Mobiili.fi Varoitus 8tabletista – älä osta puhelinmyyjältä törkeän ylihintaista tablettia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmyyjiin kannattaa yleensäkin suhtautua varauksella, mutta erityisen varovainen kannattaa olla 8tablet-tablettilaitetta kauppaavan myyjän soittaessa.

  Mobiili.fi kehottaa vahvasti jättämään tarttumatta 8tablet-puhelinmyyjän tarjoukseen. 8tablet-nimisiä tabletteja yritetään myydä puhelinmyynnillä, yhteydenottojen kohdistuessa ainakin ensisijaisesti yrittäjiin ja yrityspäättäjiin.

  Ainuttakaan järkevää perustetta 8tabletin ostamiseksi emme keksineet, sen sijaan monia syitä jättää laite ostamatta paljastui asiaa tutkiessamme. Kuulimme 8tabletista sitä kaupanneen puhelinmyyjän soiton kohteelta. 8tabletista ei hakujemme perusteella ole toistaiseksi uutisoitu tai keskusteltu vielä julkisesti lainkaan verkossa ennen tätä artikkeliamme. Tarkkaa tietoa 8tabletin puhelinmyynnin aloitusajankohdasta ei ole, mutta kirjoitushetkellä kyse lienee joidenkin kuukausien ajan vaihtelevalla laajuudella käynnissä olleesta operaatiosta.

  Verkkosivuillaan 8tablet markkinoi nyt uutta R8-tablettilaitetta, jonka myynnin kerrotaan alkavan 1. marraskuuta ja laitteen “ennakkovaraajan tarjoushinnaksi” mainostetaan 689,90 euroa.

  [​IMG]
  8tablet-sivuilla markkinoidaan uutta R8-mallia

  [​IMG]
  R8-tabletin tekniset ominaisuudet


  R8-tabletti vaikuttaa räikeästi ylihintaiselta, sillä sen sisältämien teknisten tietojen perusteella oikea hintataso tämän luokan Android-tabletille löytyisi nyt noin 300 euron tai alle kieppeiltä. R8-tabletissa luvataan olevan esimerkiksi 7,9 tuuman näyttö 2048×1536 pikselillä, MediaTekin 8-ytiminen MTK8392-järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 8 ja 2 megapikselin kamerat sekä 3G-mobiiliverkkoyhteys Wi-Fin lisäksi. Android-käyttöjärjestelmästä laitteesta kerrotaan olevan versio 4.4.2.

  Poikkeuksellisen kova hinta on kuitenkin vain ensimmäinen syistä, joiden vuoksi 8tablet kannattaa jättää ostamatta.

  8tablet-verkkosivustolla ei mainita yritystä, joka laitetta myy. 8tablet.fi-verkko-osoitteen omistaa kuitenkin Novus Tablet Technology Finland Oy.

  [​IMG]
  8tablet.fi-verkko-osoite kuuluu Novus Tablet Technology Finland Oy:lle


  Novus on myös kaupannut tabletteja jo pidempään puhelinmyynnillä. Eri verkkofoorumeilta löytyy runsaasti keskusteluja, joissa viesteissä tulevat esiin tablettien toimitusongelmat. Keskusteluihin osallistuvat kertovat maksaneensa laitteistaan ennakkomaksun, minkä jälkeen he ovat joutuneet vähintäänkin kyselemään niiden saapumisen perään ja esimerkiksi osa kertoo turvautuneensa asianajajansakin ja poliisin apuun tapauksensa osalta – muun muassa rahojen palauttamiseksi saapumatta jääneistä laitteista.

  [​IMG]
  Novus Tablet Technology Finland Oy jättänyt veroja maksamatta


  Novus Tablet Technology Finland Oy:n luotettavuutta nakertavat myös sen verovelat. Verohallinto on jättänyt yritystä vastaan protestin 30.6.2015 saatavistaan, jotka tuolloin olivat 25 944 euroa (linkki Taloussanomien sivuille). Verottajan verovelkarekisterissä 16. syyskuuta päivitettynä tietona näkyy myös verovelkaa yhä olevan “vähintään 10 000 euroa”, minkä lisäksi yrityksellä todetaan olleen puutteita kausiveroilmoituksen antamisessa.

  [​IMG]
  Novuksen verovelka on yhä olemassa


  Novuksen verkkosivuilla kerrotaan, että yritys on perustettu vuonna 2009 – kuten myös 8tablet-sivuila viitataan yrityksen historiaan. Suomessa Novus Tablet Technology Finland Oy on kuitenkin perustettu vasta vuonna 2013, tuolloin EAVN Oy –toiminimellä. Novus on kuitenkin voinut aloittaa toimintansa ulkomailla jo aiemmin. Yrityksen toiminnan laajuudesta muissa maissa on vaikea saada selkeää kuvaa, mutta ainakin yrityksen englanninkielisten UK-verkkosivujen mukaan yrityksellä olisi yhä osoite Birminghamissa.

  [​IMG]
  Novus kertoo toimivansa laajasti myös ulkomailla, mutta ulkopuolisista lähteistä toiminnan luonteesta on vaikea saada kattavaa kokonaiskuvaa


  Novuksen brittisivuilla esitellään myös Novus R8 ja Novus G8, joita täällä myydään nyt siis 8tablet-nimellä. Yksi järkeenkäypä mahdollinen selitys eri myyntinimelle Suomessa on, että Novus-nimi on täällä jo tahriintunut verkkokeskusteluissa.

  [​IMG]
  Briteille R8:a myydään yhä Novus-nimellä toisin kuin Suomessa


  Samassa saagassa 8tabletia ja ilmeisesti ajallisesti myös Novusta edelsi tablettien puhelinmyynti ainakin vielä yhden DS Digital Standards Finland Oy –nimisen yrityksen kautta. Myös sen toimintamalli vaikuttaa verkkokeskustelujen perusteella noudattaneen täysin samaa linjaa, jossa erilaisia kiinalaisvalmistajilta tilattuja tablettilaitteita yritetään myydä hyväuskoille yritysasiakkaille puhelimitse – ja kovaan ylihintaan.

  Tämä DS Digital Standards Oy asetettiin konkurssiin 16.2.2015.

  [​IMG]
  8tabletiin ja Novukseen johtohenkilöltään kytkeytyvä DS Digital Standards Oy on konkurssissa


  Sekä Novus Tablet Technology Finland Oy:n että DS Digital Standards Oy:n toimitusjohtajana ja hallituksen ainoana jäsenenä toimii Jukka Tapani Nylander.

  Yritimme onnistumatta tavoittaa puhelimitse Jukka Nylanderia vastaamaan kysymyksiin 8tabletista ja siihen kytkeytyvästä kyseenalaisesta historiasta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju