Varastettu Ipad 4 Cellular, miten toimii lukittuna?

Keskustelu osiossa 'Tabletit', aloittaja Antiko, 15/8/13.

 1. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Hei, tietääkö joku miten toimii Ipadin kadonnut tila? Isäni Ipad varastettiin taannoin, ja ilmoitimme sen kadonneeksi Apple-liikkeessä. Laite ei näkynyt verkossa, mutta tänään se pulpahti verkkoon rautatieasemalla (isäni on käyttänyt junaverkkoa, johon laite lienee liittynyt automaattisesti).

  Ipad lähetti isälleni sähköpostia ja nyt olemme katselleet laitteen matkaa pitkin Suomea (viimeeksi välillä Tampere-Parkano). Kiinnostaisi tietää, mitä laitteella voi nyt tehdä. Apple myyjän mukaan laite on mennyt jotenkin lukitustilaan, mitähän tämä tarkoittaa? Ja miten kauan laite lähettää paikkatietoja?

  Onko varas nyt huomannut, että laite on lukkiutunut? Voisinko esim. soittaa laitteeseen Skypellä tai Facetimellä? Voisinko kirjoittaa viestin laitteeseen? Vai onko laite täysin mykkä käyttäjälle?

  Mitenkäs laitteen jail breikkaus? Onnistuuko tuo edes? Vai lähettääkö laite tietoja imei-koodin perusteella?

  (Ja rikosilmoitus laitteesta on jo tehty ja vakuutusrahat saatu, nyt vain jännäämme saammeko tekijän kiinni.)
   
 2. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  673
  Tykkäykset:
  114
  www.icloud.com jos laitteessa on find my ipad tms päällä niin voit vaikka etätyhjentää sen, laittaa laitteen hälyttämään. Lähettämään viestin ruudulle jne.
   
 3. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Joo, kiitos. Tuon verran ollaan tajuttu, mutta lähinnä mietittiin juuri tuota, että miltäs laite nyt näyttää, kun se tuli tänään verkkoon ja ilmeisesti lukittui. Jos olen oikein ymmärtänyt, nyt varas (tai nykyinen omistaja, jos myyty) huomaa laitteen lukittuneen ja ruudulla on jonkinlainen viesti, jos isäni on sellaisen jättänyt. En tiedä onko.

  Eli nyt varas ei voi enää käyttää laitetta. Voikohan taitava kaveri vielä tyhjentää tai muuten resetoida laitteen, kun se kerran on mennyt tuohon lukitustilaan?

  Ja mitenköhän tuollainen laite ilmoittaa sijaintinsa? Käyttääkö se vai avoimia wifi-verkkoja vai myös mobiilidataa? Ilmeisesti ainakin paikannukseen käytetään matkapuhelinverkkoa, vai miten? Nythän laite ei taas näy verkossa, kun se ei ole wifi-verkon lähellä. Ja osaakohan tuo Ipad hyödyntää myös muita avoimia verkkoja, joissa se ei ole käynyt, ja lähettää niiden avulla sijaintitietoja. Nyt lukittunahan varas ei voi asettaa laitetta enää mihinkään verkkoon.
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29270
  Tykkäykset:
  7525
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Cellural mallissa on avustettu GPS joten ihan satelliittien paikkatietojenkin mukaan voi lähettää tuota tietoa.
   

Jaa tämä viestiketju