. Japani ei ainoana maana kuulu HMD Globalin tavaramerkin lisensointisopimukseen Nokian kanssa.

Väitetysti Nokia P1:ssä olisi

 • 5,3 tuuman näyttö IGZO-valmistustekniikalla, suojana Gorilla Glass 5 -lasi
 • Ultraääniperustainen sormenjälkitunnistin puhelimen oikealla reunalla
 • 22,6 megapikselin kamera, Carl Zeiss -brändäyksellä
 • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • 6 gigatavua RAM-muistia
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
 • 3 500 milliampeeritunnin akku, tuki Qualcommin pikalataukselle
 • Android Nougat -käyttöjärjestelmäversio

Puhelin tulisi tarjolle keraamirakenteisena 256 gigatavun muistilla ja lasi- ja alumiinirakenteisena 128 gigatavun muistilla. Veden- ja pölynkestävyydeltään uutuus olisi IP55/IP57-sertifioitu.

Puhelimen julkistus tapahtuisi Mobile World Congressin yhteydessä. Nokia-puhelimia myyvä HMD Global järjestää 26. helmikuuta tilaisuuden, josta odotetaan uusia Nokia-julkistuksia. Puhelimen hinnaksi mainitaan 800 ja huippuversiolle jopa 950 dollaria, mutta Venäjällä puhelinten hinnat ovat tunnetusti korkeita.

Uuden huhun uskottavuutta vastaan puhuvat

 • Nokia P1 -nimi, joka on ollut esillä huhuissa jo pitkään viime vuoden puolella eikä vaikuta sopivan linjaan jo Kiinassa julkistetun Nokia 6:n kanssa
 • Carl Zeissin nostaminen esiin. HMD Global ei ole kertonut ainakaan vielä minkäänlaisesta yhteistyöstä. Carl Zeissin maininta ikään kuin Nokian vanhoja peruja ei tee huhusta ainakaan yhtään luotettavampaa.
 • 5,3 tuuman näyttö olisi pienempi kuin Nokia 6:ssa
 • Lähteen heikkous

Sen sijaan monilta osin Nokia P1:n väitetyt ominaisuudet kuulostavat realistisilta.

Todelliseen huippupuhelimeen tarvitaan Qualcommilta vähintään Snapdragon 8xx -sarjan piiriä, joten käytännössä uskottavat vaihtoehdot vuonna 2017 ovat Snapdragon 821 tai uusi Snapdragon 835, joten sen löytyminen uuden Nokia-puhelimen sisältä ei olisi suuri yllätys. Alun perin viime kesänä esitellystä Sharp Aquos xx3:sta löytyy Snapdragon 820.

1 699 juania eli reilut 230 euroa maksavan Nokia 6:n ominaisuuksien suurin heikkous on sen keskiverto Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri.

22,6 megapikselin kameran löytyminen jo Sharp-puhelimesta tekee siitä hyvin mahdollisen myös uuteen Nokiaan. Ja vaikka megapikselit eivät kerrokaan laadusta, lienee uuteen huippu-Nokiaan odotettavissa enemmän megapikseleitä kuin Nokia 6:n 16 megapikseliä.

Samoin 6 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun tallennusmuisti eivät olisi yllätys, sillä jo Nokia 6 tarjoaa 4 ja 64 gigatavua.

Näin ollen joka tapauksessa mahdollisen helmikuun lopulla julkistettavan uuden Nokia-huippupuhelimen teknisten ominaisuuksien pitäisi olla aika lähellä sitä, mitä huhussa nyt ehdotetaan. Ehkä huhu ei pidäkään aivan paikkansa, mutta se voi silti olla hyvin pitkälti oikeassa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom