Mobiili.fi Valtavassa kuvavarkausjutussa tapahtuu: yli 300 tiliä kaapannut mies myöntää syyllisyytensä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Vuoden 2014 suuren julkkiskuvavuodon tutkiminen edistyy. Uusimpana käänteenä chicagolaismies on myöntänyt syyllisyytensä jopa 300 iCloud- ja Gmail-tilin luvattomaan käyttöön.

  Kaksi vuotta sitten useat julkimot kokivat kauhunhetkiä, kun heidän alastonkuvansa ja muu yksityinen materiaalinsa vuosi parissakin laajassa aallossa verkkoon. Uhrien joukossa oli Jennifer Lawrencen ja Kate Uptonin kaltaisia tähtiä. Tuolloin vuodon epäiltiin johtuneen iCloud-tileihin tapahtuneista murroista, vaikka Apple kielsikin moista murtoa tapahtuneen.

  Viime maaliskuussa tapauksen tutkinta eteni ensimmäiseen konkreettiseen maaliinsa, kun 36-vuotiasta Ryan Collinsia syytettiin sadan henkilön iCloud- ja Gmail-tilien luvattomasta käytöstä. Collins myönsi olevansa syyllinen suojatun tietokoneen luvattomaan käyttöön.

  Nyt vastaavat syytökset on ottanut vastaan 28-vuotias Edward Majerczyk. Mies lähetteli Collinsin tavoin väärennettyjä sähköposteja Applen ja Googlen asiakkaille ja urkki yhtiöiden edustajana esiintyen asiakkaiden käyttäjänimiä ja salasanoja. Tuloksena Majerczykin käsiin päätyi yli 300 iCloud- ja Gmail-tilin tiedot, joilla hän laittomasti kirjautui kyseisille tileille ja keräsi talteen yksityisiä kuvia, videoita ja muita tietoja. Ainakin 30 näistä tileistä kuului julkisuuden henkilöille.

  Majerczyk aikoo myöntää syyllisyytensä verkkourkintaan ja tilien laittomaan käyttöön, minkä johdosta häntä odottaa maksimissaan viiden vuoden vankeustuomio. Tutkimuksessa ei kuitenkaan ole onnistuttu yhdistämään Majerczykiä yksityisen materiaalin vuotamiseen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju