Vastakkainasettelun aika ei ole ohi Galaxy S8:ssa: Samsung ei ole Googlen kaveri

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22417
Reaktiopisteet
216


Samsungin uudet Galaxy S8 -puhelimet nostavat jälleen esiin, kuinka erillään Android-puhelinten suurin valmistaja Samsung ja Androidia kehittävät Google oikein kulkevat.

Googlella on oma Daydream-virtuaalitodellisuusalustansa, jota Galaxy S8 ja Galaxy S8+ eivät tue. Sen sijaan Samsung jatkaa Googlen kilpakumppanin Facebookin omistaman Oculusin kanssa Gear VR:llä.


Gear VR:n mukana tulee jatkossa ohjain.


Galaxy S8:n ohjelmiston suurin uutuus on Bixby. Google Assistantin sijaan Samsungin uudessa huippupuhelimessa on sen oma virtuaaliavustaja. Bixbyn Home-näkymä kerää yhteen korttimaisesti tietoja – aivan kuten Google Now jo pitkään. Lisäksi Bixby toimii puhumalla sekä kameran kautta (Bixby Vision, joka tunnistaa paikkoja, asioita ja esineitä).


Bixbyn Home-näkymä muistuttaa paljon Google Now’ta.


Myöskään Galaxy S8:n näytön alareunaan siirtyneissä toimintopainikkeissa Samsung ei seuraa Androidin oletustyyliä tai järjestystä. Galaxy S8:ssa oletusasetuksin avoinna olevien sovellusten painike löytyy kotipainikkeen vasemmalta puolelta ja takaisin-painike oikealta – päinvastoin kuin vakiona Androidissa. Tosin painikkeet saa halutessaan asetuksista valittua myös toisin päin. (Aivan samoin Galaxy S8 on myös todellisuudessa Daydream-valmis – kikkailemalla tuen saa jatkossa käytöön).


Samsung Galaxy S8 ja S8+. Alla S8+:ssa toimintopainikkeet oletusjärjestyksessä, ylimmäisessä järjestystä on asetuksista muutettu.


Eikä sovi unohtaa, että Samsung jatkaa veljeilyä myös Microsoftin, Facebookin ohella Googlen toisen merkittävän kilpakumppanin, kanssa. Microsoftin sovellukset löytyvät tehdyn sopimuksen ansiosta Galaxy S8:sta esiasennettuna, Microsoft myy erikoisversiota Galaxy S8:eista omissa kaupoissaan ja myös uuden DeX-työpöytäkäyttötilan kanssa Samsung on tehnyt yhteistyötä Microsoftin kanssa.

Aivan pelkkiä vihollisia Samsung ja Google eivät kuitenkaan ole. Google on ottanut hyvin vastaan Galaxy S8 -puhelinten näytön uuden 18,5:9-kuvasuhteen sekä pyöristetyt kulmat ja kannustaa sovelluskehittäjiä sovittamaan sovelluksensa niiden kanssa yhteensopivaksi. Tässä kohtaa intressit kohtaavat, kun ne monissa muissa asioissa ovat tänä päivänä Samsungilla ja Googlella päinvastaisia.

Samsungin omapäisyys heikentää ainakin Googlen mahdollisuuksia tarjota omia käyttökokemuksiaan laajasti. Vaikka maailmanlaajuisesti Samsungin markkinaosuus älypuhelimissa on noin viidennes, toimittaa se länsimaissa myydyistä Android-puhelimista huomattavasti suuremman osan.

Sopii myös kysyä, hyötyykö Samsung todella omista kehityshankkeistaan niiden panostusten vaatimalla tavalla vai olisiko sen parempi palata ruotuun ja Googlen kumppaniksi jatkuvasti tähän laajentuneen vastakkainasettelun sijaan.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom