Vaihtaminen toiseen liittymään kytkykaupan ollessa vielä voimassa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja peitsamo, 3/6/09.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. peitsamo

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/08
  Viestit:
  227
  Tykkäykset:
  1
  Hieman jäi tämä asia epäselväksi. Tuossa kuukausi takaperin puhelinmyyjä soitti ja sanoi, että alkuvuodesta on tullut voimaan uudistus, jonka mukaan liittymää saa vaihtaa (puhelinnumero siis siirtyy mukana) silloin kun kytky on vielä voimassa. Onhan tämä ollut tavallaan aikaisemminkin mahdollista, mutta puhelinnumeroa ei ole pystynyt vaihtamaan.

  Miten siis asian laita on ja miten tämä toimii käytännössä? Kenelläkään tietoa?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kytkynosalta, jos tehty lakimuutoksen jälkeen voi sopimuksen irtisano. Hinnat voi kysyä omalta operaattoriltasi. Tyyliin Irtisanomis maksua + laitteen SVH hinta + jäljellä olevat maksut jne.
   
 3. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Joillain operaattoreilla (vai onko jo kaikilla?) on mahdollista vaihtaa liittymätyyppiä vaikka kytky on voimassa.
  Sen sijaan vaihtaminen toiselle operaattorille ei onnistu yhdelläkään ilman kovaa vääntöä - sehän kytkyn yksi pointti on, olet sidottu ko. operaattorille kytkyajan.

  Tuohon liittymätyypin vaihtoonkin voi vielä operaattorista riippuen sisältyä jonkinlaisia 'sakkomaksuja' tai vastaavia.. jos kerrot operaattorisi niin täältä varmaan löytyy tarkempi tieto.

  edit: Niinjoo.. tietenkin tuon Soveliaan mainitsema sakkomaksun avulla kytkyn purkaminen. No nuokin on kovin operaattorikohtaisia asioita, sakkomaksun suuruudet siis, yleensä se ei kait kannata jos pelkästään rahallisesti ajattelee.
   
 4. peitsamo

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/08
  Viestit:
  227
  Tykkäykset:
  1
  Ahaa. No tuota kytkyä ei ole voimassa kuin se pari viikkoa niin voin hyvin odotella sen loppuun.

  Toinen asia tuli myös mieleen asian tiimoilta. Eli ajattelin vaihtaa Dna:lta tuohon Saunalahden mobiililaajakaistaplus-liittymään. Minulla on kuitenkin kaksi liittymää Dna:lla, joten onko se nyt arpapeliä kumpi liittymä jyrätään, jos menen tilaamaan tämän Saunalahden nettisivuilta? Onko ainoa järkevä tapa marssia tuonne Elisan liikkeeseen, jotta hommat menisivät kerralla oikein?

  edit: nyt homma selkenikin. Tuossahan näköjään voi ilmoittaa vastaavia tilanteita varten tuon numeron. Ei siis mitään.
   
 5. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7553
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Kuten jo itsellesi vastasitkin niin olipa sinulla vaikka 10 liittymää jollain operaattorilla niin ei sitä mitenkään arvota mikä numero siirtyy. Ihan itse saat päättää minkä numeron siirrät millekkin operaattorille (poislukien tietty liittymät joissa on määräaikais-sopimuksia tms voimassa).
   
 6. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Mobiililaajakaista plus on Saunalahden gsm-liittymiin ja 3G-palvelupaketteihin saatava lisäpalvelu, jonka avulla voi käyttää yhdellä kk-maksulla (alk 10 euro/kk) kotimaassa mobiililaajakaistaa sekä puhelimella että tietokoneella vaikka yhtäaikaisesti. Kun hankkii Mobiililaajakaista+ -lisäpalvelun 24 kk sopimuksella saa lisäksi nettitikun ja 3kk kuukausimaksut veloituksetta.

  / Panu.
   
 7. Detwiler Vieras

  0   0   0

  Kytkyn lakimuutos 2.4 alkaen

  Kytkysopimuksen irtisanomismahdollisuus kesken sopimuskauden. Operaattorilla on oikeus periä laitteesta maksamatta jäänyt osuus sekä hinnaston mukainen irtisanomismaksu.

  Kytkysopimuksen irtisanominen kesken sopimuskauden 100e (en tiedä vaihteleeko operaattorikohtaisesti, tuo hinta soneralla).

  Ei onnistu ennen 2.4.09 tehtyihin kytkysopimuksiin.
   
 8. kimmo Vieras

  0   0   0

  Kytkykaupasta ja tämän vuoden huhtikuussa voimaan astuneesta uudistetusta laista keskusteltu tässä ketjussa..jatketaan siellä, jos vielä aihetta on.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju