Vancouverin Olympialaiset 2010 - jääkiekko

Jussi

Vuoden Foorumilainen 2004
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
12219
Reaktiopisteet
41
Puhelinmalli
Joku Sony
War. War never changes.

Miten tämä liittyi otsikon tapahtumiin? Ei niin mitenkään, mutta on sopivan mahtipontinen avauslause ketjun tapahtumalle - olympiajääkiekolle.

Vancouverissahan pelataan siis NHL-miehillä "ehkä viimeistä kertaa" (suluissa, koska tuskinhan näin käy, mutta...) ja tällä kertaa itse kisatkin pidetään NHL-kokoisissa pienemmissä kaukaloissa. Sarjamuoto poikkeaa perinteisistä IIHF:n järjestämistä arvokisoista, Vancouverissa joukkueet ovat jaettu kolmeen neljän joukkueen alkulohkoon jotka pelaavat keskenään ja tämän jälkeen kaikki siirretään alkulohkojen perusteella yhteiseen järjestykseen josta jatketaan eteepäin. Neljä parasta, siis oletettavasti lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen jatkavat suoraan puolivälieriin kun muut maat pelaavat vielä keskenään kierroksen niin että taulukon jäljellejäävistä paras pelaa huonointa vastaan, toinen pelaa toiseksi huonointa vastaan ja niin edespäin. Näistä neljästä puolivälieräottelusta voittajat jatkavat alkuperäistä neljää parasta vastaan, joista otteluista voittajat selviytyvät neljännesfinaaleihin joista peleistä kaksi voittajaa jatkaa finaaliin ja kaksi häviäjää pelaavat pronssista.

Suomi kuuluu lohkoon C ja aloittaa ottelunsa ke 17.2.2010 klo 12 paikallista aikaa (-8 GMT) Valko-Venäjää vastaan. Perjantaina 19.2.2010 klo 21 paikallista aikaa pelataan Saksaa vastaan ja alkulohko huipentuu su 21.2.2010 klo 21 paikallista aikaa otteluun Ruotsia vastaan, jossa oletettavasti ratkaistaan C-lohkon voitto ja varma suora jatkopaikka ilman välikierrosta. Paras lohkokakkonen on aivan arpakauppaa, sillä mistä tahansa lohkosta on mahdollisuudet 2. joukkueen rakentaa hyvä maaliero tai taistella lohkoykköseltä tasapelipiste jolla ollaan hyvissä asemissa suoraa jatkopaikkaa varten. Lohko C pelataan "Canada Hockey Place" -areenalla joka tunnetaan paremmin nimellä GM Place - siis NHL-joukkue Vancouver Canucksin kotiareena. Suomen osalta tavoite on ilman muuta lähteä kirkastamaan Torinon huikeaa saavutusta, hopeaa. Mainittakoon pienenä yksityiskohtana että Torinon finaalia Suomi - Ruotsi voidaan hyvällä omallatunnolla pitää yhtenä kaikkien aikojen parhaista jääkiekko-otteluista, olkoonkin että lopputulos oli se ikävin mahdollinen.

Vancouverin jääkiekkoa voi seurata verkossa Olympialaisten omilta sivuilta kuten myös IIHF:n nettisivuilta. YLE:n lähettämät jääkiekko-ottelut löytyvät YLE:n nettisivuilta, joskin lähetysajat ovat noiden iltaotteluiden osalta aamulla klo 7 joten töihin menevien osalta seuraamiseen täytyy löytää muita vaihtoehtoja. En tiedä lähettääkö YLE otteluita nettistreameina, omalta osalta varmaan arki-seuraamiset kääntyisivät sellaisten puoleen. Tässä ketjussahan voi siitäkin mainita, jos löytyy.

Kokoonpanot ovat luonnollisesti edelleen avoimena ja tässähän niistä voi nyt sitten peistä vääntää. Selvää on se että painotus tulee olemaan NHL-miehissä johtuen aikaerosta ja kapeasta kaukalosta. Ajankohta on Olympialaisten kannalta mitä parhain sillä pelaajat ovat pelituntumaltaan parhaassa iskussa, ellei huomioida mahdollisia vammoja tai loukkaantumisia joita on voinut kauden mittaan tulla.

Henkilökohtaisena toiveena esittäisin että antakaa nyt sitä parasta osaamista ja taustoja näkemyksillenne. Mielipiteitä on erilaisia ja antautukaa keskusteluun niistä. Tunteet tulevat varmasti räiskymään ja toivonkin kanssapalstalaisilta värikästä keskustelua. Erittäin laadukas turnaus odotettavissa!
 
S

samumanu

Itsehän pidän talvilomani olympialaisten aikaan juurikin suuresta rakkaudesta urheilun seuraamista kohtaan, onnekseni saan päättää täysin milloin lomani pidän ja aina siihen liittyy jotenkin urheilun seuraaminen.

Ei mulla keuheesti ole tosta etukäteen sanottavaa muuta kuin että Suomi on mielestäni viime vuosina heikentynyt ja Kanada vaan tuntuu vahvemmalta kuin ennen joten uskon et se on aika varma mestari, ei vielä ehkä ekoissa peleissä mut tärkeet pelit vaan vääntää voitoksi. Muista mitaleista onkin tiukempi vääntö, sanosin et kakkoskategoriaan kuuluu Ruotsi, Venäjä ja Usa. Sit hiukan epävarmemmat Suomi ja Tsekki, Slovakian lennot taitaa olla lennetty ja en usko Valko-Venäjän tyyppisiin uusiin ihmeisiin.
 

Noma

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
3   0   0
Liittynyt
10.8.2003
Viestit
5494
Reaktiopisteet
30
Puhelinmalli
Nexus 5
Itse kyllä pidän Venäjää vähintäänkin yhtä suurena mestarisuosikkina kuin Kanadaa. Heidän maalivahtipelinsä on Ilja Brizgalovin ja Nikolai Habibulinin tasonnousujen myötä hyvällä mallilla, ja hyökkäyksen kärki on jopa terävämpi kuin Kanadalla. Vai miltä kuulostavat ketjut Ovetshkin-Malkin-Kovaltshuk ja Semin-Datsjuk-Frolov? Suomi ei tietenkään kuulu kisojen suurten ennakkosuosikkien joukkoon, mutta kyllä siihen kultaan silti ihan realistiset mahdollisuudet ovat. Aivan kärkimaiden kamppailussa marginaalit ovat sen verran pienet, että kuka tahansa "suuresta seitsemästä" voi voittaa toisensa. Mutta eiköhän se niin mene, että Kanada ja Venäjä ovat ykkössuosikit, seuraavaksi melko selkeästi Ruotsi, sitten USA, Suomi ja Tshekki ja lopulta nimettömämpi mutta yllätysvalmis Slovakia. Sveitsiäkään ei sovi unohtaa, heidän pelaajansa tuntevat toisensa erittäin hyvin ja voivat yllättää myöskin.

Laitetaanpa tähän myös oma näkemys Suomen kokoonpanosta:

Tuomo Ruutu - Mikko Koivu - Teemu Selänne
Niklas Hagman - Valtteri Filppula - Olli Jokinen
Jussi Jokinen - Saku Koivu - Sean Bergenheim
Jarkko Ruutu - Niko Kapanen - Mika Pyörälä

ja 13. hyökkääjä sitten joku korpikoskinokelainenkomarov

Kimmo Timonen - Sami Salo
Joni Pitkänen - Toni Lydman
Sami Lepistö - Ossi Väänänen
Lasse Kukkonen

YV:llä:

T. Ruutu - M. Koivu - S. Koivu - Selänne - Timonen
Hagman - Filppula - O.Jokinen - Pitkänen - Salo

Maalissa:

Niklas Bäckström
Antero Niittymäki
Pekka Rinne
 

Jussi

Vuoden Foorumilainen 2004
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
12219
Reaktiopisteet
41
Puhelinmalli
Joku Sony
Laitetaanpa tähän myös oma näkemys Suomen kokoonpanosta:

Tuomo Ruutu - Mikko Koivu - Teemu Selänne
Niklas Hagman - Valtteri Filppula - Olli Jokinen
Jussi Jokinen - Saku Koivu - Sean Bergenheim
Jarkko Ruutu - Niko Kapanen - Mika Pyörälä

ja 13. hyökkääjä sitten joku korpikoskinokelainenkomarov

Ihan hyviä ketjuja olet hakenut, toisaalta voisi myös miettiä pieniä muutoksia näin:

Tuomo Ruutu - Mikko Koivu - Olli Jokinen
Niklas Hagman - Ville Leino - Teemu Selänne
Jussi Jokinen - Saku Koivu - Sean Bergenheim
Jarkko Ruutu - Jere Lehtinen - Mika Pyörälä

Eli Teemu tipahtaisi kakkoseen antaen tilaa Olli Jokiselle, yhdessä Tuomo Ruudun kanssa samaan ketjuun tekemään tilaa maalille, Mikko Koivulle jäisi hyvin tilaa kiekolliseen peliin. Kakkosessa taas Leinon vahva kiekollinen rooli ruokkii kahta sniperiä. Tosin viime yön murtunut käsi ja siitä kuntoutuminen saattaa vaikuttaa Teemun rooliin. Aikaa parantua pitäisi kyllä olla riittävästi. Nelosketjun roolit hieman poikkeavat toisistaan, mutta toisaalta jättäisi hyvän laatusentterin "reserviin" ja näin antaa mahdollisuuksia ketjumuutoksille tarpeen vaatiessa. Lehtinen toisi myös valtavan määrän kokemusta ja rauhallisuutta peliin. Filppula taas tarjoaa nuoruutta, kiekollisempaa roolia ja varmasti paljon voitonnälkää. Toisaalta neloseen voisi ajatella mukaan myös Antti Miettistä ja antaa kentälle myös enemmän kiekollista vastuuta - neljä selkeästi hyökkäävää kenttää, sillä Jarkko Ruutu kovuuden lisäksi pystyy pelaamaan myös kiekollista peliä. Poikkeuksellisen hieno tilanne kyllä sentteriosastolla; Saku Koivu mahtuu toiseen tai kolmanteen pariin! Mikko on kuitenkin näissä kisoissa selkeä valinta ykkössenaksi. Leinon kausi ei ole ollut odotetun hyvä, mutta uskon että pystyy hoitamaan hyvin tuota 2. sentterin paikkaa. Pitää ja suojaa kiekkoa hyvin ja pystyy jakelemaan avopaikkoja kahdelle maalipaikkaan hakeutuneelle laiturille. Vaarallinen ketju.

Kimmo Timonen - Sami Salo
Joni Pitkänen - Toni Lydman
Sami Lepistö - Ossi Väänänen
Lasse Kukkonen

Ihan tasapainoiset parit tännekin haettu, ehkä Salon ja Lydmanin paikkoja voisi kokeilla vaihtaa. Myös Anssi Salmela voi olla mahdollinen nimi Kukkosen tilalle, jälleen kerran offensiivista voimaa puolustavan puolustajan tilalle.

Niklas Bäckström
Antero Niittymäki
Pekka Rinne

Antaisin päätorjuntavastuun alustavasti Niittymäelle. Arvokisamenestyksestä on hyviä näyttöjä ja kausikin on sujunut erinomaisesti. Kipru saa jäädä pois ja seisoa rauhassa jalustallaan miten haluaa jos kerran vain ykköstorjujan paikka kelpaa hänelle. Pekka Rinne, nojaa, samapa tuo kuka siellä kolmosvahtina on kun pelipaitaa ei todennäköisesti tarvitse pukea päälle. Ehkä Tuukka Rask voisi myös hoitaa tuon roolin, mutta ei juurikaan merkitystä kenet sinne ottaa mukaan.
 
S

samumanu

Niin kuin ootte aikasemmin varmaan nähneet ni vaikka kuinka Venäjä olisi täynnä tähtiä niin sijoitus voi ola esim 13. Toki voi tulla myös mestaruus. Venäläisten suurin ongelma on yhteispeli tuntemattomien kanssa ja se pääkoppa joka turhan usein on kovassa paikassa pettänyt jos vaikka Känädään verrataan. Jos Venäjä käyttäs jo nhl:sä sekä khl:ssä yhdessä pelaavia joukkueessaan samalla tavalla ni sillon niitten mahollisuus mun mielestä paranee, Venäjän moket on nykyään parempia kuin aikasemmin mut en usko siltikään et ovat ihan parhaita ja eivät voikkaan lähes yksin otteluita ratkaista. Sieltä ku lyödään Kanadalta moket kehiin ni on moni ihmeissää, varsinki ku voi olla et Brodeur ei oo ees torjumassa(Ei kuulemma kakkosvahdiksi suostuisi ja taistelee Luongon kans kovasti).

Suomen puolustus hiukka kysymysmerkki koska Timonen ei oikein oo hyvin kautta alottana, Pitkänen loukkaantumisherkkänä ja Salokin hiukan alamaissa ainakin vielä. Hyökkäyksessä taidossa jäädään kyllä pahasti jälkeen mut niinhän se on aina ollu, ehkä se yhteispeli sit taas kummnki saadaan muita paremmn pelaamaan.

Mut kukas noista varmaksi voi tietää, spekulointi on sinänsä hauskaa.
 

Alpha-

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
4   0   0
Liittynyt
19.9.2002
Viestit
3072
Reaktiopisteet
176
Puhelinmalli
Halko
Selännekin sopivasti rikkoi kätensä ja alkuvuodesta pääsee taas kokeilemaan. Perse.
 

Noma

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
3   0   0
Liittynyt
10.8.2003
Viestit
5494
Reaktiopisteet
30
Puhelinmalli
Nexus 5
Tuomo Ruutu - Mikko Koivu - Olli Jokinen

Tämä oli toinen kuvio, jota olen pyöritellyt. Ihan hyvä ratkaisu tämäkin.

Niklas Hagman - Ville Leino - Teemu Selänne

Ville Leino ei ole tällä kaudella todellakaan vakuuttanut, kun olen muutaman Detroitin pelin nähnyt. Eivätkä tehotkaan, 3+2, puolla välttämättä edes paikkaa joukkueessa. Kyllä itse laittaisin tuohon Filppulan ja jättäisin Leinon kisamatkan ohjelmaksi istua kotisohvalla. Eikä Leino ole muuten NHL:ssä pelannut lainkaan sentterin tontilla, hänestä ollaan tehty siellä laitahyökkääjää.

Jarkko Ruutu - Jere Lehtinen - Mika Pyörälä

Jere Lehtinen? Ei ole varmaan ikinä pelannut sentterinä? Ainakaan niin kauan kuin minä olen kiekkoa seurannut, eli ~vuodesta -94. Eikä Jerenkään liike ole enää ihan samalla tasolla kuin aikaisemmin. Ylivoimalla hänellekin oli varmasti käyttöä, mutta siihen rooliin meillä on jo kavereita. Niko Kapanen taasen ei ole ikinä pettänyt maajoukkueessa, päinvastoin nostanut tasoaan lähes aina, joten mielestäni selvä valinta maajoukkueeseen.

samumanu sanoi:
Sieltä ku lyödään Kanadalta moket kehiin ni on moni ihmeissää, varsinki ku voi olla et Brodeur ei oo ees torjumassa(Ei kuulemma kakkosvahdiksi suostuisi ja taistelee Luongon kans kovasti).

Ihan näin by the way, kyllä Suomella on selvästi paras tilanne maalivahteja valittaessa, meillä olisi oikeasti varaa jättää Kiprusoff pois joukkueesta, ja silti kokoonpanoon saisi kolme aivan huipputason maalivahtia. Mutta onneksi Kiprusoffin lausuntoa oltiin kuulemma vähän liioiteltu kanadalaisessa lehdistössä, ja voi hyvinkin olla että hän tulee joukkueeseen mukaan. Kyllä Kiprusoff olisi itselläni selkeä ykkösmaalivahti, kunhan ei vain diivailisi.
 

Jussi

Vuoden Foorumilainen 2004
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
12219
Reaktiopisteet
41
Puhelinmalli
Joku Sony
Tämä oli toinen kuvio, jota olen pyöritellyt. Ihan hyvä ratkaisu tämäkin.

Jep, kuitenkin täytyy tunnustaa että Selänne ei ole enää varsinaisesti loistanut viime kisoissa, joten kakkosketjun pienempi rooli voisi sopia paremmin.

Ville Leino ei ole tällä kaudella todellakaan vakuuttanut, kun olen muutaman Detroitin pelin nähnyt. Eivätkä tehotkaan, 3+2, puolla välttämättä edes paikkaa joukkueessa. Kyllä itse laittaisin tuohon Filppulan ja jättäisin Leinon kisamatkan ohjelmaksi istua kotisohvalla. Eikä Leino ole muuten NHL:ssä pelannut lainkaan sentterin tontilla, hänestä ollaan tehty siellä laitahyökkääjää.

Niin, sentterin rooli voisi kuitenkin Leinolle istua paremmin ja ajatuksena tässä on se että hän on hyvin kykenevä pitämään kiekkoa ja rakentamaan peliä, jolloin Hagman ja Selänne pystyvät irrottautumaan omaan rooliinsa. Ajatuksena taustalla oli se että vertailukohtana on Filppula vs. Leino tähän senaksi ja mielestäni Leino voisi olla sopivampi vastaus.

Jere Lehtinen? Ei ole varmaan ikinä pelannut sentterinä?

Aivan. Lähdin hakemaan Lehtiselle paikkaa joukkueesta ja nyt unohtui täysin hänen pelipaikkansa. Niko Kapanen käy sentteriksi tähän hyvin, mutta mielestäni Lehtinen olisi hyvä roolipelaaja joukkueessa mm. rauhoittamassa peliä. Loistava kiekon alla, kun on selvää että tiukkoja paikkoja on tulossa, on hyvä olla erittäin kokeneita pelaajia olemassa joita voidaan kuormittaa kun vastuuta täytyy kantaa myös pelin keski- ja puolustusalueella.
 

Hedgehog

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
15   0   0
Liittynyt
15.10.2004
Viestit
4380
Reaktiopisteet
372
Puhelinmalli
S21 Ultra
Kuka uskoo että Suomella ois mestaruuteen mahikset tänä vuonna?

Tässä ketjus vois melkee olla äänestys esim. mitalisijoista?
 

mik-ko

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
5.11.2002
Viestit
2870
Reaktiopisteet
4
Kyllähän mahdollisuudet mestaruuteen on aina olemassa. Ison työn takana finaalipaikkakin on, mutta haluaisin kyllä uskoa, että Suomi siellä pelaa. Viimeinen kerta kun on vielä "vanhat" mukana ja olisi hienoa kyllä saada senkin takia menestystä. Maalivahti peli pitäisi olla kunnossa ja puolustus. Eiköhän Suomi kaadu jos johonkin kaatuu niin maalintekoon.
 

Jussi

Vuoden Foorumilainen 2004
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
12219
Reaktiopisteet
41
Puhelinmalli
Joku Sony
Mielenkiintoinen pikku yksityiskohta alkulohkoista; 21.2.2010 päättyvien alkulohkojen viimeisten kierrosten ottelut ovat täsmälleen samat kuin kolmen edellisen Olympialaisten finaaliparit: Venäjä - Tsekki (Nagano), Kanada - USA (Salt Lake City) ja Ruotsi - Suomi (Torino). Nämä kolmet Olympialaiset ovat myös modernin aikakauden ainoat kisat joissa NHL-pelaajat ovat olleet mukana, joten aikamoisia herkkupaloja ja mielenkiintoisia asetelmia on haettu jo noille loppukierroksille! Panostahan ei varmasti tule noista matseista puuttumaan, sillä vain neljä kuudesta joukkueesta menee suoraan jatkoon ja kaksi jatkaa välisarjan kautta. Itse huomasin tämän vasta nyt.
 
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
20.2.2008
Viestit
176
Reaktiopisteet
1
Puhelinmalli
Samsung Galaxy S3
Jalosen valinnat olympialaisiin. Ville Peltonen ja Jarkko Immonen (????????????) joukkueessa. Jussi Jokiselle, joka pystyy pelaamaan 1-2 kentässä käytännössä mitä tahansa paikkaa, ei löytynyt roolia joukkueeseen. Voi huh huh. Jos näistä kisoista tulee floppi, niin itse voin jo tässä vaiheessa alkaa kääntää katsetta valmennusjohtoon. Mielestäni J. Jokinen menee useimpien edelle valinnoissa, jopa O. Jokisen, joka on järjestäen flopannut kaikki kisat. Nummelinin poissaolo puolustusosastolla tulee varmaan näkymään avauspelissä, mutta uskon, että Timonen, Pitkänen ja Lepistö pystyvät puutetta osittain paikkaamaan. Puolustus on Suomella kokonaisuutena kaikkien aikojen parhaimmistoa alakerrassa. Maalivahtipeli.. Ei siitä tarvitse edes puhua, nimet puhuu puolestaan.
 

Alpha-

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
4   0   0
Liittynyt
19.9.2002
Viestit
3072
Reaktiopisteet
176
Puhelinmalli
Halko
Mielestäni J. Jokinen menee useimpien edelle valinnoissa, jopa veljensä O. Jokisen, joka on järjestäen flopannut kaikki kisat
Tähän väliin sellainen jymyuutinen, että em. kaverit eivät ole mitään sukua keskenään.

Odotellaan nyt kuitenkin vielä huomiseen, sillä on Iltalehti ennenkin ollut väärässä noine "faktoineen".
 
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
20.2.2008
Viestit
176
Reaktiopisteet
1
Puhelinmalli
Samsung Galaxy S3
Tähän väliin sellainen jymyuutinen, että em. kaverit eivät ole mitään sukua keskenään.

Odotellaan nyt kuitenkin vielä huomiseen, sillä on Iltalehti ennenkin ollut väärässä noine "faktoineen".

Hups, Tuli ajatuskatkos. korjaillaan.
 
M

Mr.Tyson

En edelleenkään ymmärrä, mitä ton Immosen pitäisi tehdä, että tälläkin foorumilla se hyväksyttäisiin joukkueeseen.. Mitä nyt tässä lätkää olen hieman seurannut, niin ukkohan tekee maaleja ja antaa niihin johtaneita syöttöjä joka turneessa ja melkeinpä vielä joka pelissä. Varmasti siellä turhempiakin äijiä on, jotka olis ollu omiaan antamaan J.Jokiselle paikkansa.. Ja ihan vapaasti saatte kääntää katseenne valmennusjohtoon jos kisat menee penkin alle, mutta älkää nyt lässyttäkö sitä paskaa että se pelkästään Immosesta kiinni olisi!
 

mik-ko

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
5.11.2002
Viestit
2870
Reaktiopisteet
4
Jos tuo huhuttu nippu on tosiaankin se oikea niin ei itselläkään ole mitään valittamista. Tottakai esimerkiksi Immosen olisi voinut korvata Bergenheimilllä tai Peltosen Pyörärällä, mutta kuka sen sitten tietää olisiko valinta ollut sen parempi. Peltonen on ainakin niin kovalla meiningillä taistellut joka kerta kun leijonapaita on ollut päällä, että oksat pois. Vaikka liike ei ole yhtä hyvää kuin ennen niin silti Peltonen on kyllä asenteella vahvistus joukkueella kentällä kuin sen ulkopuolella. Nelosen laiturin paikka ei ole mikään ongelma Peltoselle.

Immonen varmasti paikkaa tarvittaessa loukkaantumisia ja pelaa yhtä hyvin ne hajavaihdot mitä saa kuin vaikkapa Pyörälä tai Bergenheim siinä paikassa.

Ehkä Miettisen tilalla olisi voinut olla J.Jokinen, mutta uskon että Jalosen ja Miettisen yhteinen historia on vaikuttanut sen verta, että Jalonen valitsi tuohon paikalle nimenomaan Miettisen. Tietää mitä saa.
 

mik-ko

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
5.11.2002
Viestit
2870
Reaktiopisteet
4
Siinä se on:

Maalivahdit:


Niklas Bäckström, Minnesota Wild
Miikka Kiprusoff, Calgary Flames
Antero Niittymäki, Tampa Bay Lightning


Puolustajat:


Lasse Kukkonen, Avangard Omsk
Sami Lepistö, Phoenix Coyotes
Toni Lydman, Buffalo Sabres
Janne Niskala, Frölunda
Joni Pitkänen, Carolina Hurricanes
Sami Salo, Vancouver Canucks
Kimmo Timonen, Philadelphia Flyers


Hyökkääjät:


Valtteri Filppula, Detroit Red Wings
Niklas Hagman, Toronto Maple Leafs
Jarkko Immonen, Ak Bars Kazan
Olli Jokinen, Calgary Flames
Niko Kapanen, Ak Bars Kazan
Mikko Koivu, Minnesota Wild
Saku Koivu, Anaheim Ducks
Jere Lehtinen, Dallas Stars
Antti Miettinen, Minnesota Wild
Ville Peltonen, Dinamo Minsk
Jarkko Ruutu, Ottawa Senators
Tuomo Ruutu, Carolina Hurricanes
Teemu Selänne, Anaheim Ducks
 

Noma

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
3   0   0
Liittynyt
10.8.2003
Viestit
5494
Reaktiopisteet
30
Puhelinmalli
Nexus 5
Jussi Jokisen poisjääntiä ei voi oikein selittää mitenkään. Suomen kolmanneksi eniten maaleja NHL:ssä tällä kaudella tehnyttä pelaajaa ei pitäisi pudottaa pois joukkueesta kuin loukkaantumisen takia, eikä sellaisesta kyllä ole merkkejä (kaksi viimeistä ottelua NHL:ssä tehot 3+2). Janne Niskala on toinen käsittämätön valinta, molemmissa pelaamissan MM-kisoissa aivan käsittämättömiä virheitä omassa päässä. Ei vaan Niskalalla oikein pää kestä isoissa peleissä. Ossi Väänänen, tai vaikka Petteri Nummelin, olisi ollut tuohon oikea valinta.
 
S

samumanu

Jussi Jokinen on kyl hyökkäyspässä ollu ihan hyvä mut puolustustoiminta on se mikä mun mielestä mättää, oon jopa muutaman matsinkin kattona eikä vakuuta niin kuin ei muukaan toiminta Carolinassa. Plus-miinus tilasto ei oo mikään mahottoman hyvä ja sitä pidän itse kohtuu tärkeänä mittarina Jokisen kaltaisille pelaajille jotka ei oo kumminkaan kauheen paljoo vastustajan parasta ketjua vastaan pelaamassa. Ite en ois myöskään valinnut, mut sehän on vaan mun mielipide.
 

Jussi

Vuoden Foorumilainen 2004
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
12219
Reaktiopisteet
41
Puhelinmalli
Joku Sony
En edelleenkään ymmärrä, mitä ton Immosen pitäisi tehdä, että tälläkin foorumilla se hyväksyttäisiin joukkueeseen..

Mikäs siinä muuta kuin vain ylittäisi itsensä. Ai niin, eihän itseään voi ylittää (sitäpaitsi kysehän on Jarkko Immosesta ja olisi aika absurdi juttu, että kukaan, missään, ikinä, koskaan, milloinkaan, olisi parempi kuin Jarkko Immonen, ei edes Jarkko Immonen itse!), koska se potentiaali on Immosesta jo kauhottu esille, aika ääriään myöden. Esimerkillinen urheilija ja edustava herrasmies mutta ei vain ole kapasiteettia EuroHockey -tason yläpuolelle. Pystyy pelaamaan tasaisen varmasti liigatasoon nähden hyvällä tasolla ja pärjäämään EuroHockey-tourilla, mutta ei pysty ylittämään tuota tasoa edes purkauksenomaisina väläyksinä. Puutteena on liike, eikä vain luistelunopeus vaan kokonaisvaltainen sähäkkyys puuttuu tilanteista joka jättää huipputasolla aivan liikaa paikkailtavaa. Ei Olympia- tai edes laadukasta MM-kisatasoa.

Miksi se Immonen pitäisi olla sielä? Nyt Jakke lähtee ylimääräiselle paikalle "selviytymään" paikattavan pelaajan roolissa, ei suinkaan taistelemaan omilla vahvuuksillaan ja oman itsensä ympärille kootun kentällisen moottorina. Tilanne Immosen kannalta on huonompi kuin MM-kisoissakaan jossa käsittämättömästi hänelle lyötiin 2. sentterin rooli josta hän suoriutui kouluarvosanalla 7-. Jakke pelasi taitojensa ylärajoilla, mutta kun ei se "Jaken taitotason yläraja" vain riitä näissä arvokinkereissä. En keksi Immosen mukaanottamiselle mitään muuta perustetta kuin se että on monikäyttöisempi kuin jussijokiset ja pystyy suht varmaan suoritustasoon paikalla kuin paikalla, mutta downsidenä tässä on se että niinpä, "suht varma suoritustaso" riittää meille juuri ja juuri putoamiseen "kuolemanotteluissa".
 
Top Bottom