Valokuitu vs. mobiili

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja nuudeli, 9/5/12.

 1. nuudeli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/02
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  3
  Tuossa vähän yllättäenkin tuli ilmoitus että alueelle rakennetaan valokuituverkko ja kyseltiin kiinnostusta. Ensi vaikutelma kun hinnastoa luki oli varma ei noilla hinnoilla. Liittyminen n. 1500€ nyt tai n. 2000€ myöhemmin + 5€/kk liittymästä + 20€/kk (10/10) - 40€/kk(100/10) riippuen nopeudesta. Lisäksi vielä kaapelitv:stä omat kulut.

  Tällä hetkellä olen oikein tyytyväinen Saunalahden 3G mokkulaan, jolla tulee n. 3-7Mbit/s sisään ja ulos vähän vähemmän. Tuo maksaa n. 14€/kk ja samalla rahalla toimii myös kännykkässä (tupla sim). Alueella pitäisi toimia myös dual carrier verkkokin, joten jo nytkin haluttaessa pitäisi saada lisää nopeutta. Toisaalta tuo 25€/kk ei nyt aivan mahdoton olisi ja itse asiassa samaa luokkaa kuin tämän hetkiset 4G (ei LTE) mokkulapaketit, mutta investointikulut ovat aika suuret valokuidussa.

  Samaa varmaankin moni muukin pohtii, joten millaisiin päätöksiin olette päässeet? Netti ilmasta vai maasta? Onkos LTE verkkojen jälkeen näkyvissä uusia siirtostandardeja? Tällä hetkellä ilmassa tapahtuvan tiedonsiirron nopeudet tuntuvat kasvavan aika hurjaa vauhtia ja nykyisellään asuinpaikkaani nopeimman nettiyhteyden saa ilmaa pitkin.
   
 2. lakritsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/10
  Viestit:
  407
  Tykkäykset:
  50
  Suosittelen kuidun ottamista.

  Langaton tekniikka kehittyy, seuraava, se alkuperäinen aito 4G, on LTE Advanced.
   
 3. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  846
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
  Kyllä mäkin ottaisin kuidun jos vaan olis mahdollista.
   
 4. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16618
  Tykkäykset:
  4851
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Kuukausihintoihin liene et voi vaikuttaa, mutta tee heille vastatarjous että maksat liittymisestä 300 euroa.
  Ei mee ekalla läpi, mutta viikon päästä soittelevat sulle ja tarjoavat liittymistä 500 eurolla.
  Kannattaa ainakin kokeilla, turhan usein on meinaa onnistunut monilla.
   
 5. nuudeli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/02
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  3
  Kiitoksia kommenteistä. Tuo saattaa olla mitä kannattaa kokeilla. Liittymän ehdoissa on myös kohtia jotka vaatii lisäsopimista, mikä on kyllä ADSL ajan kokemusten perusteella mahdollista. Alueella on paikallinen monopoli. ADSL- puolella isoille toimijoille verkkovuokrat ovat ilmeisesti sellaiset etteivät oikein halua tarjota liittymiään. Voiko kuituliittymään ottaa myös toisen palveluntarjoajan liittymän, kuten kuparipuolella?

  Jos vielä jonkin aikaa selviää mobiiliverkolla niin säästää kokoajan, ei ole raha sitoutunut ja vaikka liittymishinnat tulee todennäköisesti tulevaisuudessa kasvamaan, niin uskoisin että tulee myös liittymistarjouksia, eikä tarvitse myöhemminkään maksaa listahintaa. Voisi tosiaan olla hyvä keino heittää vastatarjous ja jos eivät halua neuvotella niin pysyy mobiilissa.
   
 6. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Tietämättä nyt ollenkaan millaisesta alueesta kyse ja kuka vetelee mitä kuituja minnekin, niin suosittelen tutustumaan sopimuksiin ja hinnoitteluun hyvinkin tarkkaan. Jos kyse esim. jostain omakotitalosta, niin kaivutyöt/asennukset maksavat helposti tuhansia, eikä operaattori taida tuota maksaa(taitaa tuoda kuidun pään 2n kilometrin päähän asunnosta, lopusta huolehtii asukas).
  PS jos jostain asuntoalueesta kyse, niin tilanne ehkä toinen.
  PS2 kiinteä tietysti parempi kun langaton.
   

Jaa tämä viestiketju