Vaihtoehto GPRS:lle?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Anonymous, 26/5/03.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Tämä nyt ei varsinaisesti tähän foorumiin kuulu koska ei ole matkapuhelinasia vaan muuten langatonta verkkoyhteyttä koskeva. Mutta asiaan: Jippiillä oli aikoinaan Freedom-nimellä markkinoitu Wlan-nettiyhteys, onko niitä muita? Jippiihän...anteeksi siis Saunalahti ei enää myy tuota tuotetta. Toin tuon ajatuksen vaan siksi että josko siitä olisi korvaamaan noita GPRS-yhteyksiä ainakin niillä alueilla joihin ADSL ei yllä, vai miten on?
   
 2. Pakana Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  554
  Tykkäykset:
  0
 3. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Pakana kirjoitti:

  >pääkaupunkiseudulla langattomasti:
  >http://www.suomicommunications.com/
  >
  >Mäntsälän alueella mäntsälän sähkön msoynet:
  >http://www.msoy.fi/msoynet/
  >
  >Tosin kummallakin alueella on myös ADSL
  >mahdollisuus. ELi mihin sitä tarvitsisit?

  No enpä minä sitä tarvitsekaan kun mulla on tuo ADSL mutta ajattelin vain kysäistä kun joillakin ei ole mahdollisuutta ADSL:ään ja siksi käyttävät tukkoista GPRS:ää. Epäilen että nyt jos porukka vaihtaa Radiolinjan GPRS:ään niin siitä tulee sitten tukkoinen. :)
   
 4. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  No tein pientä googletusta vaihteeksi. Wlanin käytännön etäisyydet näyttää olevan jotain 5-10 (lähempänä viittä) kilometrin luokkaa silloin kuin toisessa päässä on laadukas tukiasema ja toisessa päässä suunnattu antenni ja jossain oli mainittu että viritelmän hinta olisi jokin 600e, mutta en tiedä kuinka lähellä tuo totuutta on. (Tukiasemien hinnat on 250e-1000e ja korttien hinnat on 50e-250e.) Toinen vaihtoehto voisi olla että tekisi kahdella hyvällä kortilla p2p yhteyden suunnatuilla antenneilla jolloin yhteys voisi olla lähempänä 10kilsaa halvalla raudalla toteutettuna. Periaatteessa tuossa tulee kaksi asiaa vastaan. 1.) linkit vaatii käytännössä näköyhteyden, 2.) lähtysteho, suomessa ei päästä jenkki tyylisiin matkoihin koska täällä on tiukemmat säteilyrajat noilla laitteilla.

  Pisin linkki josta olen kuullut on ollu ruotsalaisten 310km ollut maasta ilmapalloon tehty linkki. Joten kyllä tuolla hyvin saadaan pitkiäkin matkoja toteutettua.

  http://www.saunalahti.fi/elepal/antlinkit.html
  http://www.saunalahti.fi/elepal/antvert.html
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä se toimii, vaatimus näköyhteydestä on hankaluus monesti, jos ei tuttuja vesitornissa.
  Suomessa on saatavilla tehokkaampiakin palikoita, tosin tuo hinta vähän voi herkästi pomsahtaa.
  Mutta jos esim wlanilla saa sillan rakennettu ei ole iso kustannus tehdä siitä kotipiiriin hotspottia jos vaikka saisi pari kolme osallistuun kustannuksiin.
   
 6. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Joo, lähdin siitä että noi olis siillä vapaalla taajuuskaistalla ilman mitään lupia toimivia. Laitteenvalmistajat/myyjät periaatteessa noi luvat laitteelle ovat valmiiksi hommanneet, mutta vaatiiko se lisäksi jotain ilmoitusta ficoralle siitä minne noita tehokkaampialaitteita pistää?

  Näköyhteydestä valitettavasti tulee mieleen nuo surullisen kuuluisat gsmmastot joita on joka niemen nokka täynnä, ja vaikka niissä ei olisikaan verkkoyhteyttä niin varmaan näköyhteyden päässä on olisi jokin piste jossa sellainen olisi. Ainoa vain että niitä valitettavasti ei taida voida käyttää, ilman isompaa korvausta.
   
 7. Samy

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  181
  Tykkäykset:
  0
  Silloin kun ei oo kotona. Esim. töissä, kahvilassa, ruokatunnilla, piknikillä, ostoksilla käyttäis mielellään wlannia mieluummin ku lähtis kotoa vetään eetteripiuhaa perässään kilometreittäin.
   
 8. niemi

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/03
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Radiolinjan GPRS Primetime on ihan hyvä ainut vaan että pitää ottaa huomioon että jos männöö ennen ilta kuutta niin tulee H*LVE*IN kalliiksi koska yksi megatavu maksaa noin 5€uroa
   

Jaa tämä viestiketju