Valmisteleeko Google jättisiivousta sovelluskaupassaan? Uusi vaatimus voi viedä miljoonia...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216


Google on aloittanut lähettämään sovelluskehittäjille viestejä, joiden mukaan näiden sovellusten näkyvyys voi laskea tai sovellukset tulla poistetuksi kokonaan Google Play -kaupasta, elleivät kehittäjät päivitä sovelluksiaan vaatimusten mukaisiksi 15. maaliskuuta mennessä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä The Next Web.

Google vaatii jatkossa sovelluksilta linkin yksityisyydens suojan käytännöistä kertovaan asiakirjaan sekä Google Play -sivulle että itse sovellukseen. Toisena vaihtoehtona sovelluksilla on luopua pyytämästä käyttäjän tietoja.

Googlen uusi vaatimus johtanee käytännössä miljoonien sovellusten poistamiseen Google Playsta, sillä monet vanhentuneet, muuten vain hylätyt tai olemattomasti suosiota keränneet sovellukset tuskin tulevat vaadittua päivitystä tekemään. Näin vaatimus tarkoittanee käytännössä mittavaa kevätsiivousta Google Playssa.

Hylättyjen ”zombisovellusten” poistuminen Google Playsta on hyvä asia niin käyttäjille kuin myös muiden sovellusten kehittäjille, sillä esimerkiksi Google Playn hakutulosten laatu todennäköisesti paranee, kun vanhoja ja heikkoja sovelluksia putoaa joukosta pois.

Myös Apple ja Microsoft ovat tehneet eri syistä aiemmin vastaavia puhdistusoperaatioita omissa sovelluskaupoissaan.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom