Mobiili.fi Vahva huhu: Google kehittää itsekseen kahta älykelloa – Nexus-valikoima laajenee?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2143
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Android Wear -kellotauluja.


  Loppuvuoden Nexus-puhelinten ympärillä on liikkunut useita huhuja, joiden mukaan Google saattaisi ottaa Nexus-laitekehitystä tiukemmin hallintaansa ja mahdollisesti alkaisi valmistaa laitteita myös itse. Nyt Android Police kertoo varmoin sanakääntein, että Googlella kehitetään parhaillaan kahta älykelloa.

  Useilla lähteillä varmistetun tiedon mukaan Google kehittää itsenäisesti prototyyppejä kahdesta Android Wear -kellosta. Laitteiden koodinimiksi kerrotaan Angelfish ja Swordfish, ja ne saattavat saapua markkinoille Nexus-brändäyksen kera.

  Angelfish on Android Policen mukaan parivaljakosta suurempi ja sporttisempi. Pyöreänäyttöinen kello on varustettu kolmella painikkeella, jotka kaikki löytyvät laitteen oikealta puolelta. Ominaisuuskattaukseen lukeutuvat LTE-yhteydet, GPS-paikannus ja sykemittari. Angelfishillä olisi siis edellytykset hyödyntää Android Wear 2.0:n uusia itsenäistäviä ominaisuuksia.

  Swordfish on sekin pyöreänäyttöinen älykello, joka omaa vain yhden fyysisen painikkeen. Laitteen designia kuvataan Angelfishiä sirommaksi ja hieman Apple Watchin tai Pebble Time Roundin tyyliseksi. Pienemmästä Swordfishistä puuttuvat myös monet isosiskon ominaisuuden, kuten LTE ja GPS.

  Laitteiden lisäksi Googlella saattaa olla suunnitelmissa uusille kelloille räätälöityjen kellotaulujen kehitys. Tarkoituksena olisi mahdollistaa nopeampi pääsy ilmoitusten ja mediatyökalujen pariin.

  Googlen omien Android Wear -kellojen tarkoista julkistusajankohdista ei ole toistaiseksi tietoa. Laitteiden esittelyn uskotaan kuitenkin tapahtuvan loppuvuodesta uusien Nexus-puhelinten jälkeen. Mielenkiintoisesti Googlen on aiemmin huhuttu kehittävän myös älypuhelinta itsenäisesti, mutta tämän tiedon varmuus verrattuna odotettuihin HTC-Nexuksiin tai nyt paljastuneisiin älykelloihin ei ole merkittävän vahva.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju