Valista lapsia uhkaus ja huijaus tekstiviestien varalta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja J.J-75, 5/9/08.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1581761

  Uhkaava raiskaustekstari ahdistaa ruotsalaistyttöjä
  05.09.2008 07:59

  Raiskauksella uhkaava kiertotekstiviesti aiheutti tällä viikolla ahdistusta 12-vuotiaiden koulutyttöjen keskuudessa Länsi-Skoonessa Ruotsissa, kertoo Svenska Dagbladet -lehti.

  - Lähetä tämä viesti viiden minuutin sisällä kymmenelle tytölle. Jos et ehdi, sinut raiskataan ja hakataan vuoden kuluessa. PIDÄ KIIRETTÄ, tämä on vasta varoitus, viestissä luki.

  Viesti levisi ainakin yhdessä koulussa Bjärredin kaupungissa, kun säikähtäneet kuudesluokkalaiset lähettivät sitä eteenpäin ystävilleen. Aikuiset puuttuivat asiaan, kun yhden tytön äiti sai kuulla viestistä.

  - Hyppäsin kattoon kun näin, millaisen viestin tyttäreni oli saanut. He ovat vasta lapsia eikä heillä ole vielä riittävästi elämänkokemusta jotta he ymmärtäisivät, ettei tällaisesta viestistä tarvitse piitata, Pia Adler sanoo.

  Adlerin mukaan asia on otettu koulussa vakavasti. Rehtorit ja luokanvalvojat ovat pohtineet yhdessä kuraattorin kanssa, miten asiaan tulisi reagoida. Koululaisten vanhemmille on myös kerrottu viestistä.  Varotus, nyt näitä voi alkaa tulemaan ja tähän kannattaa reagoida vanhempien. Kakaroita piinataan jo maileissa kaikilla kiertoviesteillä ym. Nyt tää alkaa siirtymään kännyköihin entistä huonommin seurauksin. Onhan jo kaikenlaista kiertoviestiä ollutkin, mutta tämmöset voi aiheuttaa aikalailla ahdistusta perheen pienimmille. Onkohan muuten miten MPF:ssä porukkaa, jotka on jo lapsia joutunu valistamaan kiertoviesteistä noin yleisesti? Mitä olette sanoneet lapsille jos viestejä alkaa tulla oudoista numeroista muutenkin?

  Tavotteenahan ois lapselle saada se käsitys vaan päähän, että viestejä ei lähetellä eteenpäin. Että kaikki jotka viestit niin käskee tekemään erikseen, ei vaan lähetellä ja niihin ei ole syytä uskoa.

  Mitä pitäisitte tärkeimpinä asioina ja kuinka olette lapsianne/muiden lapsia valistaneet muutenkin kännyköiden käytöstä? Mikä mielestänne kuuluu opettaa, kun lapsi saa ensimmäisen kännykän? Kuinka nuorista tänäpäivänä on kyse?
   
 2. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Saisivat melko suurta osaa aikuisistakin valistaa asiasta... esim. facebookissa kiertävä "lähetä tämä viesti eteenpäin niin ja niin monelle tai tunnuksesi suljetaan passiivisena T: Facebook ylläpito" kiertää sen verran tehokkaasti, että ei tunnu tarpeeksi elämänkokemusta olevan (ainakin teknisesti ottaen) aikuisillakaan selvän kusetuksen tunnistamiseen.

  Noh, voi niitä tyttöraukkoja jotka nyt raiskataan kun saldoraja oli täynnä.

  "I don't care if I die at midnight, I am not going to pass on your stupid chain letter."
   

Jaa tämä viestiketju