Mobiili.fi Varo potentiaalista kiusaa: tietty päivämäärä tekee iPhonesta käyttökelvottoman

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2125
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Tietotekniset laitteet ovat edistyksellisyydestään huolimatta hauraita. Bugeja ja turva-aukkoja jää monimutkaisiin ohjelmistoihin lähes väkisin ja nokkelat kiusantekijät osaavat ikävä kyllä hyödyntää niitä omaksi edukseen – tai muiden haitaksi. iPhoneista näyttää nyt löytyneen uusi ohjelmistobugi, joka saattaa aiheuttaa ongelmia väärissä käsissä.

  YouTube-käyttäjä Zach Straley julkaisi eilen videon iPhonesta löytyneestä bugista, joka voi tehdä koko laitteesta käyttökelvottoman. Mikäli iPhone 5s:stä tai sitä uudemmasta puhelimesta sulkee päivämäärän automaattisen päivityksen, asettaa päivämääräksi 1. tammikuuta 1970 ja käynnistää laitteen uudelleen, jumittuu iPhone alun Apple-logoon. Tietyn laitteen lisäksi bugi vaatii nähtävästi vähintään iOS 8 -käyttöjärjestelmän.

  [​IMG]
  Apple iPhone 5s


  Straleyn mukaan päivämäärällä jumitettua laitetta ei saa kotikonstein pelastettua edes tietokoneen kautta palauttamalla. Toisaalta AppleInsider kertoo joidenkin käyttäjien raportoineen laitteidensa elpyneen joidenkin tuntien kuluttua. Toiminta on tosin näissäkin tapauksissa ollut hyvin hidasta.

  Aiemmin olemme nähneet muun muassa iPhoneja kaatavia tekstiviestejä sekä selaimia ja laitteita kaatavan verkkosivun. Uusin päivämääräbugi ei ole aivan yhtä helppo hyödyntää kiusantekomielessä, mutta siitä kannattaa silti olla tietoinen esimerkiksi omaa puhelinta toiselle lainattaessa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju