Vakoiluohjelmat

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja Nokia N70, 9/11/10.

 1. Nokia N70

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/7/08
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Ostin hiljattain itselleni uuden nokian 6228 puhelimen samassa yhteydessä tuli muokattua liittymä sopimusta sen verran, että saisin rajattomasti käyttää internettiä puhelimessa.

  Mietin tässä, että kuinka todennäköisiä nuo mobiililaitteiden vakoiluohjelmat ynnä muut vastavat ovat joilla kykenee vakoilemaan kaiken puhelimesta jopa sijainnin. Kuinka yleisiä nämä ovat ja tarttuvatko helposti puhelimeen wappia selailessa. Yleensä käyn vain youtubessa katsomassa videoita ajan kuluksi.
  Miten pystyn löytämään nämä ohjelmat puhelimestani vai pitääkö käydä ostamassa joku tietoturva ohjelma jolla puhdistaa puhelin? Haluaisin saada selvyyden onko puhelimeen asennettu joku ohjelma.

  Mikä muuten on tuon puhelin mallin resetointi koodi jolla puhdistaa kännykästä kaikki jälkikäteen asennetut ohjelmat.
   
 2. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Ei s40 puhelimiin ole ymmärtääkseni olemassa ollenkaan mitään vakoilu- tai haittaohjelmia. Tuo puhelimisesi siis kuuluu tuohon luokkaan myös.
  Ainoastaan älypuhelimille on olemassa vakoilu- tai haittaohjelmia.
   
 3. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Itselleni kyllä täysin outo malli, eikä hakukaan oikein tuo helpotusta. Oliskohan tullut joku näppihärö tuohon malliin? Oli miten oli, symbian luurista lienee kyse, eikä sen käyttäminen mitenkään erityisen turvatonta ole. Bluetooth-yhteys pois päältä, niin tuskin kukaan pääsee luurisi sisältöä tutkimaan. Nettiyhteyteen sitten operaattorisi internet-asetukset..eikä wappia. Wapin kautta voi mennä maksullisille sivuille, kuten myös jotain tietoja voidaan kalastella.
  Resetointikooditkin riippuvat hieman puh.mallistasi, mutta kokeilla voi esim. *#7370#, kuten myös *#7780#..ensimmäinen luultavasti poistaa kaikki luuristasi, toinen sitten hieman vähemmän. Mutta kannattaa nyt selvittää tuo puhelimen malli ensin, minusta se ei voi olla oikea.
   
 4. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Itse veikkasin, että malli olisi ollut 6288, mutta toki voin väärässäkin olla.
  Toisaalta tuota tuskin on uutena vähään aikaan saanut.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aiheesta on foorumilla erilaisia ketjuja.

  Nokia 6288 (jos tuo, 6220 vielä suppeampi) puhelimeen voi asentaa sovelluksia, ns J2ME sovelluksia, jotka eivät toimi taustalla, ohjelmat voivat tehdä jonkinverran asioita, ilman allekirjoitusta kysyvät lupaa hyvin pienistäkin asioista, joka tapauksessa jos ohjelma on käynnissä niin käyttäjä näkee sen.

  Surffailessa riskit ovat ne perinteiset, eli yhteydestä ja selaimesta menee joitain tietoja, joidenkin operaattorin WAP yhteydelle on saattuna mennä lisäksi puhelinnumero (ainakin aikoinaan), eipä paljon muuta, tuossa mallissa ei edes tarkaa sijaintia saa, elli operaattori sitä tarjoa WAP yhteyden kautta.

  Bluetooth on mainittu, ei erityisen riskialtis sekään, jos et anna lupia, mutta jos annta kaverille luvan selata puhelintasi BTn yli, niin hän voi sitten sitä tehdä.

  Kehittyneemmissä malleissa, esim. Nokian Symbianpuhelimissa on mahdollista asentaa ohjelmia jotka tekevät vaikka mitä, esim nauhoittavat puhelut, asentaminen tietekin vaatii käyttäjän toimia, sen ohjelman lataamisen, asentamisen ja ehtojenhyväksymisen jne. Itsekseen ne eivät asennu.

  Selainkätössä, jossain widgetti jutuissa on tuoreimmissa laitteissa lisää mahkuja, lupia kuitenkin kysellään käyttäjältä ja itsekseen ei sovelluksia asennu.

  Joskus voi löytyä joku tieturva-aukko, toistaiseki kohu uutisoiddut jutut noiden osalta ovat vaatineet käyttäjältä lupia , eli itsekseen tarttuvia / asentuvia ei ole ollut. Pahin on jokin palveluneso hyökkäys jossa rikkinäisellä viestillä jumitetaan viesti sovellusta.

  Markkinoilla on kuitenkin puhelimia joissa on ollut suht pahojakin reikiä, niitä ei ole yleisesti käytetty hyökkäyksiin ja niitä valmistajat ovat paikkaileet.
   

Jaa tämä viestiketju