Mobiili.fi Varo tätä Internet-pilaa: verkkosivu kaataa puhelimesi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Jotkut yksilöt tuntuvat saavan nautintoa häiritsemällä kanssaihmisten verkkokäyttöä. Uusin esimerkki tästä on ilkeämielinen verkkosivusto, jota jakamalla pyritään hidastamaan tai kaatamaan ihmisten älypuhelimia.

  Lukuisat ihmiset ovat viime päivinä huvitelleet jakamalla crashsafari.com -nimistä verkkosivustoa. Levitystä on nähty piilotettujen tai lyhennettyjen linkkien muodossa erityisesti Twitterissä.

  Nimensä mukaisesti crashsafari.com kaataa Safari-selaimen ja yleensä myös koko selainta käyttäneen laitteen. The Guardianin mukaan sivusto ylikuormittaa selaimen luomalla kasvavan merkkisarjan, joka valtaa osoitepalkin. Hetken kuluttua selain kaatuu rasituksen johdosta täysin. iPhoneilla ja iPadeilla tapauksen käsittely kaataa todennäköisesti selaimen lisäksi koko puhelimen.

  Applen laitteet tuntuvat olevan pääuhri, mutta sivusto saattaa aiheuttaa ongelmia myös muille käyttäjille. Ainakin Chromea käyttävät Android-laitteet alkavat tahmata tuntuvasti sivustolle eksymisen jälkeen. Samoin PC- ja Mac-käyttäjät voivat kohdata ongelmia.

  Crashsafari.com muistuttaa viime vuonna nähdystä ajanjaksosta, jolloin käyttäjät lähettelivät toisilleen iPhonen kaatavaa tekstiviestiä. Tällä kertaa ongelmiin joutuminen vaatii kuitenkin uhrilta aktiivisempaa osallistumista. Tulevina päivinä kannattaa siis olla varovainen ja väistää epäilyttäviä, naamioituja linkkejä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju