Mobiili.fi Varas paljasti itsensä ottamalla selfie-kuvia varastetulla iPadillä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Kuvan iPad ei liity tapaukseen.


  Rikoksen lavealle polulle astuminen saattaa joskus olla hyvinkin helppoa, mutta kiinni jäämisen välttämiseksi olisi varmasti hyvä omata jonkinlaisia hoksottimia. Rajallista hoksottimien käyttöä osotti iPadin varastanut 19-vuotias yhdysvaltalaisteini, joka omalla tötöilyllään auttoi uhria ja viranomaisia rikoksen selvittämisessä.

  The Sun Chronicle uutisoi, kuinka Woonsocketin kaupungissa Rhode Islandilla asuva Ralphy Olivero tämän viikon maanantaina murtautui autoon, josta nappasi luvatta mukaansa iPadin. Sen sijaan, että teini olisi myymällä muuttanut Applen tabletin rahoiksi, hän päätti pitää hieman hauskaa sen kanssa, vei sen kotiinsa ja otti sen etukameralla kuvia itsestään. Kuvat päätyivät iPadin oikean omistajan iCloud-kuvakansioon, ja kun laite vielä kertoi sijaintinsa iCloud-verkkosivuille, oli viranomaisten helppo käydä nappaamassa varas talteen.

  [​IMG]
  19-vuotias Ralphy Olivero päätti käyttää varastamaansa iPadiä oman naamansa kuvaamiseen. Kuvat päätyivät omistajan iCloud-pilveen.


  Cult of Macin mukaan Olivero ei suinkaan ole ainoa laatuaan näiden vähemmän terävien varkaiden sarjassa. Viime vuoden tammikuussa kaksi parikymppistä yhdysvaltalaisnuorta varasti lukitsemattomasta autosta muun muassa iPadin, kannettavan tietokoneen ja 5000 dollaria käteistä rahaa. Onnistuneen keikan jälkeen miehet juhlistivat sitä lataamalla itsestään ja saaliistaan kuvia ja videon Facebookiin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju