Velkakeskustelu (jatko: Kaikki kytkyt boikottiin ketjuun)

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja sovelias, 6/5/08.

 1. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ymmärtääkseni tässä ketjussa ei ole monikaan kannattanut velaksielämistä.
  Auton vuokraaminen, tai muullalailla rahoittaminen ei ole erityinen ongelma, jos auto tulee tarpeeseen ja rahoitus on mitoitettu auton käyttöä ja maksuvalmiutta vastaavasti, tilanteessa jossa ei ole omia pääomia sitä edullisemmin rahoittaa. Virheet tehdään yleensä siinä että rahoituksen turvin tehdään liiankalliita hankintoja.
  Eli auton maksaminen etukäteenkään ole noin periaate tasolla mitään erityisen ihannoitavaa.

  Jos kulutetaan ennenkuin on tienattu, karkea esimerkki ostetaan lomamatka luotolla ja sitä maksetaan lomanjälkeen tulevien kuukausien palkoilla, niin silloin voidaan monesti puhua arveluttavaksi velaksi elämisestä.

  Jos hankintaan esimerkiksi kytkyliittymä kytkylaitteella, niin eletäänkö silloin velaksi, jos kuitenkin maksetaan kulutusta sitä mukaan kuin käytetään. Mielestäni ei.

  Jos vuokrataan (lesing) auto, ja autoa maksetaan sitä mukaan kuin käytetään, niin ei sekään ole suoranaista velaksielämistä, varsinkin kuin maksetaan riittävän iso käteisosuus, jolloin ei olla autonarvon suhteen miinnuksella.

  Kädestä suuhun elämistä tuo on, jos samalla ei saa säästettyä lainkaan sivuun.

  Et sinäkään ymmärtääkseni käytä Prepaidliittymää, taikka osta muutamaksi vuodeksi etukäteen bensoja? Etkä kai vuokralla asujaa kutsu velaksiasuvaksi?


  Kaikki kytkyt boikottiin velkahöpötys oli noilla maina käynnissä.
   
 2. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16616
  Tykkäykset:
  4851
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Tähän viitaten, esimerkiksi suomessa on joitakin matkatoimistojen pisteitä, joihin ei voi maksaa käteisellä, vain kortit tai tilisiirrot kelpaavat.
   
 3. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Alkuperäistä ketjua lukematta, matkatoimistot vieroksuu käteistä turvallisuus yms. syistä, ei välttämättä/ainoastaan asiakkaita valikoidakseen.
   
 4. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Kyllä se turvallisuusasia on varmasti 100%:sesti, eikä mikään v*#¤uilu asiakkaille kuten eräs tuolla aikaisemmassa ketjussa päätti.
  Äh, kun ei jaksais alkaa enää samoja asioita uudestaan kirjoittelemaan vain koska laiska mode pisti edellisen ketjun suoraan lukkoon siirtämättä viestejä minnekään muualle... >:(
   
 5. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Köyhälle/huonosti raha-asiansa hoitavalle ei luottokortteja edes tarjota.
   
 6. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16616
  Tykkäykset:
  4851
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Tarjotaan, ihan päivittäin.
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No en ollu ilonen vaikka niitä mulle tarjotaan pankista alvariinsa. "Sitte meillä ois rahotus asioita tässä ja onkos korttiasiat kunnossa..." voi luoja miten mua vituttaa kaikki tuo mainonta. Lähen aina sanaa sanomatta tuolista sitte kun asiat on hoidettu ja mainonta alkaa. Joskus joudun sanomaan, että jos hoidetaan yksi asia kerrallaan tai sitte otan toisen pankin/vakuutusyhtiön. Mua ei kiinnosta mikään ylimääränen ongelma ja maksut. Tapiola varsinkin on niistä paskin, kokoajan tulee mainospostia. Luuri korvaan kaikesta mistä soittavat. Ei ole aikaa jaaritella. Olennaisiin asioihin keskittyminen vie jo niin paljon aikaa ja papereiden kanssa puljaaminen muutenkin, että yhtään ylimäärästä ei pyöritellä. Viimeksi kun sain pankkikortin, otin vaan tunnusluvun ja kortin, ja läksin, kaikki muut paskapaperit jätin tiskiin. Mihin ne edes laittaisin... Semmosta ihan turhaan 20 sivua A4 saastetta pikkujutusta ottaa päähän eniten. Turhaa kaikki. Niiden lukemisesta ei tule hullua hurskaammaksi tai opi mitään. Otat autoon ja viet kotiin, sitte yrität laittaa kaappeihin tai lukea niitä, ei niinku jukoliste en ymmärrä mitä virkaa sillä kaikella paskalla on. Miksei ne voi lukee vaan netissä, jossain kaikki ehdot mitä jokasella on palveluissaan. Kyllä pitäs pystyy sen verran luottamaan joidenkin asioiden toimivuuteen ettei tartte miettiä joutavia.

  Kyllä niitä on joidenkin nimellä tullut, ja jotkut ovat niistä valittaneet kun ei ole saanu lainaa ym. Jos henkilölle jolle nimellä tulee joku tarjous, ja se ei saa luottotietojen takia, niin jopa pankit on hävinny luottokorttikiistoissaan. Nyt ne on tullu kait varovaisemmiksi. Jos tuohon juttuun nyt jotain pitäs vastata... mitä kirjotit.

  Sitte noi kortit, siis voi luoja... Tänäänkin kaivoin kännykkää taskusta, lasketaampa.

  Taskussa on kaikki 5 bonuskorttia ja pankkikortti, ajokortti jne... 10 eri korttia... miksei vaan ole yksi kortti, jossa kaikki ominaisuudet. Nykyisellään koko homma vie aikaa, luo jonoja ja vekslaaminen kasvaa kassoilla. Aivan aataminaikunen järjestelmä kielii huonosti hoidetuista asioista. Ei sen vertaa voi johtajatasolla läskiperseet istua, että edes joku kortti saatas yhtenäiseksi toisen kanssa. Luulisi senkin vähentävän kuluja ja tuovan enemmän vaan asiakkaita. Tuommoset asiat tuskin on edes kustannuskysymys, kun nykyiselläänkin on varaa pitää kaikilla omia kortteja. Yksinkertanen paperi missä lukee kyllä ja nimet alle.
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Emminä tiiä... niitä vaan kerääntyy. Kokoajan pitää olla joku kortti. Oon osan heittäny menemään tänään millä en mitään tee... Yks instrun kortti ja joku muu, ei tee mitään.
   
 9. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Paras oli kyllä Nordealla kun kerran tuli postissa lappu kotiin, että jos haluat lainaa, niin teille on jo myönnetty 3000€ lainaa, kunhan vain täytät laput ja pistät postiin niin rahat siirretään tilillesi. Samaan aikaan oltiin emännän kanssa suunniteltu ostaa uusi sohva joka maksoi reilun tonnin. Menimme käymään pankissa ja pyysimme 3000euron sijasta 1000 euroa. Pankkivirkailija siinä hetken aikaa papereita pyöritteli ja lopputuloksena kertoi, ettei meille lainaa myönnetä. Meillä molemmilla kuitenkin luottotiedot puhtaat ja raha-asiat hoidettu hyvin, joten pieni ihmetys tuosta jäi kun ensin luvattiin 3000e mutta sitten kieltäydyttiin antamasta 1000e lainaa.
  Asiaa hieman enemmän selvitettyäni ja reklamoidessani Nordealle miksi sitten lähettää katteettomia lainalupauksia, niin jälkeenpäin kuitenkin se 1000e saatiin lainaa.

  Syksyllä pitäisi sitten mennä asuntolainaa kerjäämään, saa nähdä mitä Nordea siihen sanoo.
   
 10. samumanu Vieras

  0   0   0

  Itsellä yleensä taskussa vain bussikortti, sillä pärjää pitkälle. Sen lisäks on visakortti mut sitä en kanna mukana ku 1-2 kertaa viikossa ku käteistä nostan. Lompakkoo en omistanu oo reiluun 10v, ei yhtään mitään boonus yms kortteja. Taskussa muutenki tavaraa ni ei jaksa tomosia ja tuntuu paljon "vapaammalta"..
   
 11. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Tuosta kytkykeskustelussa mainitusta kassalla rahoilla elvistelystä tuli mieleen eräs tuntemani mies. Tyypillä on aina mukana muutama 500 euron raha taskussa, joita sitten esittelee omina Visa-kortteinaan.

  Tyypin elämän kohokohta on ollut pukumiehen "nöyryyttäminen" Citymarketin kassalla. Oli nähnyt pukumiehen ajavan uudella Mersulla marketin pihaan. Sitten olivat olleet kassajonossa peräkkäin, pukumies edellä ja "rahamies" perässä. Pukumies oli alkanut maksamaan ostoksia jollain luottokortilla, jolloin rahamies oli ottanut tukun viisisatasia esille ja alkanut mesota: "Jätkällä on hieno puku ja Mersu, mutta ostaa tavaraa kortilla. Katopa jätkä, millaisia Visa-kortteja duunari käyttää!". Tämä tarina on kuultu monta kertaa...
   
 12. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Oho, tunnet siis JJ:n??! ;)
   
 13. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  ;)) joopa jooooo...
   
 14. kenopaeaenaali

  kenopaeaenaali Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4610
  Tykkäykset:
  1
  Ja jätkä vielä viittii valittaa, että saa huonoa palvelua pankissa. Enpä yhtään ihmettelisi, jos sun papereissa pankissa lukee se kuuluisa "asiakas on mulkku".
  --kpn
   
 15. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  ...viitsii vielä valittaa, että saa huonoa palvelua ylipäänsä missään. Eiköhän tuollainen tapaus ole tunnettu koko paikkakunnalla ja saa jo oletusarvoisesti minimipalvelua. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
   
 16. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niin, mulla ainakin lukee joidenkin kohalla asiakasrekistereissä. Mulkku, ei maksa laskuja, ei toimintaa, hyvä tyyppi, kannattaa tarjota plaa plaa plaa... jne. Pankissä saa hyvää palvelua vain kun vie rahaa, säästöpossun. Kaikki muu onkin takkuamista kun asiakasrekkareissa ei lue, ettei tartte tarjota luottokorteja ym. palveluita joita ei edes tartte. Kerran sanominen pitäs riittää. Tapiola on kyllä se pahin kaikista... mikä vaan asia niin alkaa se rahotuskeskusteluun vieden ensimmäisenä. Pankissa sentään ei vielä tavallisilla tiskeillä kun kerran kuukaudessa käy, ei tartte taistella... infotiskit ja muut on asia erikseen. Niiden on aivan pakko tarjota kun yrität vaan hoitaa yhden asian.

  Iloinen asioiminen on muuttunut mykkyydeksi joissakin paikoissa ja hoidetaan vaan yksi asia kerrallaan ja muuhun en edes vastaa vaikka kuinka kysytään. Tulee todella vaivaantunut ilmapiiri tarjoajalle. Jos tehdään tarjouksia, kysytään ensin lupa.
   
 17. anttitk

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  28/4/07
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  1) Bonus- kortteja pystyy nykyään yhdistämään maksukortteihin- ja luotto- ja pankkikortti ovat pitkään kulkeneet käsi kädessä. Jos sää joskus koittasit kuunnella, mitä ne työtään hoitavat ihmiset "tyrkyttää" niitä kaikenmaailman kortteja, niin voisit ehkä joskus löytää vastauksia sun ongelmiin. Ei ne siellä sano, että sun pitäis ottaa kahdeksan uutta korttia, ja korvata niillä yksi, vain koska se on vittumaisempaa, vaan yleensä tarjoavat asiakkaan etuja puoltavia ratkaisuja.

  2) Korttien yhdistäminen kuullostaa ihan fiksulta. Kuitenkin perusidea niissä on sitouttaa asiakas johonkin tiettyyn ketjuun, jolloin all-in-one kortti olisi yhdenvertainen eiminkään kanssa. Koko bonuskorttijärjestelmä tulisi poistaa, sillä niistä aiheutuvat kulut ovat kuitenkin palvelujen ja tuotteiden hinnoissa. Eikä koko järjestelmää edes käytetä täydellä teholla (mm. kohdentava markkinointi. Ostat kaupasta yhden kerran vaippoja, saat jatkuvasti vaippa- ja vauvavaatemainoksia, parinvuoden kuluttua lelumainoksia, sitten koulutarvike mainoksia, ja sitten mainoksia, jotka kertovat, että alkoholin välittäminen teini-ikäiselle hulttiolle on rikos.), koska käsittääkseni laki sen kieltää. (täyttä mutua)

  On täysin oma vikasi, että haalit turhia kortteja. En näe yhtään syytä, miksi ottaisin Gillete Wenus Woman- clubin jäsenkorttia, joten en ota sitä. Asioin tietyn kauppaketjun myymälöissä ja huoltamoissa, ja hyödyn siitä noin 200€ vuodessa, otan kortin. Pieni vaiva hyötyynsä nähden kuljettaa hikistä pari grammaa painavaa muovinpalaa. Mutta sitäkään ei kukaan pakota ottamaan, enkä ottaisikaan, jos näkisin sen sellaisena ongelmana kuin sinä.

  3) Jos kaikenmaailman kortit v*****aa, niin minkälaisia vaihtoehtoja siihen näkisit? Joka kerta kun lainaa kirjastosta kirjan, joutuu täyttämään henkilötietokaavakkeen ja kirjanlainauskaavakkeen, ja allekirjoittamaan sen? Puhutaan ajasta, ennenkun kaikki palvelut kautta maailman toimii sikiövaiheessa päähämme tungetun sirun avulla.

  4) Erityispisteet hyvästä ja tottutuja asioita koskevasta Matti Näsä- henkisestä kritiikistä ja kapinoinnista. Jees- miehiä on kuitenkin maailma pullollaan.
   
 18. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230

  1. No jos on Nordean pankkikorttiin tarjolla joku liitettävä bonuskortti, siihen voin sen ottaa, en mihinkään muuhun?

  2. Miksi ne haluaa edes yrittää sitouttaa, koska en toimi niin. Eikö ne näe edes sitä jostain että tuo ja tuo jätkä ei sovi mihinkään "muottiin". Tuntuu ainakin näkevän muiden "muotit".

  3. Turhia kortteja sinällään ei olekaan... Kaikki instrun tyyliset kotit on pois. Yleisimmät löytyy bensakortteineen. hmm.. taidankin heitellä mäkeen nyt bensakortitkin, mitä perkelettäkään enään teen niillä, mä tankkaan Venäjällä ihan kohta.. Sitteppähän ei jää montaa jäljelle enään.
   
 19. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No siis semmosia Teboilin kortteja millä saa alennuksia... mut eihän niistä ole hyötyä jos ei tankillista osta kerralla.
   

Jaa tämä viestiketju