Vastine keskustelun tyrehdyttämiseen Operaattorit-säikeessä

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja zimon, 26/7/09.

 1. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Kyse siis tästä ketjusta

  Operaattorit-ryhmässä käsittääkseni on tarkoitus juuri verrata eri operaattoreita ja esim. hintoja.

  Selvästi paljon epäselvyyksiä on ollut ihmisillä siitä, mitä verkkopohjainen paikannus ja AGPS tekee ja miten siitä hintaa muodostuu ulkomailla.

  Mun mielestä on erittäin merkittävä tieto, ja varoitus pitäisi ehkä olla fixattu Operaattori-osion tai GPS-osion pinnalla oleviin viesteihin, että muilla kuin DNA:lla avustetun paikannuksen käyttäminen ulkomailla voi johtaa helposti kymmenien ja satojen eurojen matkapuhelinlaskuun.

  Ihan selkeästi muilla operaattoreilla on suorastaan bugi tuossa hinnoittelussa, josta asiakkaat kärsivät joko täysin kohtuuttomina puhelinlaskuina, tai sitten siten että ottavat avustetut paikannuspalvelut pois ja täten koko GPS-paikannuksen käyttämiskokemus tulee niin huonoksi ettei sitä voi ulkomailla käyttää. Ja nimenomaan ulkomailla ennestään tuntemattomassa paikassahan paikannusta eniten tarvitsisi!

  Te moderaattorit mielestäni vaikutitte enemmän puolueellisilta ja ketunhäntä kainalossa kun pyritte sensuroimaan tosiasian ja painamaan asian unohduksiin. Asia on mielestäni aika merkittävä.

  Qwertyi jopa vääristeli asiaa että kyse olisi vaan Bostonissa, kun jokainen voi laskea että sama pöyristyttävä hinnanero syntyy missä tahansa Suomen ulkopuolella. Muutama euro (DNA) vs kymmeniä tai satoja euroja.
  (295 kpl data-yhteyksiä, yhtensä 1.18 MB) Data-yhteydet yksinkertaisesti eivät pysy ylhäällä 24/7 ulkomailla varsinkin kun liikutaan. Luulen, että oma "testini" on aika tyypillinen datankäyttöprofiili, jos halutaan vaan nopeuttaa paikannusta, mutta ei haluta tehdä isoa laskua käyttämällä sähköpostia tai surffaamalla GPRS/UMTS:n yli.

  Oon aikasemminkin kertonut, ettei mulla ole muuta suhdetta DNA:n kuin asiakassuhde, eikä edes mitään erikoisia paketteja, vain Onni ja datapaketti386.

  Jos noihin ulkomaan datalaskutusasioihin saadaan muutos joko sitä kautta että ihmiset lukee noi ketjut ja valittaa omalle operaattorilleen (tai joku lehti tarttuu asiaan), TAI sitten ihmiset alkaa vaihtamaan DNA:lle koska sen kanssa navigaatiota ja paikannusta on varaa ulkomailla käyttää; NIIN pääasia on että lopputuloksena nuo muut operaattorit tulevat muuttamaan laskutustapaansa, tai sitten tekevät datalaskutuksessa poikkeuksen yhteyksiin supl.nokia.com osoitteeseen.

  Koko säikeen otsikko oli DNA ainoa vaihtoehto, joten tottakai otsikon alla puhutaan otsikon aiheesta, tässä tapauksessa verrataan DNA:ta kaikkiin muihin - koska väitteeni on se mikä on, ja toistaiseksi väite on M.O.T.

  Ei kyse ollut mainostuksesta, kylläkin pienestä provokaatiosta jolla yritän herättää ihmiset toimimaan ja edistämään asian korjausta. Luonnollisesti itse en voi Soneran, Elisan ja niiden tyttärien ASPAan alkaa vaatimaabn ulkomaan datahinnoittelun muutosta, koska en ole asiakkaana. Toivottavasti joku noita säikeitä lukenut ja ehkä monen kuukauden kytkysopimuksessa noilla muilla operaattoreilla orjana oleva asiakas valittaa oman asiakkuutensa puolesta ko. ASPAuihin.
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29296
  Tykkäykset:
  7552
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  En siinä mitään vääristellyt. Ketjun ideana näytti olevan DNA:n mainostus ja sen halvan ulkomaandatan esille tuominen ja omakohtaisia kokemuksia sinulla oli juurikin tuon Bostonin verran. Väsääppäs nyt sitten seuraavaksi vaikka Excel-taulukko jossa on hintoja verrattu.

  Myös puhumastasi aloitusmaksusta en kyllä ymmärrä mitään. Ei noissa datayhteyhksissä mitään aloitusmaksuja ole. Ei ainakaan käyttämilläni operaattoreilla.

  Alla vielä lainaukset kyseisestä ketjusta. Enpä tuossa nyt paljoa mitään ole vääristellyt.

   
 3. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  En ala kattavaa taulukkoa tekemään, koska pitäisi olla päivänselvää että aina jos datahinnoittelussa on joku suurehko yksikkö (MLY) miniminä (kutsutaan sitä sitten datayhteyden aloitusmaksuksi tai yhteyskohtaiseksi minimi-datamääräksi, tai MLY minimilaskutusyksiköksi), niin jokainen erillinen AGPS (6kt) tai verkkoperusteisen (2kt) paikannusavustuksen (VP) yhteys lisää datan määrää tuon MLY:n verran.

  Mutta voin esimerkkinä laskea minkä tahansa maan ja jonkun muun (kuin DNA) liittymän datalaskun tuolla 7-päivän ulkomaanmatkani dataprofiililla, jossa käytin paikannusta kuten Suomessakin (aina Location Tagger, Sportstracker monesti). 295 kpl datayhteyksiä, 1.18 MB.
  Anna vaan maa ja liittymä, niin lasken.

  On ehdotettu kikkoja millä voisi yrittää pitää datayhteyksiä auki, niin että peräkkäiset AGPS/VP-yhteydet menisi samaan data-sessioon, mutta on vielä kokeilematta toimiiko ne käytännössä ja miten paljon ne laskisi esimerkkitestissä 295 kpl yhteyksien määrää.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei oikein selvinnyt miten sait aikaan 295 A-gps yhteyttä seitsemän päivän aikana, sehän tekee useita kymmeniä päivää kohti.

  Nyky luureilla se on kameran geo tagituksellakkin vaikeaa, vielä vaikeampaa se on tietenkin navigoinnissa, jossa luulisi että navigointi kertoja tulee päivässä rankasti vähemmän. kuin 40-50 kappaletta.

  Bostonin käyttöprofiilisi on ilman muuta mielenkiintoinen kokemus ja varoittavaesimerrki, tuskin kuitenkin sitä voi yleistää normaaliksi navigointi kokemuksekski.

  Voi laskea vaika Puolan hinnoilla DNAlla seitsemän päivän reissun josa kuvitellaan että viisikertaa päivässä navigoidaan livenä, kamerasta lisää pari yhteyskertaa , ja yksi veto sport tarackeria, jolla dataa vaikka mega.

  Navikoinnissa voi siirtää päivässä 100kt- megan.

  Pari MMS viestiä päivässä yksi viesti sellaisen kolmesataa kiloa.
   
 5. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  En oikein ymmärrä mitä vaikeaa tuossa on, tuntemattomassa kaupungissa (saati maassa) joutuu helposti gps:ä käyttämään joka ikiseen paikkaan mennessä, lisäksi kertomasi kameran geotag tuo helposti yhteyskertoja - itse ainakin pystyn ottamaan +40 kuvaa päivässä helposti, väittäisin että moni muukin pystyy. Mikäs sen hienompaa että kuvissa on tagi ja voi kotosuomessa sitten katsella missä tarkalleen kuvat on otettu.

  Se että Sinä et 300 yhteyttä saa seitsemässä päivässä aikaan ei tarkoita että puhelintaan tehokkaammin käyttävät eivät siihen pystyisi - tuo nyt ei jokatapauksessa ole varmaan se jutun pointti. Aivan sama onko noita yhteyksiä 100, 295 vai 1000 niin datayhteyden hinta lienee ulkomailla samoilla perusteilla määräytyvä? Vai pystyykö tuon joku kiistämään..
  Turhaa siis yrittää ajaa asiaa tapasi mukaan sivuraiteille kysymyksillä ja ihmettelyillä jotka eivät ole oleellisia suuremmassa mittakaavassa asian kanssa.
   
 6. ilaril Vieras

  0   0   0

  Anteeksi vain, mutta pakko kommentoida tuota sanomaasi. Jos haluat nostaa kissan pöydälle, tulisi sinun varmaan tehdä se itse, kuin selittää täällä viesti toisensa jälkeen kuinka sinulla Bostonissa maksu sitä ja tätä. Oletko kokeillut muilla operaattoreilla ulkomailla a-gps:n käyttöä? Jollet, niin tämähän ei tosiaankaan ole mitään muuta kuin yksipuoleista dna:n kehumista, yhdestä asiasta. Eihän siinä mitään että pitää operaattoristaan, mutta viesti viestin jälkeen sama asia alkaa käydä puuduttavaksi ja informaatioarvo laskee.

  Jos haluat että joku lehti puuttuu tuohon epäoikeudenmukaiseen navigointiin ulkomailla, niin ehkä sinun kannattaisi siitä kirjoittaa suoraan jonkin lehden toimitukseen, tai vaikka yleisönosastolle. Mitä taas tulee odotukseesi että ihmiset valittaisivat operaattoreilleen tuosta vääryydestä(?), taitaa myös olla aika turha toive. Mitä forumeita seurannut niin enemmänkin tapa kuin poikkeus että apn rikotaan ennen matkaa ulkomaille jottei dataa varmasti siirry sitä kautta, tai vaihtoehtoisesti otetaan datalle roaming esto.

  Itse olen navigointia käyttänyt ulkomailla paljonkin, eikä siitä ole kertaakaan tullut datalaskua senttiäkään. Jos olen halunnut agps:ää käyttää, olen tehnyt sen wlanin kautta. Jollei wlania ole ollut käytettävissä, olen odottanut sen että laite saa fixin ja jatkanut matkaa. Lisäksi kun tietää miten gps toimii ja kauanko ns. paikkatieto on tuoretta, saa fixin saamiseen käytetyn ajan pidettyä varsin alhaisena.

  Se on hyvä jos olet dna:n toimintaan tyytyväinen ja hinnastokin on mieleisesi. Itse olen saunalahden tyytyväinen asiakas, enkä silti näe tarvetta kirjoittaa heille siitä kuinka syrjivää heidän ja teliasoneran datahinnoittelu on. Ja tämä siksi ettei minulla ole tietoakaan siitä mitä se hinta ulkomailla olisi. Sinulta ei ole saanut kuin dna:n hintoja, ilman vertailuja. Niinpä jatkossakin rikon apn:n ulkomaille suunnatessa ja käytän wlania kun sellainen tarjolla.

  Ja vielä viimeisenä: sehän vasta epäoikeudenmukaista olisikin jos joku supl.nokia.com olisi "edullisen datan" osoite. Vaikka kuinka suomessa ollaan, ei kaikilla ole Nokian puhelimia. Edes kaikilla kenellä on Nokian puhelin ei ole mapsia käytössä. Mutta se taitaa olla sivuseikka.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kirjoittaja puhui navigoinnista, 40-50 kertaa päivässä on aika paljon. Ei kamerasoftien pitäisi joka kuvalla erikseen palvelinyhteyttä ottaa, jos jokin uppi softa käytössä, niin sitten avainasemaa nousee mega hinta.

  Eli pointti oli a-gps yhteyksien määrässä, ei siinä kuinka montakertaa paikka vilasee tai montako kuvaa ottaa.

  Laitteissa on eroja, mutta jos lähdetään siitä että puolentunnin tauko navigointien/kuvaamisen/kaiken muun GPS käytön välillä, ei vuorokausi riitä. Aikoinaan, vanhemman sukupolvenkoneet voivat kylmetä nykyisiä nopeammin, vartin taukoilukin voisi olla mahdollista valveilla olo aikaan.

  Mailisoftalla, jossa riittävän pitkät välit yhteksien välillä, mutta sen verran tihesti että kymmeniä yhteyksiä syntyy päivässä, jokin vartin väli ei katkaise yhteyttä, tunnin väli taitaa tehdä niin ettei jätä yhteyttä auki. tuohon sitten jos listään A-GPS yhteyksi toistakymmentä. niin aletaan lähenee. esimerkin 40-50 päivittäistä yhteyttä.
   
 8. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  (Tätä kesken jäänyttä keskustelua käydään nyt ihan väärässä paikassa kun modet sensuroivat "kohu"-säikeen. Voisi ehkä jatkaa AGPS/VP-ketjuissa, mutta varsinaisesti, kuten huomautettu, operaattorien ulkomaandatahinnoittelu ei niihin osioihin kuulu. Haistan korruptiota ja kartellia yms. epämääräistä, mutta ehkä koko uutinen oli vaan niin järkyttävä, että modetkin menivät raiteiltaan eivätkä voineet uskoa faktoja.)

  Kommentteja seuraa edellisiin repliikkeihin (Soveltaja, jukra, ilaril):

  Katsoin juuri puhelimen logista, ja ei enää näy noita kesäkuun merkintöjä. Uusia muita merkintöjä tullut päälle liian paljon. Olisin ihan mielenkiinnosta (ja kaikkien puolesta) käyttänyt aikaa ja kirjannut kaikkien 295 yhteyskerran kellonajat taulukkoon. Sitten katsonut eri yhteyskertojen väliaikoja ja mm. verrannut kuinka monta noista täsmää otettuihin valokuviin. Valokuvia tuolta matkalta olen säästänyt 118 kpl. En tiedä kuinka monta yhteensä otin, kun huonot on poistettu. Tuntuma on, että noin 10% kuvista tulee poistettua myöhemmin huonoina tai tarpeettomina. Geotagi on 49 kpl noista 118:sta. Kuten AGPS-ketjussa mainitsin, Location Taggeri jostain syystä varsin usein kaatuu tai muuten vaan poistuu tausta-ajosta, ja siitä syystä useammassa kuvassa ei ole geotagia. Pitkiä aikoja se varmaan oli poissa ajosta. Kuitenkin päivittäin aamulla käynnistin sen ja useasti päivän kuluessa kun piti vaihtaa akkua. (mulla oli 2kpl 1200 mAh N95-akkua käytössä päivittäin)

  Muissa ko. ketjuissa on lisää tietoa käyttöprofiilistani, mutta väitän ettei se poikkea kovinkaan paljon normaali turistikäytöstä, jos uskaltaa siis pitää AGPS- ja verkkoperusteisen-avustuksen päällä puhelimessa ja käyttää siis paikannusta. (Ilman noita paikannus toimii romuttavan hitaasti.)

  Soveltaja:
  40 - 50 kertaa päivässä kuulostaa paljolta, mutta se vaan nyt tuli ilman mitään kikkailua. En kesäkuussa vielä arvannut koskaan vertaavaani ja analysoivani myöhemmin datakäyttöä. Innostuin vaan tekemään sen, kun joku aloitti AGPS-ketjun ja selkeästi ihmisillä uupui käsitys miten AGPS toimii ja maksaa ulkomailla. Matkan aikana vain katsoin pari kertaa ettei data-kokonaislaskuri alkanut ottaa kierroksia, ja siis että tyypillisesti paljon dataa käyttävät sähköposti ja surffaus meni varmasti WLAN:ien kautta. (Oli Wefi-sovellus käytössä.) Ja siis kyse laajemmin paikannuksesta, ei pelkästä aktiivisesta navigoinnista.

  Location Tagger, Sportstracker ja Nokia maps kaikki käyttävät Location API:a. Location API:n mielestä 295 kertaa oli aiheellista käydä hakemassa AGPS- tai verkkopohjainen-avustus ja käyttää dataa. En ole tutustunut Location API:iin, että voiko siinä sovellus pakottaa Location DL:aa hakemaan avustettu tieto ja saada tarkka paikka heti, eikä alkaa laskemaan edellisestä paikasta muutosta pelkän uuden GPS-tiedon perusteella; jolloin voisi ajatella että esim. Location Tagger on liian agressiiviseksi koodattu. Ei se LT kyllä tarpeeksi agressiivinen nytkään ole, kun ei läheskään aina onnistu geotaggaamaan kuvia.

  KUITENKIN, miksi pitäisi Symbianin alkaa tekemään kludgeja ja monimutkaisuuksia hyvin toimivaan systeemiin, vain koska Suomessa kahdella operaattorilla (Sonera, Elisa) on epäreilu laskutuspolitiikka ulkomaan datassa? Ei tietääkseni operaattorien toisiltaan veloitettavissa roaming-laskuissa ole mitään tälläisiä keinotekoisia 50kt pykäliä, tai ainkaan per yhteyskerta. Kyllä suomeksi sanottuna teitä S+E+SL+TF-asiakkaita kusetetaan. DNA:ta ei turhaan sanota reiluimmaksi operaattoriksi Suomessa. Muitakin syitä löytyy, jos vähän tutkii pienellä präntättyjä tekstejä.

  Olen samaa mieltä, ilaril, että sekin on ihan turhaa ja epäreilua kludgetusta jos vain supl.nokia.com-osoitteeseen otetut yhteydet käsitellään eri tavalla laskutuksessa. Vika ja ongelmahan on epäreiluissa MLY:eissä joita S+E käyttää. Jos tauti korjataan, ei laastareita tarvitse liimailla ja vaihdella joka paikkaan.

  ilaril: On tosi sääli ettet uskalla AGPS:aa ja verkkoperusteista paikannusta käyttää operaattorisi hintapolitiikan vuoksi. Ilman noita avustavia tekniikoita paikannus ja navigaatio omasta mielestäni on käyttökelvottomia ja turhauttavia puhelimilla. Et liikkeessä ollessasi löydä tarpeeksi tiheästi WLAN-verkkoja, vaikka olisi joku automatisoiva agentti kuten Wefi-käytössä.
  btw, millä puhelinmallilla väität käyttäväsi AGPS:aa (tai VP:ta) WLAN:n yli toimivasti?
  Oma valintasi kuitenkin jos et halua asiasta operaattorille päin purnata, jokainen tyylillään. Mutta jos joku muu SL asiakas vaivautuisi, eikö se sinustakin olisi hyvä jos epäreiluun hinnoitteluun tulisi muutos?

  Kun kerroit ettei sinulla ole tietoakaan mitä hinta ulkomailla olisi, niin ymmärrän hyvin. SL:nkin hinnasto oli varsin epämääräinen. AGPS-ketjussa noita hinnastoja on käyty läpi ja mietitty mitä maksaisi eri liittymillä. Voin kertoa, että SL:lla muistaakseni oli 50 kt MLY joka maassa ja esimerkkinä olleessa 7-päivän käyttökokemuksessa hinta olisi ollut n. parisataa euroa (vs DNA 9e)

  Ja ilaril, uskotko tosiaan että puhelin toimisi eri tavalla ulkomailla tässä paikannusasiassa jos kotioperaattori olisi joku toinen? Minä en usko. (jonkin verran alla olevaa tekniikkaa tuntevana). Mutta vastaus kysymykseesi, ei, en ole kokeillut muilla operaattoreilla samanlaista 7-päivän reissua. En edes uksaltaisi koska tiedän niiden hinnoittelun. Niin no, ethän sinäkään uskalla.
  Eihän me voida saada näitä muita esimerkkitapauksia palstalle kun kaikki muut paitsi DNA-asiakkaat sulkee avustavat tekniikat tai paikannuksen pois ulkomailla kun eivät uskalla!
   
 9. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29296
  Tykkäykset:
  7552
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Soita Karpolle jospa tekisi ohjelman.

  Raiteiltaan meni ketju jos mikään. Kolmisen sivua turhaa läpätystä ja DNA:n mainostusta ja niinkin vankalla kokemuksella kuin yksi reissu Bostoniin. Olihan tietty linkattu muihin ketjuihin mutta se ei pelkästään riitä väitöksen tueksi jotta DNA olisi halvin operaattori AGPS-käytössä ulkomailla.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos jätetään verkkopohjainen pois, niin ilmeisesti sinun koneesi sitten tekee noin.

  Jos jokin ohejelma tarvitsee paikkatietoa, ja GPS on jo käytössä, niin ei sen pitäisi mitään yhteystarvetta aiheuttaa. Nykykoneissa, vaikka GPS ei olisikaan päällä, niin "lämpimän" GPSn käytön ei pitäisi aiheuttaa yhteystarvetta.

  Jos yhteys on auki jo ennestään, niin ei siitä tietenkään uutta yhteystarvetta synny.

  Nokia S60 koneissa sammuttaminen ja tuo sinun akunvaihto aiheuttaa sen että sen jälkeinen GPSn käyttö aiheuttaa a-gps yhteyden.

  Jos nykyluurilla käytät kameraa aktiivisesti A-GPS tagituksella, vaikka tahtaa vartin välein GPS fixi, niin eipä taida montaa yhteyttä syntyä.

  Jos samaan aikaa käytät Sport Trackkeria niin A-GPSn takia ei pitäisi syntyä uusia tarpeita jos tuolal kameralla sitä pidät kuumana. Spoert Trakkeri tietenkin voi ottaa omia yhteyksiä palvelimeensa, mutta niitähän ei nyt pohdittu.

  En tiedä miten olet erottanut nuo a-gps yhteydet muista yhteyksistä, ei mitään henkilökohtaista, vaikutivat vain kovasti määränä joten varmaan ymmärrät että tulee mieleen että jotain muutakin syytä yhteyksiin.

  (Oletuksena että käytetään A-GPSää, pelkällä sisäisellä, tai BTn kanssa ei tarvetta yhteyksille)
  Eihän sitä mihinkään ole sensuroitu.

  No kun vähän rauhoitutaan, niin taisi olla jo aika mones ketju jossa asiaa mainittu, ja oli aika kovasti mainostus henkinen ja yliampuva, joten tuskin yllätys että jumahti kiinni. samaa voi tällekkin käydä.

  Taisivat käistellä aivan samaa - asiaa, jopa samaa matkaa....
   
 11. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  No mikä riittää? AGPS-ketjussa, johon oli linkki, alustavasti käytiin hakemassa ja linkittämässä kaikkien operaattorien hinnastot ja tultiin siihen johtopäätökseen että kaikilla muilla paitsi DNA:lla on tuollainen MLY, joka myös varmistui ainakin Saunalahden osalta että pamahtaa per yhteys vaikka siirrettyä dataa olisi 1kt, eli voidaan ajatella samalla datayhteyden aloitusmaksuksi. Kun MLY on käytössä, on aivan sama mitä muita pieniä hinnaneroja on datahinnoissa, mutta nuo MLY:t ja niiden kertyminen AGPS/VP-käytössä raksuttaa ison ulkomaandatalaskun. Eri liittymille voisi laskea jopa AGPS/VP-yhteyden tyypillisen yksittäishinnan.

  DNA: AGPS 4.7 ce, VP 1.6 ce
  SL: AGPS 73 ce, VP 73 ce
  Tuostahan se 15-kertainen (tai 46-kertainen VP) hinnanero DNA:n ja muiden välillä ehkä näkyy ymmärrettävämmin.

  Ko. ketjussa olisi varmaan keskustelu jatkunut koska "joku" sitä mieltä vieläkin ettei väite ollut riittävästi perusteltu vieläkään, mutta "joku" katsoi että aihe olisi loppuun käsitelty ja pisti lukon päälle.

  AGPS ja verkkoperustainen nyt vaan toimivat noin ainakin N95-8GB:ssa. Ei vaan Bostonissa, vaan yleensäkin. Olin eilen Turussa katsomassa purjelaivoja. Sportstrackeria, Location Taggeria ja Nokia Mapsia. Jossain vaiheessa iltaa käynnistin myös Google Mapsin, joka sitten piti data-yhteyttä auki jatkuvasti ja haki karttoja tarpeen mukaan. Yhteyskertoja Turussa ollessa kertyi 9 kpl. 7 ensimmäistä on selkeästi pelkkää AGPS/VP-yhteyksiä, koska siirretty dataa per yhteys alle 10 kt.

  Jos oltaisiin oltu ulkomailla, DNA:lla olisi maksanut noi 7 AGPS/VP-yhteyskertaa (yksi päivä) ylöspäin pyöristäen:
  7 * 10kt / 1024 kt * 7.96 e/1024kt = 54 ce.
  Saunalahdella: 5 e 11 ce, tai 511 ce, 9.5-kertaa enemmän.

  Toki olisi mielenkiintoista nähdä tai lukea palstalta muiden puhelinmallien AGPS/VP-dataprofiili samanlaisessa käytössä. AGPS-ketjuun niitä voi keräillä ja katsoa sitten onko tämä N95-8GB vaan poikkeustapaus kun ei pysty pitämään yhteyttä auki vaikka dataa ei liiku.


  Suuri osa ko. DNA-paras ketjusta oli myös OT-puhetta siitä onko AGPS tai GPS yleensäkään tarpeellinen ulkomailla, jolloin operaattorilla ei olekaan niin väliä. Mutta ketjun otsikko ja aihehan ei ollut siitä. Varsin tarkasti otsikon täsmensin jotta ei jää epäselvyyksiä. Kun otsikossa jo mainitaan DNA, niin tottakai DNA:n hintaa ja esimerkkitapausta sitten jauhetaan niin monta kertaa kun jou vielä epäilee otsikon väitettä?!

  Väärin hutkittu modeilta. Tosin itseltänikin huonosti kirjoitettu kun en arvannut asian ärsyttävän niin monia. Olisi pitänyt kirjoittaa kuin itsepäisille lapsille joille pitää saada ujutettua idea kuten se olisi heidän oma ideansa lopulta jolloin ei tule vastareaktiota. Toisaalta kun tietää kytkysopimusten määrän Suomessa, ja miten siinä sitten ollaan naimisissa huononkin operaattorin kanssa, niin olisi pitänyt arvata että tunteita herättää jos sattuu olemaan väärällä operaattorilla.
   
 12. Panda Vieras

  0   0   0

  Tuo viimeinen kappale kertookin jo kaiken. Vieläkö sä kauan jaksat?
  Posted via Mobile Device
   
 13. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29296
  Tykkäykset:
  7552
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tämä nimenomaan ratkaisi asian. Ihan vakavissasiko tuollaisia lauot?

  Itsepäisiä lapsiakin varmaan foorumille mahtuu mutta oletko ajatellut että viestin olisi voinut kirjoittaa muotoon jossa jotain vertailua on eikä vain viittauksia muihin ketjuihin. Toiseksi, et perustellut kunnolla muiden operaattoreiden korkeita hintoja vaan tolkutit DNA:n halpuutta. Monesti käytit "useita satoja euroja" lausahdusta. Mistäköhän nuo lukemat olet temmannut. Ei ainakaan mitään faktaa ollut esittää.

  Operaattoreita käytän jos jonkinalaista ja on kytkyä ja ei kytkyä mutta mitenköhän se nyt liittyy tähän aiheeseen mitenkään. Onko nyt sitten käyttämäni operaattorit vääriä kun niillä on saa jopa useiden satojen eurojen laskut ulkomailla. Kaipa sitten ja sitä myöden siis sinun viestejäsi saisi moderoida vain DNA:n kanssa tekemisissä oleva mode jottei vaan tulisi sellaista kuvaa ettei turhia mainoskamppanjoita täällä poistella.
   
 14. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Alunperin hintakeskustelua käytiin AGPS-ketjussa, mutta sitten joku mode toivoi että operaattorien datahinnoittelun vertailu siirretään toiseen ketjuun, jonka siis myös sitten tein.
  Kuitenkin AGPS-ketjussa (ja verkkopohjainen paikannus-ketjussa) oli perusasioita hintakeskustelun pohjalle niin paljon, että olisi ollut turhaa käydä niitä kaikkia uudestaan läpi, paitsi sitten kun jotkut eivät suostuneet käydä lukemaan aloitusviestissä olleita linkkejä, vaan piti todellakin vääntää rautalangasta jälleen uudestaan mistä se moninkertainen hintaero DNA:n ja muiden operaattorien välillä syntyy.

  En nyt käy tarkistamaan, oliko siellä miten useasti "pari sataa euroa" tai "useita satoja euroja", mutta oletetaan että olisin ollut kahden viikon matkalla ja siis AGPS/VP-sessioita olisi siten ollut n. 600, noh, oletetaan että olisin liikkunut toisella viikolla vähemän ja niitä olisi yhteensä ollut 400 - 500.

  Saunalahti:
  73 ce * 600 = 438 e.
  73 ce * 500 = 365 e.
  73 ce * 400 = 292 e.

  Mielestäsi "satoja euroja"-varoitus ei ole perusteltu?
   
 15. Panda Vieras

  0   0   0

  Mikä ihme sitten oli syynä tähän ketjuun operaattorit-osiossa kun itse asia oli kuitenkin eri ketjuissa kokonaan eri osiossakin? Ei tule mieleen toista yhtä hajallaan olevaa sekasotkua, yksi asia täytyy lukea kolmesta eri ketjusta ja kun tätä kritisoi aletaan haukkua lyttyyn? En ymmärrä vieläkään.
  Posted via Mobile Device
   
 16. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29296
  Tykkäykset:
  7552
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Näin olenkin väittänyt. Taasko vääntelet sanojani / laitat niitä kirjoituksiini?

  Nyt alkaa olemaan viestit pikkuhiljaa vertailumuodossa. Saunalahden näköjään nyt otit vain minun kiusakseni kun se kerta tuossa sigussa lukee. Ihan oikeasti, tee vertailutaulukko kaikilta kotimaisilta operaattoreilta ja sitten julistetaan ketä on halvin. Noilla ammuksilla nyt ei hintakilpailussa voittajan titteliä saada.

  Edit: Esitetyt faktat ovat nyt liittyneet kahteen operaattoriin ja kahteen kohdemaahan.
   
 17. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Joo, mustakin tosi huonoa kun on hajallaan. Mutta alunperin AGPS-ketjussa ei saanut keskustella hinnoista (kimmo) ja sitten Operaattorit osiossa hinnoista keskustelu katsottiin mainostukseksi (Qwertyi) kun hinnanero oli niin valtava DNA:n ja muiden operaattorien välillä että sitä automaattisesti luulee markkinointitempuksi, vaikka kysymyksessä on ilmeisesti alun perin ajattelemattomuus muilla operaattoreilla johon sitten eivät vaan ole viitsineet puuttua kun asiakkaatkaan ei valita vaan kytkevät AGPS/VP:n pois ulkomailla.

  Jos modet haluaisi siistiä, voisi nämä tässä ketjussa olevat liittää/siirtää alunperin lukitun ketjun perään, koska sinnehän ne kuuluisi loogisesti. Toisaalta se "tarvitaanko paikannusta ollenkaan ulkomailla" alikeskustelu taas ei siihen ketjuun Operaattorit-osassa kuuluisi.

  Qwertyi: siellä AGPS-ketjussa on käyty kaikki suomen operaattorit läpi. Kaikilla muilla kuin DNA:lla laskutus toimii samalla tavalla epäreilusti mitä Saunalahdella. MLY on käytössä ja jokaisesta erillään olevasta AGPS/VP-yhteydestä napstahtaa MLY.
   
 18. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29296
  Tykkäykset:
  7552
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Nyt taas väännetään sen vertaa moderaattorien sanomisia ja tekoja jotta aletaas miettimään ja lukemaan mitä ollaan sanottu.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ynnää käytännö läheisempi esimerrki, esim Norjasta (Netcom, TeleNor). DNA, Elisa(voda) roaming hinnoilla

  Päivittän esim. 10 yhteydenaloitusta, joka vastaisi nyky luurilla vilkasta a-gps:s käyttöä, eli paljon kuvia kameralla ja jonkin verran karttasovelluksen käyttöä ja ehkä joidenkin reittien sport tracker lokitusta.

  Data siirtoa vaikka sellainen mega - pari päivässä, eli jonkin verran sport tarcker tai kartta softan datasiirtoa, pari "MMS" kokoista kuvaa jne.

  Japanista sama vaikka SoftaBankin verkossa.

  Niin saadaan vertailuun mittasuhteita ja ETA maa ja kaukaisempi maa käytöstä, tuosta Bostonin ilmeisen huimasti pätkivästä käytöstä onkin useampi viestiä laskelmia.
   
 20. ilaril Vieras

  0   0   0

  Ihan oikeasti? Siis onko sinulla joku tarve saada toisten teksti vastaamaan omaa käsitystäsi, vaikka sitten muokkaamalla sitä mieleisekseen tai tulkitsemalla "vapaasti" (eli keksimällä päästä sen mitä oikeasti yritin sanoa).
  Missä kohtaa tästä tuli uskalluksen asia? En pelkää pimeää, en mörköjä enkä edes nykyteknologiaa. Hämähäkkejä kyllä, teknologiaa en. En käytä mitään wlania kummempaa datayhteyttä ulkomailla koska puhelimessa voi olla/on ohjelmia jotka yrittävät dataa käyttää. Tällöin ei tule yllätyksiä laskuissa, olkoon operaattori mikä tahansa.
  Jos sinun mielestäsi navigointi ei toimi ilman avustusta, niin se on aivan sinun oma mielipiteesi. Kummasti maailmasta tuntuu löytyvän ihmsiä jotka pärjäävät vallan mainiosti pelkillä naveilla. Itse pystyn navigaattoria käyttämään pelkän gps:n varassa.

  Ja jottei nyt kävisi liian vaikeaksi, niin itse käytän avustusta vain määrittääkseni paikan jossa olen sillä hetkellä. Olkoon se sitten kahvio keskellä kaupunkia tai majatalo kaukana kaikesta sivistyksestä. Tässä avustuksen idea ei ole mitään muuta kuin nopeuttaa fixin saamista. Tämän jälkeen laitteella on tieto siitä missä se summittain on, jonka mukaan on myös tieto mitkä sateliitit ovat "näkyviä" siihen paikkaan. En nyt ulkoa muista kuinka pitkään se tieto on "ajankohtaista", mutta yön yli selvinnyt aina.
  Ja jollen avustusta tuonvertaa käyttäisi, avaisin gps:n vain aiemmin selvittämään sijaintinsa. Kyllä se kummasti toimii myös siten.
  (Ja jottei nyt käytöstä tulisi lisää porua, niin kerrottakoon että käytän suunnistukseen, siis sellaiseen autottomaan versioon, Magellan GPS 320 -laitetta. Tuo on vuosituhannen alusta ja kylmäkäynnistys taisi olla 90sek luokkaa, lämpimän ollessa 30sek).

  Ja edelleen: en käytä avustusta kuin senhetkisen sijainnin määritykseen. En ole niin tekniikasta riippuvainen ettenkö osaisi myös järkeäni liikkuessa käyttää.
  Nykyinen puhelin on HTC:n Touch Pro2, navina Tomtom 7. Hyvin tuntuu perille opastavan.

  Minulle on sinänsä aivan sama mikä operaattorini data-roaming laskutus on, sillä se on enemmän kuin se data josta suomessa maksan. Jos joku saa aikaan muutoksen, että data maksaa sentin per siirretty mega ulkomailla, niin voin sitä käyttää. Silloinkaan se ei tosin ole agps jolle sitä käyttäisi, vaan uutisten lukemiseen (jonka, yllätys yllätys, voi myös hoitaa wlanin läpi sellaisen ollessa kohdalla. No harm done).

  Siinä meillä varsinainen daredevil (sori, ei nyt suomi toimi). "Et varmasti uskalla käyttää [operaattorisi, muun kuin dna ilmaisesti(?)] roaming-dataa matkallasi!" Jollen näe pakottavaa tarvetta avustuksen käytölle matkoilla, niin miksi sitä käyttäisin? Suomessa se tulee vähän kuin automaattisesti siinä mukana, niin saa olla. Ensimmäinen puhelin jossa oli sisäänrakennettu gps, toimi navigointiin loistavasti eikä kertaakaan jäänyt etsitty paikka löytämättä. Tämä puhelin oli Nokian E90, kesällä kaksi vuotta sitten. Fixin sai lämpimänä nopeasti, kylmänä todella hitaasti. Silti lentomatkakaan ei tilannetta vaikeuttanut, koska hain laitteelle fixin lähtökentällä ja koneessa jätin laitteen ikkunan viereen (ja vielä luvan kanssa). Kun pääsin perille oli laite kartalla ja kaikki tyytyväisiä (no, minä olin. Se riittää).

  Järkeä saa ja pitää käyttää. Jos se on uskalluksen asia sinulle miten puhelintasi oheistoimintoineen käytät jossainpäin maailmaa, niin onnea elämään. Selittää kyllä kirjoituksesta aivan tarpeeksi.
   

Jaa tämä viestiketju