Mobiili.fi Valitse kuviosi tarkkaan: Android-lukituksesi voi olla helppo arvata

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2112
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Heikoiksi todettuja Android-suojakuvioita


  Jatkuvien tietovuotojen aikakautena julkisuuteen on kertynyt suuri joukko oikeasti käytettyjä salasanoja. Näistä on käynyt ilmi, että lukuisat ihmiset käyttävät joko laiskoja salasanoja tai vahvoilta vaikuttavia, mutta silti hyvin yleisiä salasanoja. Tuore tutkimus selvitti, löytyykö vastaavaa ilmiötä Android-laitteiden käyttämien lukituskuvioiden joukosta.

  Android-lukituskuvio on 3×3-ruudukkoon piirrettävä kuvio, jonka avulla laite avataan. Kuvion pituus voi olla neljästä yhdeksään pistettä. Salasanoihin verrattuna menetelmä on varsin tuore, mutta silti hyvin suosittu käyttäjien keskuudessa. Ikävä kyllä Norjasta peräisin oleva tutkimus paljastaa, että käytettävissä kuvioissa esiintyy jo nyt huomattavia trendejä, jotka tekevät suojista ennalta-arvattavia.

  Tutkimuksen suoritti Marte Løge, joka keräsi ja analysoi lähes 4000 aitoa Android-lukituskuviota. Merkittävin huomio oli, että jopa 44 prosenttia kuvioista alkoi ruudukon vasemmasta ylälaidasta. Mistä tahansa ruudukon kulmista alkavat kuviot kattoivat 77 prosenttia aineistosta.

  Toinen huomattava trendi oli, että kuvioilla on tapana edetä joko oikealta vasemmalle tai ylhäältä alas. Ars Technican mukaan muoto valitaan usein jonkin kirjaimen mukaan, joka taas saattaa vuorostaan vastata oman tai lähimmäisen nimen alkukirjainta.

  Keskimääräisesti kuviot kulkivat viiden pisteen kautta. Tällä pistemäärällä on mahdollista luoda 7 152 erilaista yhdistelmää. Neljän pisteen käyttäminen pudottaa mahdollisten yhdistelmien määrän 1 624 kappaleeseen. Kuudella pisteellä taas voidaan luoda yli 26 000 erilaista yhdistelmää. Pisteenkin pidempänä kuviosta tulee siis huomattavasti vaikeampi murtaa.

  Mikäli haluat Android-laitteesi näytön pysyvät lukittuna, pitkät kuviot ovat suositeltavia. Løgen mukaan pituus ei kuitenkaan ole ainoa vaikuttavat tekijä. Lisäksi olisi hyvä välttää tutkimuksessa havaittuja trendejä ja yrittää tehdä kuviosta monimutkainen. Esimerkiksi suunnanvaihdokset ja risteävät viivat tekevät kuviosta vaikeamman arvata.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju