Varapuhelin N900:lle ja vaimon puhelimeksi

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja TqB5MI6A, 1/1/11.

 1. TqB5MI6A Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/02
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  1
  Tällä hetkellä itsellä on N900. Nyt se pitäisi pistää takuuhuoltoon (näyttö toimii satunnaisesti), ja olisi korkea aika hommata varapuhelin. Samalla se olisi vaimon puhelin, jota lainaisin. Tähän asti on ollut joku Nokian perusluuri, joka vaatii lisälaitteeksi tulostetun puhelinmuistion :D.

  N900 olisi jees varapuhelimeksikin, mutta vaimon käytössä olisi hyvä, että ei tarvitsisi ladata niin usein.

  Kävin tuossa eilen ostamassa ohimennen verkkokauppacomista Motorola Milestonen, se olisi ehkä ollut jees, mutta isoin pettymys: Ääkköset puuttuivat näppäimistöstä, ja aktiiviselle tekstaajalle se kyllä tarkoittaa, että tekstareissa jää kyllä ääkköset käyttämättä, kun niitä hakee lisätoimintojen takaa.

  Nyt kahtelin uudelleen, ja ehkä lähinnä osuisi Nokian E72. Siinä on kohtuullinen näyttö, nettiselain on tod.näk toimiva, sähköpostiohjelmakin voisi olla ok, jne, ja se ehkä kävisi N900:n rinnalle, kun kovin monesta asiasta ei tarvitsisi luopua. Siinä olisi oikea qwerty-näppiskin, ei mikään softscreennäppis (Joo, kyllästyin siihen Ericsson P1 ja P990, käytin sitä PALJON silloin).

  AINOA, mikä tuosta E72 puuttuu, on... taas tuo Ääkköset. Ainakin ne valokuvat, mitä nokiankin sivulta löytyy, sisältävät vajaan näppiksen. ELI: olisiko ehdottaa tuonne 300...450 euron hintaluokkaan puhelinta, joka olisi samantyyppinen kuin E72 (tai N900) mutta ääkkösellisellä näppiksellä?
   
 2. puikko

  puikko Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  29/7/07
  Viestit:
  1673
  Tykkäykset:
  208
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Kyllä E72:sta ääkköset pitäisi löytyä suoraan näppäimistöstä.

  edit. KUVA
   
 3. TqB5MI6A Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/02
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  1
  Ahaaaa, siinä siis on ääkköset. Tämä oli ensimmäinen valokuva, jossa nuo näkyivät. Siis minä googlasin, käytin kuvahakua, katsoin Nokian sivua, verkkokauppa.comin sivua, joka tuhannen paikasta, ja MISSÄÄN ei ollut tälläistä valokuvaa. Eli pitää ostaessa tarkistaa, että on varmasti aito suomalainen versio.
   
 4. puikko

  puikko Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  29/7/07
  Viestit:
  1673
  Tykkäykset:
  208
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Eiköhän ne melkein järjestäen varsinkin liikkeissä ole "suomalaisella" näppäimistöllä. Yksityiseltä ostettaessa toki kannattaa varmistaa vaikka kuvalla ennen ostoa. Esimerkiksi TÄSSÄ myynti-ilmoituksessa myyjä laittanut kuvan mukaan puhelimesta ja siitä lisävarmennusta, että ääkköset löytyvät. :)
   
 5. TqB5MI6A Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/02
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  1
  Ääkkköset on näköjään kumma juttu. Suomessa qwerty-näppiksessä pitäisi olla defaulttina ääkköset. Se ei ole ihan itsestäänselvää: Esim. ostin vahinngossa motorolan milestonen, ja mielen vieressäkään ei käynyt, että suomesta voisi saada ääkkösettömän qwertyn....

  Alkuperäiseen kysymykseen, tuo E72 taitaa olla jees valinta tähän tarpeeseeni?
   

Jaa tämä viestiketju