Mobiili.fi Vapaasti hallittavat 360 asteen videot saapuivat Facebookiin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 24/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2113
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Vapaasti käänneltävää videota Android-laitteen ruudulla


  Facebook on julkaissut tuen 360 asteen videoille. Jatkossa uutissyötteessä voi siis tulla vastaan videoita, joissa katsoja pääsee itse päättämään, mihin suuntaan kameran pitäisi osoittaa.

  Virtuaalitodellisuuksien ja 360 asteen videomateriaalin tuottaminen tulee alati helpommaksi ja yleisemmäksi. Samalla sisällöntuottajat pyrkivät keksimään uusia tapoja hyödyntää näitä teknologioita. On siis tärkeää, että palvelut tarjoavat myös mahdollisuuksia katsoa uudenlaista videomateriaalia.

  Facebook lähtee mukaan mediamurrokseen ottamalla 360 asteen videot osaksi palveluaan. Jatkossa käyttäjien uutissyötteisiin voi siis sisältyä interaktiivisia videoita, joissa katsoja voi itse kääntää kameraa ja tarkastella videon ympäristöä eri suunnista.

  Aluksi Facebookin 360 asteen videot toimivat vain tietokoneilla ja Android-laitteilla. iPhonet seuraavat perässä tulevina kuukausina. Mobiililaitteella kameran kääntäminen onnistuu itse laitetta kääntämällä, mikä auttaa tapahtumiin uppoutumisessa.

  Teknologiaa esitellään pian julkaistavalla Star Wars -videolla, jossa katsojat pääsevät kiiturin kyytiin tarkastelemaan aavikkoplaneetta Jakkun maisemia. Muita suunniteltuja sovellutuksia ovat esimerkiksi Discovery Channelin sukellusvideot ja erilaiset kulissien taakse kuljettavat katsaukset. Niitä odotellessasi löydät esimerkkivideon uudesta ominaisuudesta Facebookin tiedotejulkaisusta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju