Vain yksi bt-laite kerrallaan?

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja markonen, 2/4/03.

 1. markonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/4/03
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Sain juuri hankittua HBH-60 -handsfreen t68i:ni seuraksi, mutta käyttöönoton yhteydessä tuli ikävä yllätys: HF ei toimi, jos tietokoneeni on bt-yhteydessä puhelimeen, ja tietokone ei vastaavasti saa bt-yhteyttä, jos HF on käytössä.

  Laitteet kyllä pysyvät paritettuina, mutta jos tietokone on juttelemassa bt:llä, eivät puhelut siirry HF:ään.

  Onko tämä yhden laitteen rajoitus muissakin puhelimissa, vai onko t68i vain erityisen huono? Voiko softaversiolla olla merkitystä? Entä sillä, käytänkö handsfree- vai headset-profiilia? Toimiikohan t610 paremmin?
   
 2. puhelin

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/1/03
  Viestit:
  100
  Tykkäykset:
  0
  Muistaakseni nokiassa on mahdollista pitää 8 laitetta mutta vain 1 toimii kerrallaan.
   
 3. Andreas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  0
  Vain yksi toimii kerrallaan, useampi voi olla paritettuna. Tämä on yleinen rajoite. On olemassa bluetooth access pointteja (vähän kuten wlan access point), jotka sallivat useamman laitteen yhteyden kerrallaan. Nämä access pointit sitten voi jakaa esim. nettiyhteyttä useampaan puhelimeen yhtä aikaa.

  Näin se homma vain valitettavasti toimii.
   
 4. maci

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  587
  Tykkäykset:
  0
  Joka tarkoittaa että siihen Nokian HDW-2 Bluetooth Handsfreehen saa nuo 8 laitetta paritettua, mutta yksi toimii kerrallaan, puhelin voi olla paritettuna vaikka sadan vehkeen kanssa ;)
   
 5. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Standardi määrittelee siten että yhdellä masterilla voi olla 7 aktiivista orjaa. Nämä voivat siis olla samaankin aikaan aktiivisia. Toisaalta standadissa määritellään myös kolmen laisia picoverkkoja:
  1. Yksinkertainen, jossa on yksi master ja slave samaan aikaan.
  2. Multi slave, jossa voi olla nuo 7 aktiivista orjaa ja yksi masteri.
  3. Scattered, jossa edelleen yhdellä masterilla voi olla 7 orjaa mutta orja voi toimia toisen netin masterina, jolla voi taas olla seitsemän aktiivista orjaa.
  Ei aktiivisia orjia voi sitten olla kuinka paljon tahansa.

  Nyt sitten kysymys onkin se miten eri laitevalmistajt ovat tuon oman implementaationsa rajanneet, eli tukeeko se vain yksinkertaista verkkoa vai myös muita vaihtoehtoja. Ensimmäisen kirjoittajan perusteella Ericssonin ratkaisu on yksinkertainen verkko. Nokian ratkaisu on näiden postauksien perusteella tuo multi slave. Oikeastihan puhelin on aina vain yhden laitteen kanssa aktiivisesti kytkettynä, koska puhelimet eivät yleisesti tuo saman aikaan PC-yhteyttä, puhelua ja modeemi yhteyttä, millään kompinaatiolla.
   
 6. TeemuH

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/04
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Handsfree

  Tukeekohan joku puhelin nykyään usean Bluetooth-handsfreen samanaikaista aktiivista liitäntää? Eli tarkoittaen sitä, että usea henkilö voisi osallistua samaan puheluun kukin omaa Bt-handsfreetä käyttäen (tyyliin neuvottelupuhelu). Entä onko mahdollista saada mitään "Bt-purnukkaa", jonka voisi liittää lankapuhelimeen ja edellä mainitun kaltainen skenaario onnistuisi? Kiitokset tiedoista, jos jollakulla sellaisia on.

  Edit. Tämä topic näköjään olikin SonyEricssoneissa, joten meni ehkä hieman väärään paikkaan. Kiireessä vain haulla löysin topicin ja laitoin omat kysymykseni joukon jatkoksi. Tarkoitus oli että kysymykseni olisi Datatuotteissa. No jospa tännekin tulee vastauksia. Voivatkohan moderaattorit siirtää tämän viestin Datatuotteiden alle?
   

Jaa tämä viestiketju